7.12
2021

Кілька днів тому колектив Олександрійської психіатричної лікарні разом з рідними та близькими попрощалися зі своїм колегою, лікарем-психіатром Іваном Петровичем Мирним.

Родом з села Кишеньки на Полтавщині, Іван Мирний рано вирішив присвятити себе лікуванню людей і в 1954-му році вступив до Дніпропетровського медичного інституту. З 1968 р., зв’язавши свою професійну кар’єру з психіатрією, прийшов до Олександрійської психіатричної лікарні. Ті, кого привели до лікарні біда й хвороба – пацієнти та їхні родичі – пам’ятали його як високопрофесійного спеціаліста, до якого можна було звернутися зі своїми проблемами, зі своїми болями. Вони знали, що гарний лікар – це не тільки той, хто правильно розпізнає хворобу та призначить правильне лікування, але той, хто уважно й терпляче вислухає всі скарги, розпитає, поспівчуває, заспокоїть, дасть надію на одужання. Адже справжній лікар лікує не тільки таблетками й уколами, а й словом, добрим серцем і душею. Саме таким лікарем і був Іван Петрович Мирний. Колеги-медики цінували його професійні та ділові якості, знали його як надійного товариша, який завжди прийде на допомогу у складній ситуації, дасть гарну пораду, підбадьорить веселим жартом або розповість цікавий випадок зі своєї практики – адже за роки своєї роботи Іван Петрович накопичив великий досвід, як професійний, так і життєвий. Маючи гарні організаційні здібності, вміючи знаходити контакт з різними людьми, тривалий час він був профоргом лікарні. Разом з ветеранами лікарні – А.М. Карачунським, Л.П. Скрипник, В.Л. Галенко, Л.П. Галенко та ін. – він стояв біля витоків психіатричної допомоги у нашому місті, разом з іншими розбудовував Олександрійську психіатричну лікарню, на той час кращу в області.
А ще всі, хто знав І.П. Мирного, бачили у ньому ще й гарного співрозмовника, який міг розповісти безліч цікавих і кумедних історій, мудрого чоловіка, який знає ціну життю і людям, любить влучне слово і добрий жарт, бачили в ньому щирого сина своєї землі, який ніколи не забував, звідки він і якого роду. Іван Петрович Мирний залишив по собі добру пам’ять серед земляків і колег.

Колектив психіатричної лікарні

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень