27.08
2021

Учора, 26 серпня, у Кропивницькому відбувся обласний педагогічний Форум. У заході взяли участь більше 160 освітян.

Присутніх привітали з початком прийдешнього навчального року заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Шеремет, начальник управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілія Синчук та перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк.

У рамках Форуму провели панельні дискусії:
–  інтелектуальна еліта нації;
– освіта без бар’єрів;
– трансформація школи – створення простору особистого зростання;
– цифрова трансформація шкільної освіти: від проблем до рішень.

Окремо приділили увагу обговоренню реформи шкільного харчування, а також провели дегустацію нового шкільного меню.

На форумі зазначили, що реформа шкільного харчування впроваджується за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської, мета якої зробити шкільне харчування більш збалансованим та корисним для дітей.

З-поміж основних норм, які запрацюють з 1 вересня 2021 року, виокремили такі:
· зменшення кількості цукру та кількості хліба на 1 прийом;
· збільшення кількості фруктів, м’яса та молочних продуктів.

27.08
2021

В Олександріі ще одним суддєю стало менше.

[Читати детальніше]

27.08
2021

На сьогоднішньому засіданні виконкому розглядалося питання про погодження цілодобового режиму роботи кафе «Black & white», та з 10.00 до 04.00 години ночі кафе “У Миши».

[Читати детальніше]

27.08
2021

Песнь о любви и красоте

Рубрика: Новости. Автор: Админ

“Давно не было такой прекрасной, солнечной, теплой осени […] в октябре, в ноябре… За окном вижу удивительные картины осенних дней, и дома просто не хочется оставаться… Иду в парк полюбоваться и насладиться этой осенней красотой на лоне природы. А там вижу: ах, какой разноцветный ковер из листьев! Мягко ступаю по нему. Из златоглавых крон деревьев листья кружатся и падают, ласкают меня. Здесь же резвятся белки и собирают орешки […]” – это отрывок одной из зарисовок Анатолия Платоновича Авраменко, жителя нашего города. Он не писатель, он просто человек, умеющий чувствовать и видеть очарование и прелесть окружающего мира и желающий этим поделиться с другими.

[Читати детальніше]

27.08
2021

Із 1 вересня буде збільшено вартість харчування у закладах освіти. Відповідне рішення прийняте сьогодні, 27 серпня, на засіданні виконавчого комітету.

[Читати детальніше]

27.08
2021

Ненужных людей не бывает

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Мы спешим по своим делам, и нас раздражают лужи на асфальте, нам не нравится давка в автобусе… Мы ворчим на внезапный дождь и сердимся, что в гололед не посыпаны тротуары песком… Нам не нравится вставать по утрам на работу, и работать удаленно тоже… Мы неискренне улыбаемся друг другу при встрече и общаемся все больше с помощью гаджетов и интернета… И редко задумываемся, что кто-то другой мечтает работать хотя бы удаленно, и безумно радуется редким гостям, пусть эти гости все больше из социальных служб, и даже без гололеда для кого-то преодолеть сотню метров до ближайшего супермакета может быть невыполнимой задачей… И на то, что мы делаем ежедневно, практически даже не замечая, простые вещи – умыться, пообедать – им требуется в несколько раз больше усилий.

[Читати детальніше]

27.08
2021

Сьогодні, 27 серпня, у концертній залі Олександрійського театру за підтримки міського голови Сергія Кузьменка відбулося відкриття регіональної (не)конференції у форматі mini- EdCamp для шкільних педагогів.

[Читати детальніше]

27.08
2021

Міністерство охорони здоров’я створило спецпроект «30 лікарів Незалежної України», одним з його героїв став сімейний лікар амбулаторії загальної практики – сімейної медицини м. Кропивницького Дмитро Корольков.

За свою медичну кар’єру Дмитро встиг попрацювати і в приватних клініках, і в благодійних організаціях. Та каже, що коли тодішня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун оголосила медреформу, повірив у можливість позитивних змін. І пішов сімейним лікарем у державну амбулаторію.

«Реформа зробила відносини між лікарем і пацієнтом більш прозорими – і мені це подобається, – каже Дмитро. – Людина обирає того лікаря, до якого у неї, як то кажуть, лежить душа. Наприклад, у мене мало «рандомних» пацієнтів. Я веду сторінку у Facebook, де висвітлюю своє бачення стратегій лікування: сучасні протоколи, принципи доказової медицини, здоровий спосіб життя як фундамент здоров’я в цілому. Відповідно, до мене йдуть пацієнти, яким близькі мої погляди. При такому підході між лікарем і пацієнтом з самого початку встановлюються довірчі відносини, а це підвищує ефективність лікування в рази.

Що мені ще подобається в медицині останніх років, так це початок укладання договорів між НСЗУ та приватними клініками. Це стимулює державні амбулаторії боротися за пацієнтів, а відтак, покращувати якість послуг: щоб не лише лікарі були професіоналами, але й працівники реєстратури посміхалися, коридори та кабінети були відремонтовані. Звісно, не все ще працює так, як належить. Важливо розуміти: медицина європейського рівня не вибудовується за один день (і в самій Європі це теж потребувало часу). Та Україна рухається у вірному напрямку – в цьому я впевнений абсолютно».

Головний критерій успішності для Дмитра – це коли пацієнти довіряють йому найцінніше: власних дітей. Він вважає, що здоров’я дитини – це результат сумісної праці та відповідальності батьків і сімейного лікаря. А відтак, завжди пояснює, чому важливо слідувати тим чи іншим рекомендаціям, ніколи не призначає антибіотики «про всяк випадок, аби перестрахуватися». Каже, в результаті дітки, які роками не «вилазили» з ГРВІ та сиділи на антибіотиках, почуваються значно краще.

«Коли їхні батьки підходять до мене на вулиці, вітаються, дякують за ефективне лікування, я, без перебільшень, почуваюся щасливим», – каже лікар.

27.08
2021

Сільськогосподарські підприємства Кіровоградщини успішно завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур.



За даними департаменту агропромислового комплексу Кіровоградської ОДА, цьогорічний урожай ранніх зернових в області став рекордним за період незалежності України.

За інформацією, валовий збір зерна перевищив 2,5 млн. тонн, середня урожайність – 47,2 ц/га (на 12,0 ц/га більше від 2020 року). Нині ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 538,1 тис. га.
Вже зараз намолочено 1944 тис. тонн пшениці (урожайність склала 50,3 ц/га) та 540,1 тис. тонн ячменю (урожайність – 40,7 ц/га).

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень