29.12
2018

Популярный украинский певец Олег Винник  рассказал, как создал одну из самых известных своих песен “Вовчиця”. Об этом артист признался в интервью Сегодня.

Так, Винник поделился, что изначально планировал написать композицию в этническом стиле и вложить туда “мультяшный сюжет”.

“Я представлял себе сказочный мультяшный сюжет: голодную волчицу, которая смотрит на луну и думает, что это “паляниця”, что она вот-вот упадет к ее ногам, и волчица накормит свою семью. Хотелось с одной стороны показать наивное творение, а с другой – спрятанную глубокую боль”, – объяснил Винник.

Однако позже певец принял решение изменить песню и сделать более форматный вариант текста, таким образом сделав ее “пророческой и роковой”.

“Уже позже был ошеломлен, когда понял, что песня в какой-то степени стала пророческой и смысл ее показался мне реалистичным, даже роковым. Моя “Вовчиця” написана в 2011 году, за три года до всем известных тяжелых событий в Украине”, – сказал певец.

29.12
2018

Президент України придбав дві квартири у Кропивницькому полоненим військовим. Про це свідчать цьогорічні відомості до Єдиного державного реєстру, повідомляє «Прямий».

Відомо, що Порошенко купив помешкання у Кропивницькому як фізична особа.

Він витратив майже 2 мільйона 300 тисяч гривень.

Це подарунок родинам військовополонених Сергія Глондара та Олександра Корінькова.

Вони вже чотири роки перебувають у полоні, куди потрапили під час боїв за Дебальцеве.

29.12
2018

З 25 грудня, у зв`язку зі снігопадами та переметами, Олександрійщина перебувала в скрутному становищі по всіх напрямках руху до населених пунктів.

[Читати детальніше]

29.12
2018

Журналисту из Египта Момену Мохтару запретили въезд в Украину. Ранее он назвал своего новорожденного ребенка Путиным, выразив таким образом восхищение российским лидером. Об этом говорится в сюжете телеканала “360”.

В посольстве Украины в Каире объяснили отказ тем, что не желают видеть на территории страны пропагандистов. Сам Момен заявил, что уже не имеет желания попасть в Украину из-за того, что экстраординарный поступок, связанный с именем сына, может стоить ему здоровья или жизни от радикалов.

Журналист работал в издании Al-Youm-Assabi и освещал жизнь Восточной Европы, в частности Украины и России. В то же время он явно симпатизировал российской стороне. Ранее ему удалось взять интервью у Амины Окуевой – снайпера батальона “Джохара Дудаева”, а в 2017 он снова пытался получить визу в Украину, но получил отказ.

29.12
2018

29 декабря, Россия запретила ввозить на свою территорию ряд товаров из Украины. Постановление с  полным перечнем запрещенных товаров опубликовано на сайте российского правительства.

В перечень запрещенных товаров вошли, в частности, пшеница, подсолнечное масло, готовая или консервированная рыба, икра осетровых, кондитерские изделия, шоколад, хлеб, консервированные овощи и фрукты, фруктовые и овощные соки, пиво и вина. В список также вошли галька, гравий, щебень, моющие средства, бумага и картон, обои, мебель со встроенным холодильным или морозильным оборудованием, провода и кабели, тракторы и прицепы, а также женские гигиенические прокладки и тампоны, детские пеленки и подгузники.

29.12
2018
[Читати детальніше]

29.12
2018

Пенсии будут повышены с 1 января 2019 года примерно для 2 миллионов пенсионеров. Такое заявление сделал вице-премьер-министр Украины Павел Розенко в эфире одного из украинских телеканалов.

[Читати детальніше]

29.12
2018

За підсумками 2018 року видання UA-Футбол сформувало символічну збірну Української Прем’єр-Ліги, до складу якої увійшов олександрієць Євген Банада.

29.12
2018

Роман Насіров вважає, що вже «приступив до здійснення повноважень голови ДФC України, про що в установленому законом порядку був виданий наказ» (ага, і цей наказ підписав… сам Роман Насіров).

Та у ДФС заявили, що для поновлення Насірова на посаді потрібне рішення уряду.

Нагадаємо: за даними слідства, Насіров причетний до так званої «газової схеми Онищенка» і завдав своїми рішеннями збитків державі на майже 2 млрд грн.

Цікаво, правда ж?

Схеми: корупція в деталях – RFERL

29.12
2018

Жахлива трагедія

Рубрика: Новини звідусіль. Автор: Gavrilenko

У Кропивницькому по вулиці Соборній внаслідок отруєння чадним газом загинула родина – чоловік, жінка та двоє їх дітей – дівчинка 6-ти років та 11-річний хлопчик.

[Читати детальніше]

29.12
2018

Ворог побудував стіну на межі окупованого Криму й України: вона починається біля Чорного моря і закінчується в районі затоки Сиваш. Стіна не проста. Об’єкт називається «сигналізаційний комплекс загороджувального типу», він має висоту понад 2 метри, по верху натягнутий колючий дріт, а по всьому периметру стоять датчики прихованого і відкритого типу, відеокамери, тепловізори та багато іншого.

Це дозволяє ворогу бачити, що саме наближається до «кордону»: людина, техніка чи тварина, – і відповідно реагувати.
Стіна завдовжки біля 60 км коштувала 200 мільйонів рублєй. Це біля 2,88 млн доларів: 48 тисяч доларів за кілометр.

А тепер пригадаємо стіну прем‘єра Арсенія Яценюка, яка досі так і не добудована. Проект, який Яценюк називав «Європейським валом», і почав споруджуватися ще у 2014 році, має являти собою звичайну металеву сітку-огорожу на металевих стовпах, загородження з спіралі типу «Єгоза», без жодної електроніки, дорогу, рів та вал поряд.

І навіть така проста конструкція обходиться українцям у 2,5 млн гривень за кілометр. (Цифра свіжа, листопад 2018). Це навіть за курсом 28 становить біля 89,3 тисячі доларів. Тобто, майже в два рази дорожче, ніж у росіян!

Додатково фортифікаційне обладнання (на 40 опорних пунктах вздовж кордону) комплекси відеоконтролю та сигналізації обійдуться в близько 10 млн грн; обладнання пересувних бойових модулів – близько 15 млн грн; опорний пункт на 60 та 120 осіб – орієнтовно від 11 до 12 млн грн. 
Це все свіжі дані, з 24 листопада 2018 року, коли одну з ділянок Стіни інспектував сам Яценюк і його однопартієць міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Тобто, ми від початку плануємо зробити набагато дорожче – і набагато гірше, ніж у ворога.

В мене немає слів. Як так можна?!!
Хто за це понесе відповідальність? Та ніхто. Кругова порука крадіїв, які руйнують державу, буде діяти, поки не зміниться влада і система.

Тетяна Висоцька

29.12
2018

А як вважаєте ви?

Рубрика: Новини звідусіль. Автор: Gavrilenko

Політиком року в Україні громадяни країни визнали президента Петра Порошенка.

Про це свідчать дані соціологічного опитування проведеного фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

29.12
2018

[Читати детальніше]

29.12
2018

Вчора, 28 грудня, рятувальники Олександрії допомогли винести хворого чоловіка з вагона потяга до автомобіля швидкої допомоги. 28 грудня о 5 годині ранку до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у одному з вагонів потяга “Бердянськ – Київ”, що стоїть на пероні залізничного вокзалу в Олександрії, перебуває громадянин у тяжкому стані після інсульту та з переломом ноги.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень