3.02
2017

    В Олександрійському колегіумі відбулася науково-практична конференція у рамках підготовки до другого етапу конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт членів Олександрійської філії Кіровоградської малої академії наук секції екологічного напрямку.

[Читати детальніше]

3.02
2017

Дорогу молодым!

Рубрика: Новости. Автор: Lena

    Повышение минимальной заработной платы обрадовало далеко не всех. В бюджетной сфере Александрии, по словам первого заместителя городского головы Людмилы Давиденко, зарплаты увеличились по разному: на 37% по сравнению с ноябрем 2016 года, у учителей – на 58%. У медработников, по сравнению с учителями, зарплата меньше. Учитывая намерение верховной власти забрать в Государственный бюджет акцизный сбор с топлива (с последующим отчислением в местные бюджеты 13,44% от собранного), на содержание бюджетной сферы Александрии по общим подсчетам не хватает около 46 млн грн. В заведениях образования, медицины и культуры до конца года не хватает средств в размере более, чем двух месячных фондов заработной платы и оплаты за энергоносители отопительного сезона 2017 года.

[Читати детальніше]

3.02
2017

«Теплі кредити» і ОСББ

Рубрика: Новости. Автор: Lena

     Проблема енергоефективності у житловому секторі України зараз важлива як ніколи. Пояснювати чому – навряд чи потрібно з огляду на оголошену урядом країни тотальну економію енергоресурсів та «драконівські» тарифи на житлово-комунальні послуги. З іншого боку, проблему поглиблює ще й вік нашого житлового фонду: в Україні (і в Олександрії зокрема) переважна більшість багатоповерхівок побудована у період з 1950 року по 1990-й. За підрахунками, близько 80% вітчизняних житлових будівель потребують ремонту і майже всі – термомодернізації. Наприклад, на житловий сектор припадає 25 відсотків споживання електроенергії і 60% – тепла. Через неефективне використання будинки втрачають від 30 до 50 відсотків тепла, яке можна заощадити, вважають наші урядовці. Два роки тому було запроваджено державну програму цільового кредитування на тепломодернізацію житла. Про ці так звані «теплі кредити» вже неодноразово розповідалося в «ОТ»: програма передбачає повернення 35 відсотків тіла кредиту для окремих громадян (тобто – фізичних осіб) і від 40 до 70 відсотків для ОСББ. Вона діє у трьох державних банках: «Укргазбанку», «Ощадбанку» і «Укрексімбанку» (відділення останнього в Олександрії немає). Все ніби добре, але у частині повернення відсотків тіла кредиту для фізичних осіб, тобто для пересічних громадян, «не охоплених» ОСББ, програма майже від самого початку «дала збій», і досі вона вважається призупиненою…

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень