7.04
2021

Постановою Кабміну затверджені “Норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”.

Згідно з документом з 1 вересня 2021 року заклади освіти зобов’язані:
Зменшити кількість цукру у 2-2,5 раза – до 7,5 г на один прийом їжі.
Збільшити кількість фруктів до 100 г на один прийом їжі.
Зменшити кількість хліба на 1 прийом їжі з 60-80 г до 30-50 г.
Збільшити кількість м’яса так, щоб протягом п’ятиденного робочого тижня при одноразовому харчуванні забезпечити дві порції м’яса по 70 г, 100 г або 120 г кожна, залежно від віку дітей.
Збільшити кількість молочних продуктів при формуванні меню. Раніше кількість молока та кисломолочних продуктів на тиждень становила 100 мл, також було передбачено 100 г сиру кисломолочного та 30 г сметани.

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень