Гниль і цвіль – чим “годують” споживачів
Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Кіровоградщини протягом 2019 року дослідили 352 714 партій продукції тваринного та рослинного походження.
![](https://picua.org/images/2020/01/14/585cb21af00fda9c27769037022df192.jpg)
За результатами проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 12 тонн 497 кг, а саме: м’ясо великої рогатої худоби, м’ясо свинини, рибу та рибопродукти, мед, молоко і молокопродукти, яйця, рослинну продукцію, інші харчові продукти.
Зокрема причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 4 тонни 315 кг стали гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).
Риба з прісноводних водоймищ (249 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.
6 тонн 621 кг продукції рослинного походження уражені хворобами, гнила.
Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Залишити відповідь