2.10
2018

Найбільші податки, які надходять до міського бюджету, це: податок на землю, ПДФО, єдиний та акцизний податок. По усіх податках, крім акцизу, Олександрія має перевиконання. Але з акцизним податком ситуація суттєво критичною.

Piccy.info - Free Image Hosting

Таку інформацію оприлюднив сайт Олександрійської міської ради. Якщо у минулому році за 9 місяців було сплачено акцизу з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів 8,8 млн. грн, то за 9 місяців 2018 року – лише 7,4 млн. грн., недоїмка до міського бюджету на сьогоднішній день з цього податку складає 1,5 млн. грн. А за розрахунками управління економіки міської ради, до міського бюджету повинно було надійти 11,2 млн грн. Цей розрахунок підтверджується інформацією Держстату України: по Олександрії товарообіг зріс і становить 107,3% , а ціни на тютюн та алкоголь зросли 19,4%. Тобто у порівнянні з минулим роком надходження по акцизному податку мали би зрости на 28%.

У місті постійно працює робоча група, яка проводить обстеження з дотримання правил торгівлі підакцизними товарами. За результатами рейдів-обстежень, які тривали протягом червня-вересня 2018 року, виявлені систематичні порушення та масові випадки невидачі фіскальних чеків.
Міська влада звернулася до Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області з інформацією про виявлені порушення та пропозицією вжити заходи до керівництва і власників магазинів. На сьогодні фіскальними органами заплановано контрольно-перевірочні заходи.

У свою чергу, міська влада вкотре звертається до олександрійців: при купівлі підакцизного товару слідкуйте за тим, аби у товарному чеку було відображено саме той товар, який Ви купуєте, та 5-відсоткова сплата акцизного податку. Завжди вимагайте чек, щоб не було тінізації податків.
Акциз – це той податок, який надходить до місцевого бюджету та впливає на життєдіяльність міста.
Шановні покупці–олександрійці, завжди вимагайте чек! Разом ми зможемо успішно боротися з неплатниками податків!
У разі виявлення порушення звертайтеся, будь ласка, в управління економіки міської ради за тел. 7-20-40 або до фіскальної служби: 7-43-69 (приймальня ОДПІ), – зазначено в повідомленні.

Один комментарий

  • Громадянин пишет:

    Не простіше було б контролювати надходження підакцизного товару до магазину? Тай наперед знати суму акцизу! Мимо продажі – товар з магазину нікуди не піде! Піде – горе хазяїну!
    А не безнадійно закликати поштучно, поособово контролювати чеки? (Звичайно, якщо не ставити за мету навмисно погубити справу)

    Мне нравится! Thumb up 0

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень