16.02
2021

16 лютого на льодовому катку «Шайба» пройшов фінал обласного фізкультурно-оздоровчого заходу «Спортивна зима». Це перші змагання у нашому місті, що проводяться на льодовій арені.

[Читати детальніше]

16.02
2021

Центральна міська лікарня отримала 38 кисневих концентратори, закуплених за кошти державного бюджету для ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням COVID-19.
Також за рахунок державної субвенції придбано ще 4 концентратори.

[Читати детальніше]

16.02
2021


З нагоди 32-ї річниці від дня виведення обмеженого контингенту радянських військ із Афганістану в обласному центрі відбулося покладання квітів до пам’ятника «Воїнам-інтернаціоналістам» сьогодні, 15 лютого. Участь у заході взяв очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко.
Традиційно на захід прийшли ветерани воєн, представники міської та обласної влади, гpомадські активісти й небайдужі містяни.
Пам’ять полеглих 32 роки тому в Афганістані вшанували хвилиною мовчання.
«Жодна війна не проходить безслідно. І сьогодні, згадуючи полеглих у бойових діях десятки років тому, маємо пам’ятати, що й зараз на сході нашої країни триває війна. Поїздка президента у зону бойових дій минулого тижня нам показала, що державна влада працює над тим, аби в Україну повернути мир», – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.
У бойових діях на території Афганістану взяли участь понад 160 тисяч солдатів і офіцерів із України, понад 8 тисяч зазнали поранення, більше 3 тисяч загинули. На Кіровоградщині 114 військовослужбовців не повернулися додому.

16.02
2021


Якість комунальних послуг в Україні контролюватиме Державна житлово-комунальна інспекція. Про це повідомив заступник голови ОДА Сергій Поліщук сьогодні, 15 лютого.
«Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час форуму «Україна 30. Платіжка» заявив, що інспекція виконуватиме функцію арбітра у відносинах споживача з надавачами послуг, і позитивний ефект від її роботи відчують, у першу чергу люди», – сказав Сергій Поліщук.
Він додав, інспектори зможуть здійснювати як планові, так і позапланові перевірки на підставі звернень споживачів.
Інспекція зможе перевіряти економічне обґрунтування тарифів на комунальні послуги та слідкувати за якістю теплопостачання, водопостачання, водовідведення, поводження з побутовими відходами, управління багатоквартирними будинками.
Також до функцій інспекції належатиме оцінка технічного стану мереж і систем комунальних об’єктів.

16.02
2021


За підрахунками фахівців, 70% у структурі платіжки українців в опалювальний сезон займають саме витрати на оплату послуг з теплопостачання. Зменшення розміру цього платежу за рахунок скорочення споживання теплової енергії є стратегічним пріоритетом. Про це повідомив заступник голови ОДА Сергій Поліщук сьогодні, 15 лютого.
«Утеплення стін, встановлення індивідуальних теплових пунктів та погодних регуляторів, встановлення будинкових лічильників теплової енергії – це ті першочергові заходи, які дозволять значно скоротити обсяги споживання енергії у будинку та зменшити цифри в платіжках. На цьому з-поміж іншого акцентував свою доповідь Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час форуму «Україна 30. Платіжка»», – сказав Сергій Поліщук.
За його словами, держава визначила політику енергоефективності як одну з пріоритетних на найближчі роки.
Заступник голови ОДА додав, що в Кіровоградській області достатньо прикладів ОСББ, які скористалися урядовою програмою з енергозбереження «Теплі кредити». Вони отримали підтримку місцевих програм енергоефективності та зуміли зменшити обсяги споживання тепла у власних будинках. За підсумком, учасники програми «Теплий кредит» нині економлять до 50 % витрат на комунальні послуги.
Зазначимо, у Кіровоградській області у 2020 році послугами програми «Теплих кредитів» скористались 42 ОСББ, які отримали кредити на загальну суму 14,5 млн грн.
Як уже повідомлялося, заступник голови ОДА Сергій Поліщук бере участь у триденному форумі «Україна 30. Платіжка».

16.02
2021

Коммунальный рэкет

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

На встрече городского головы Сергея Кузьменко с председателями ОСМД был поднят вопрос взаимоотношений совладельцев домов с коммунальными службами. Председатели жаловались на “чрезмерное” внимание со стороны коммунальщиков, а городской голова пообещал разобраться и помочь совладельцам в решении их вопросов.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень