Гниль і цвіль – чим “годують” споживачів
Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Кіровоградщини протягом 2019 року дослідили 352 714 партій продукції тваринного та рослинного походження.
За результатами проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 12 тонн 497 кг, а саме: м’ясо великої рогатої худоби, м’ясо свинини, рибу та рибопродукти, мед, молоко і молокопродукти, яйця, рослинну продукцію, інші харчові продукти.
Зокрема причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 4 тонни 315 кг стали гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).
Риба з прісноводних водоймищ (249 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.
6 тонн 621 кг продукції рослинного походження уражені хворобами, гнила.
Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Залишити відповідь