6.01
2022

Напередодні Нового року двоє молодиків спиляли три молоді ялинки в парку імені Шевченка.

[Читати детальніше]

6.01
2022

Мінімальна тривалість страхового стажу для виходу на пенсію в 60 років в Україні збільшиться ще на 12 місяців.

Про це повідомили в управлінні обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” у 2022 році мінімальна тривалість страхового стажу для виходу на пенсію в 60 років складатиме 29 років. Мова йде про той період роботи, коли із заробітної плати працівника сплачувалися відрахування до Пенсійного фонду України.

Відповідно у 2022 році вимоги до стажу будуть такими:

  • вийти на пенсію в 60 років – від 29 років стажу;
  • вийти на пенсію в 63 роки – від 19 до 29 років стажу;
  • вийти на пенсію в 65 років – від 15 до 19 років стажу.

Особи, у яких відсутній необхідний страховий стаж 15 років, права на пенсію не мають.

Гречка

6.01
2022

Вчителька з Олександрії Лариса Лисюк, яку відсторонили від роботи через відсутність сертифікату про вакцинацію від коронавірусу, має сплатити штраф – 17 тисяч гривень.

[Читати детальніше]

6.01
2022

Бустерна доза вакцини від коронавірусу призначена для людей віком від 60 років, додаткова рекомендується, якщо в особи не виробився достатній імунітет після отримання курсу імунізації. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

«В Україні запровадили бустерну дозу для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, якщо з часу закінчення курсу вакцинації вже минуло півроку. Для отримання бустерної дози можна записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації від COVID-19», – зазначив Олег Рибальченко.

Він додав, що третя доза вакцини є додатковою для людей, які не отримали достатній імунітет після проведення двох доз щеплення.

«Причиною того, що рівень імунітету недостатній,є важкі захворювання, наприклад, рак крові, через ВІЛ-інфекцію, пережита трансплантація органів, хімієтерапія, лікування великими дозами гормональних препаратів. Додаткову дозу вводять через 1-3 місяці після останнього щеплення тою ж самою вакциною, якою робили попередню вакцинацію. Дія сертифікату не подовжується», – додав Олег Рибальченко.



Бустерна доза вводиться людям 60+, медикам та співробітникам будинків інтернатного типу для того, щоб посилити захист через поступове зниження ефективності вакцини. Бустер – мРНК-вакцини – потрібно вводити через 6-9 місяців після вакцинації. Сертифікат про вакцинацію буде продовжено. Рахуючи від дати отримання бустерної дози, новий COVID-сертифікат діятиме 270 діб. Отримати його можна буде в Дії: достатньо повторити запит на генерацію сертифікату в останніх числах січня 2022 року. До того часу сертифікат за попередню повну вакцинацію є чинним.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень