30.04
2024

Безалкогольні вина стають все більш популярними. Не винятком є й шампанське без спирту. Воно має приємний м’який смак і точно сподобається людям, які з певних причин не вживають алкоголь. Серед великого асортименту можна вибрати напій на будь-який смак та бюджет. 

Особливості безалкогольного шампанського

Хороше безалкогольне шампанське виготовляють за тією ж технологією, що й класичне. Єдина відмінність у тому, що з нього усувають спирт. Це може відбуватися методом зворотного осмосу, вакуумної дистиляції чи тонкоплівкового випаровування. Кожен виробник використовує найбільш прийнятний для себе спосіб. Проте збереження смаку та аромату забезпечує лише методика вакуумної дистиляції. Щоб отримати від безалкогольного шампанського найбільше задоволення, варто вибирати його, орієнтуючись на власні смакові вподобання. Виробники пропонують напої, що відрізняються за:

  1. солодкістю — є варіанти від найбільш сухого брют до солодких десертних;
  2. сортом винограду — найчастіше використовують Піно Нуар, Шардоне чи Піно Меньє;
  3. країною походження — Італія, Франція, Іспанія тощо.

Смакові властивості, колір та аромат залежать від сортів винограду, використаних у процесі виробництва. Залежно від бренду різниться вартість безалкогольного шампанського, також на вартість впливають особливості процесу виробництва.

Як вибрати та подавати безалкогольні ігристі вина

Перш ніж придбати безалкогольне шампанське, варто переглянути його склад. Він має бути натуральним, без додавання барвників та ароматизаторів. Таке вино буде не лише смачним, але й корисним. Важливо, щоб виробник зазначав сорт використаного винограду — так буде легше вибрати улюблений смак. Варто віддавати перевагу продукції перевірених брендів — тоді можна уникнути сумнівів стосовно якості напою. Наприклад, оригінальні вироби можна знайти на сайті Маудау. Безалкогольне шампанське можна подавати з різними стравами. Головною умовою для розкриття його смаку є охолодження. Заморожувати напій не потрібно, оптимальною температурою є 6–8°С. Щоб не розбавляти смак, фахівці не радять додавати до нього лід — краще тримати пляшку в холодильнику та доливати в келики за необхідності. 

Класичне біле шампанське часто використовують як аперитив: воно покращує апетит та сприяє травленню. Як закуски добре підійдуть сирні нарізки. Сухі та напівсухі сорти, особливо червоні, пасують до основних страв, жирних закусок. Солодкі напої добре поєднуються з десертами та смакують самостійно. Для подачі шампанського використовують завужені келихи. Вони не дають бульбашкам передчасно випаруватися та зберігають унікальний смак напою. Бокали як для червоного вина не підійдуть. Однак використання келихів з прямими стінками допускається, особливо якщо ви любите помірно газовані напої.

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень