18.07
2022

В літературному житті нашого міста сталася неординарна подія: останнього дня червня місяця в читальному залі бібліотеки відбулася презентація часопису “Олександрійські дзвони”, який представляє поезію та, що важливо, прозу сучасних україномовних авторів. До першого номера увійшли прозові та поетичні твори 23-х авторів з 12 областей України. Серед них уже відомі поети і прозаїки, а також філологи, історики, журналісти, педагоги, психологи, приватні підприємці, музиканти, для яких літературна творчість стала не просто захопленням, а покликом душі.

Це представники Херсонщини й Івано-Франківщини, Одещини і Львівщини, Київщини й Чернігівщини і, звичайно, Кіровоградщини та Олександрії.
Мета, яку поставили перед собою упорядниця часопису Аліна Шевченко і літературний редактор Любов Сердунич, – об’єднати авторів поетичного слова усієї країни, щоб наша багата талантами Олександрійщина мала сильну й потужну літературну палітру як міру духовної зрілості. Перший номер часопису відкривається вступним словом упорядниці збірника та історичною довідкою про Олександрію відомої краєзнавиці Надії Жахалової. А учасники презентації прослухали вступне слово відомої в Олександрії поетеси і журналістки Тамари Аноко, великої цінувальниці сучасної української літератури, яка представила Аліну Шевченко, вже відому олександрійському читачу молоду письменницю, журналістку і громадську діячку. Ій всього 17 років, тільки закінчинчила школу, але вона вже авторка двох збірок, що презентувалися в нашому місті, слухачка Кіровоградської малої академії наук, переможниця численних літературних конкурсів, ініціативна, володіє організаторськими здібностями, активістка.
Гості мали змогу побачити деяких авторів на екрані й почути їхні твори у власному виконанні, також читали свої твори, вітали всіх з народженням часопису і бажали йому довгого життя, а авторам – творчого натхнення. Видання “Олександрійські дзвони” призначене для широкого кола читачів і є в міській бібліотеці.

Наш кор.

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень