14.02
2022

14 лютого відбулося покладання квітів до меморіальної дошки відомого в нашій громаді лікаря, краєзнавця та Почесного громадянина Олександрії Анатолія Кохана.

[Читати детальніше]

14.02
2022

Пацієнтка не має платити благодійні та інші внески при прийомі у пологове відділення. Про це повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

[Читати детальніше]

14.02
2022

Уряд ухвалив значні зміни в постанову щодо програми єПідтримка.
Незабаром люди з інвалідністю І та ІІ груп зможуть витратити кошти в межах програми єПідтримка на ліки. А люди з інвалідністю І та ІІ груп та особи від 60 років — на комунальні послуги. Наразі в Україні понад 1 млн громадян з інвалідністю, які належать до І та ІІ груп.
Про це під час Дія-саміту заявив президент Зеленський, а зараз вже впроваджено в дію – повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна [Читати детальніше]

13.02
2022

11 лютого до Олександрійського театру завітала Народна артистка України, Лауреат Шевченківської премії Ольга Сумська.

[Читати детальніше]

13.02
2022

Відповідний проект постанови підготувало ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

[Читати детальніше]

12.02
2022

Про це Марія Чорна повідомила на своїй сторінці в Telegram.

“Невідомі намагалися зламати мої облікові записи в WhatsApp та Telegram.

Сьогодні на мені – голові територіальної оборони Кіровоградщини – лежить відповідальність перед майже мільйонною областю. Тому це хакерське втручання вважаю спробою впливу на безпеку регіону. Про подію повідомила кіберполіцію, порушено кримінальне провадження”.

12.02
2022

Печерський суд Києва затвердив угоди про визнання винуватості щодо Івана Шовкопляса та Ігоря Усіпенка за зловживання впливом за попередньою змовою групою осіб.

Про це інформує «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 19 січня.

У квітні 2021-го, перебуваючи в Києві, 57-річний Усіпенко зустрів свого знайомого. Знаючи, що той є приватним підприємцем та має значні заощадження, Усіпенко вирішив одержати від нього неправомірну вигоду. Для реалізації злочинного плану він залучив невстановлену особу, досудове слідство щодо якої виділено в окреме кримінальне провадження, а також 81-річного Шовкопляса, який протягом тривалого часу був депутатом Луганської облради, помічником народних депутатів 4-5 скликань, у зв’язку з чим мав знайомства серед службових осіб Кабінету Міністрів України.

Усіпенко запропонував спільними, узгодженими діями за отримані гроші вплинути на службових осіб Кабінету Міністрів України, щоб погодити призначення свого заможного знайомого на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації.

Маючи можливість вплинути на прийняття рішення щодо призначення особи головою Кіровоградської ОДА, Усіпенко запропонував надати 3,5 мільйони доларів за вплив на службових осіб уряду.

26 травня 2021 року Шовкопляс і Усіпенко прибули до приміщення «Індустріалбанку», де зустрілися з кандидатом на посаду голови ОДА і одержали від нього неправомірну вигоду, після чого були затримані.

Ще у вересні минулого року чоловіки уклали з прокурором угоди про визнання винуватості. Їм пом’якшили кваліфікацію обвинувачення, виключивши вимагання (з ч.3 на ч.2 ст.369-2 КК України).

Усіпенко і Шовкопляс зобов’язалися під час судового розгляду визнати вину та викривати злочинні дії свого невстановленого спільника, досудове слідство щодо якого виділено в окреме провадження.

Суд затвердив ці угоди і призначив узгоджене покарання — по 68 тисяч гривень штрафу.

11.02
2022

Сегодня, 11 февраля, БФ “Шлях до життя” передал гуманитарную помощь городской больнице.

Читати дал

11.02
2022

Афіша “Світлополки”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

У найближчі 2 місяці в палаці культури «Світлопільський» відбудуться цікави вистави та концерти.

[Читати детальніше]

11.02
2022

10 лютого рятувальники двічі залучались по діставанню загиблих з водойм.

[Читати детальніше]

11.02
2022

Нa Кіpoвoгpaдщині СБУ викpилa схeму підpoбки міжнapoдних свідoцтв пpo вaкцинaцію від COVID-19.

Зa дaними слідствa, opгaнізувaли пpoтипpaвну діяльність двoє сімeйних лікapів oднієї з paйoнних пoліклінік oблaсті. Вoни зaлучили дo схeми тaкoж мeдичну сeстpу цьoгo ж мeдзaклaду.

Жінкa визнaчaлa сepeд пaцієнтів тих, хтo вaгaвся у вaкцинaції. Всім, хтo мaв зaстepeжeння пpoти щeплeнь, пpoпoнувaлa сплaтити 3 000 гpивeнь тa oтpимaти сepтифікaт, oминувши сaму пpoцeдуpу.

Після oтpимaння кoштів лікapі внoсили пepсoнaльні дaні нaчeбтo вaкцинoвaнoї oсoби у жуpнaл peєстpaції вaкцинoвaних тa дo eлeктpoннoї систeми oхopoни здopoв’я “eHealth” бeз пpoвeдeння щeплeння.

Цим пpoтипpaвним “бізнeсoм” мeдпpaцівники зaймaлися більшe poку. Щoмісяця вoни внoсили дo 50 фeйкoвих зaписів пpo вaкцинaцію гpoмaдян. Тaкa діяльність дoзвoлилa їм “зapoбити” дo 2 млн гpн.

Управління СБ України в Кіровоградській області

10.02
2022

Олександрійський міськвиконком дав дозвіл на списання збірних конструкцій новорічної ялинки та елементів святкової ілюмінації, що зіпсувалися внаслідок падіння ялинки від поривів сильного вітру 14 січня цього року та не підлягають відновленню.

[Читати детальніше]

10.02
2022

Про це повідомив міський голова Сергій Кузьменко на сьогоднішньому засіданні виконкому.

[Читати детальніше]

10.02
2022

На сьогоднішньому засіданні виконкому було ухвалено рішення про припинення цілодобової роботи кафе «A la minute», «У Яші» та магазинів «Арка» й «Анатоль».

[Читати детальніше]

10.02
2022

Нова послуга від ЦНАПу

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Центр надання адміністративних послуг Олександрійської громади долучився до впровадження ініціативи Міністерства цифрової трансформації, а саме – декларування місця проживання за допомогою застосунку «Дія».

[Читати детальніше]

10.02
2022

Відтепер українці можуть витратити 1000 грн за вакцинацію від COVID-19 на передплату газет та журналів в Укрпошті.

Кабінет міністрів розширив перелік товарів і послуг, на які можна витратити ці кошти, до якого, зокрема, ввійшла і передплата періодичних друкованих видань. Відповідна постанова набуде чинності 14 лютого.

В Укрпошті можна витратити отримані в рамках програми єПідтримка кошти на періодику та передплатити онлайн будь-які періодичні видання з поточних місяців 2022 року. [Читати детальніше]

10.02
2022

Колегіуму – 30!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Другого лютого навчально-виховний комплекс «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» відзначив своє 30-річчя. Через карантин та коронавірусні обмеження масштабних заходів з цього приводу не було, проте минулої суботи поздоровити заклад прийшли випускники, учні їх батьки, ветерани-педагоги, керівники закладу різних років.

[Читати детальніше]

9.02
2022

 Директор підрядної організації при реконструкції відділення олександрійської лікарні  здійснив поставку обладнання вартістю 667 тис грн, у тому числі  10 діалізних крісел, виключно в офіційних звітах.

[Читати детальніше]

9.02
2022

Кількість працездатного населення Олександрійської громади становить 37,3 тисячі людей. Із них офіційно зайнятого населення – 31,4 % від усього працездатного, а це близько 11,7 тисячі жителів громади.

[Читати детальніше]

9.02
2022

9 лютого відбулося перше засідання міської житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання їм житлових приміщень для тимчасового проживання.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень