14.03
2017

   Рік почався з різкого подорожчання окремих товарів і послуг. Найбільше це стало помітно на деяких продуктах харчування, наприклад м’ясі, яке в різних супермаркетах подорожчало на 10-30%, зазначають експерти.

   Підскочили також ціни на молочну продукцію і овочі. У деяких містах України подорожчав проїзд у маршрутках. Все це наклалося на комунальні платіжки з незвично великими для українців сумами. У соціальних мережах почалися активні дискусії про те, що подорожчало і чому це сталося.
В експертних колах винуватцем розгону інфляційних процесів називався «фактор 3200». Олії у вогонь підлив перегляд Нацбанком прогнозу по інфляції на 1% – з 8,1% до 9,1%. У той же час в уряді і НБУ запевнили: все в нормі, ніяких відхилень від закладеного макропрогнозу немає. Допустимий діапазон перегляду показника інфляції – 8,1% ± 2%. У січні офіційний показник інфляції склав 1,1%
За словами Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, стримування зростання цін у 2017 році – завдання номер один для уряду.

[Читати детальніше]

14.03
2017

Виртуальная угроза

Рубрика: Новости. Автор: Lena

     Не успели утихнуть страсти по молодежным суицидальным интернетовским группам, о чем писал «ОТ» в феврале, как новая беда – появились сообщества малолетних, которые объединились уже не против себя, а против окружающих. Что настораживает – подобные сообщества собирают тысячи поклонников, их закрывают сотнями, но на их месте открываются новые. Это смахивает на эпидемию, лекарств против которой, кроме репрессий, пока что никто не предложил…

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень