28.12
2021

В обласній філармонії відкрилася головна ялинка області під патронатом голови Кіровоградської ОДА.


До участі у святі долучилися діти з усіх куточків Кіровоградщини. Відкрила ялинку очільниця Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна.

«Прийміть найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Напередодні Нового Року прийнято загадувати бажання і вірити, що вони обов’язково здійсняться. Я вірю, що новий 2022 рік стане для вас роком здійснення найзаповітніших мрій. Буде щедрим на радість і натхнення, добро, удачу і мир. Бажаю вам щастя, міцного здоров’я, любові й тепла у родинах, здійснення найзаповітніших бажань! З Новим роком, із Різдвом Христовим!» – звернулася до присутніх Марія Чорна.

Під час урочистого відкриття у філармонії була презентована концертна програма за участю солістів обласної філармонії, казкових героїв та символу року – Тигра. Після цього присутнім дітям вручили новорічні подарунки.

28.12
2021

Сьогодні, 28 грудня, у Кіровоградській ОДА під головуванням заступника голови області Сергія Поліщука відбулась оперативна нарада з приводу стану доріг області під час зимового періоду.

На нараді були присутні представники патрульної поліції області, ДСНС, служби автодоріг, облавтодору та Укртрансбезпеки.

Начальниця Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко повідомила дорожникам про складний південний циклон, який на Кіровоградщину надходить з Херсонської області.

«Сьогодні до обіду ще сніжитиме досить сильно, при чому з налипанням мокрого снігу та хуртовиною. Після обіду область опиниться в теплому секторі циклону, де циркулюватиме тепле повітря. Попереджаю, сьогодні надзвичайно складні погодні умови», – повідомила Олена Юрченко.

Як додала посадовиця, до вечора сьогоднішнього дня сніг може перейти у мокрий або у дощ. Це може спричинити налипання мокрого снігу та сильну ожеледь.



У зв’язку із погіршенням погодних умов, які тривають вже з початку сьогоднішньої доби, Сергій Поліщук наголосив службам-балансоутримувачам доріг мобілізувати працівників та техніку аби оперативно ліквідовувати наслідки негоди та полегшити пересування автошляхами водіям.

За інформацією Служби автодоріг Кіровоградщини, на дорогах продовжують працювати 129 одиниць техніки, працівники ДСНС 11 разів залучались для надання допомоги водіям на складних ділянках доріг.

Як додали у патрульній поліції, протягом доби на автошляхах підвищився показник дорожньо-транспортних пригод без постраждалих.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень