12.02
2021

Міського голову Олександрії Сергія Кузьменка обрали заступником голови регіонального відділення Асоціації міст України. Таке рішення прийняли члени засідання Загальних зборів у Кропивницькому сьогодні, 12 лютого.

[Читати детальніше]

12.02
2021

Імунізація від коронавірусу проходитиме у п’ять етапів – Рибальченко
Першими у Кіровоградській області вакцинуватимуть медиків. Загалом вакцинація від COVID-19 пройде у п’ять етапів. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.
«Спочатку вакцинацію пройдуть медики, які працюють безпосередньо із хворими на COVID-19, працівники мобільних бригад, що будуть проводити вакцинацію, потім працівники екстренної медичної допомоги та лабораторного центру. Цей перелік визначило Міністерство охорони здоров’я»,– зазначив Олег Рибальченко.
Посадовець додав, загалом процес імунізації проходитиме у 5 етапів:

  • вакцинація людей із критичним рівнем інфікування розвитку COVID-19 і тих, які виконують критичну функцію відповідності на пандемію (медпрацівники, військовослужбовці);
  • вакцинація людей із дуже високим рівнем інфікування і тих, хто надає медичні послуги (люди, які є в групі ризику за віком, і медпрацівники);
  • з високим ризиком інфікування і тих, які виконують функції з підтримання безпеки і життєдіяльності країни;
  • вакцинація людей із підвищеним ризиком інфікування та тих, які виконують функції з підтримання безпеки і життєдіяльності країни;
  • вакцинація інших категорій населення, які не входять в число пріоритетних груп.
    Як повідомлялось раніше, для першої хвилі імунізації Кіровоградська область має більше 15 тис. осіб груп ризику.

12.02
2021


Через негоду Агентство місцевих автомобільних доріг Кіровоградської області вдвічі збільшить кількість снігоприбиральної техніки на трасах. Про це повідомив директор ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг» Анатолій Зорькін сьогодні, 12 лютого.
«Негода посилюється, потужність вітру в окремих районах області зросла до 30 м/с. Середній показник температури повітря по області складає 10 градусів морозу. Налипання мокрого снігу та крижаний дощ обмежують видимість на автошляхах, а також сприяють утворенню переметів й ожеледиці. На другу половину дня до робіт залучимо вдвічі більшу кількість спеціалізованої техніки, оскільки снігопад набирає обертів», – зазначив Анатолій Зорькін.
Він додав, за добу для боротьби з ожеледицею дорожні служби регіону використали 267 тонн протиожеледної суміші.
Посадовець рекомендує водіям автотранспортних засобів утриматися від подорожей на далекі відстані у період негоди.

12.02
2021

З минулого січня в країні підвищили мінімальну заробітну плату відразу на 1000 грн. Протягом 2021-го року обіцяють кілька етапів підвищення пенсій. Я дивлюся на ці плани уряду і думаю: панове, а може не треба?

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень