15.12
2021

Правоохоронцями викрито протиправну діяльність злочинної групи зі збуту особливо небезпечних наркотичних засобів на території м. Олександрія з щомісячним оборотом у 2 млн гривен.

[Читати детальніше]

15.12
2021

Подкидыш стала гражданкой

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

7 ноября под родильное отделение Центральной городской больницы была подброшена девочка, родившаяся, как выяснили позже врачи, в тот же день. Тогда была вызвана скорая помощь и девочку отвезли в детскую больницу, где она находиться и по сей день.

[Читати детальніше]

15.12
2021

Міська програма розвитку на 2022 рік розроблена як складова частина обласної «Програми розвитку Кіровоградської області на 2022 рік».

[Читати детальніше]

15.12
2021

Біля городу мешканки вулиці Таврійської через міську каналізацію утворилась чотириметрова яма.

[Читати детальніше]

15.12
2021

Президент України Володимир Зеленський присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 1010 українським жінкам. Відповідний указ № 655/2021 Глава держави підписав 14 грудня.



Відповідне звання, згідно з указом, отримали 16 жительок Кіровоградщини.

Почесне звання отримали матері, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Таким чином відзначено їхню материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку.

15.12
2021

10 грудня, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Кіровоградською обласною державною адміністрацією, Кіровоградською обласною радою та 21-ю окремою бригадою охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського Національної
гвардії України.

Документ про співпрацю підписали заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота, заступник голови Кіровоградської облради Дмитра Лінько та командир 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського Володимир Білоусов.

Метою Меморандуму є організація співпраці щодо покращення допомоги в організації культурного відпочинку військовослужбовців Національної гвардії України, популяризації книг сучасних українських авторів та класиків світової літератури серед військовослужбовців Національної гвардії України і членів їх родин.

«Будемо розвивати та зміцнювати взаємне партнерство, розбудовувати громадянське суспільство, укріплювати моральний духу та підвищувати освітній і культурний рівень військовослужбовців Національної гвардії України», – висловився Андрій Лісота.

15.12
2021

Урочистості відбулися в Кіровоградській ОДА з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щороку 14 грудня. Саме цього дня 1986 року було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Ліквідаторів з Кіровоградщини, які пройшли крізь жорстокі випробування “мирного” атому, привітала голова облдержадміністрації Марія Чорна.

Марія Чорна побажала усім міцного здоров’я та вручила учасникам ліквідації грамоти і подяки облдержадміністрації.

Артисти обласної філармонії привітали ліквідаторів музичними номерами.

15.12
2021

14 грудня, за ініціативи очільниці Кіровоградської області Марії Чорної в приміщенні ОДА відбувся благодійний ярмарок на користь громадської організації “Об’єднання родин осіб з інвалідністю” Серце матері” .

Під час ярмарку охочі могли придбати собі новорічні прикраси зроблені дітьми та молоддю громадської організації. Вони протягом двох останніх місяців виготовляли новорічні іграшки, різдвяні віночки, картини.

Виручені з ярмарку кошти підуть на закупівлю матеріалів для святкових тематичних виробів у 2022 році, наприклад, до Великодня тощо.

15.12
2021

Сегодня, 15 декабря, благотворительный фонд раздал продуктовые наборы и средства гигиены жителям города, нуждающимся в материальной помощи.

[Читати детальніше]

15.12
2021

Сьогодні, 15 грудня, під головування заступника голови Кіровоградської ОДА Андрія Лісоти відбулася нарада з питання діяльності підприємства та громадських організацій осіб з інвалідністю в області.

На нараді розглянули питання щодо виділення пільг на оподаткування для цих закладів.

Під час засідання члени комісії обговорили роботу та проблемні питання підприємств і громадських організацій осіб з інвалідністю в області.

За результатами обговорення було прийнято рішення виділити пільги на оподаткування для Кіровоградської обласної організації “Українське товариство глухих”, підприємства об’єднаних громадян “Кропивницького учбово-виробничого підприємства українського товариства сліпих” та ПОГ “Кропивницького учбово-виробничого підприємства Українського товариства глухих”.

15.12
2021

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга підсумував рік на посаді й озвучив сім акцентів, якими керується в роботі 14 грудня під час пресконференції. [Читати детальніше]

15.12
2021

Тимчасова молодіжна колегія області звернулася до Сергія Шульги з листом про створення при Кіровоградській обласній раді Центральноукраїнської обласної Молодіжної ради. Про це голова облради повідомив під час пресконференції  14 грудня.

«Вчора отримав листа. Це новий напрямок співпраці для обласної ради, але ми готові залучати підтримувати ініціативи молоді і посилювати молодіжну політику в регіоні», – прокоментував він.

Сергій Шульга нагадав, що раніше ініціював іменну стипендію для найуспішнішого студента Центральноукраїнського педагогічного університету імені Винниченка.

«Ще одного студента педуніверситету – найбільш активного – запросив у радники на громадських засадах», – додав голова обласної ради.

Як уже повідомлялося Сергій Шульга зустрічається з журналістами з нагоди року перебування на посаді.

15.12
2021

Голова обласної ради Сергій Шульга має намір створити інвестиційну раду в 2022 році. Про це він повідомив у ході пресконференції  14 грудня.

«У наступному році при обласній раді я ініціюю створення інвестиційної ради. У ній бачу експертів, людей із досвідом міжнародної співпраці, які готові долучитися до розвитку Кіровоградщини», – сказав він.

Як уже повідомлялося, Сергій Шульга також анонсував створення муніципальної ліги – дорадчого органу, покликаного об‘єднати територіальні громади Кіровоградської області.

15.12
2021

Створення муніципальної ліги анонсував голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга під час пресконференції  14 грудня.

«Комунікація з головами громад у нас добре налагоджена. Щоб посилити роботу, анонсую сьогодні свою ініціативу про створення муніципальної ліги. Я дуже хочу, щоб керівники територій відгукнулися на цю пропозицію – вона не політична, а практична», – зазначив голова обласної ради.

Сергій Шульга пояснив, муніципальна ліга – це дорадчий орган при обласній раді, покликаний об‘єднати територіальні громади Кіровоградської області.

«Я б хотів, щоб у рамках роботи ми щороку підписували муніципальну угоду на 12 місяців із двома-трьома ключовими завданнями на цей період і спільно працювали над виконанням», – додав голова обласної ради.

Як повідомлялося раніше, райради звернулися до Президента Україна з проханням посприяти створенню трирівневої системи місцевого самоврядування.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень