10.12
2021

Кінець “халяви”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Відсьогодні в Олександрії, як і по всій Україні заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів.

[Читати детальніше]

10.12
2021

Сотрудники СБУ разоблачили врачей, которые продавали поддельные сертификаты о вакцинации. На противоправной деятельности они могли заработать более миллиона гривен.

Организаторами схемы оказались семейные врачи местной поликлиники. Ежедневно они изготавливали 6-7 фейковых сертификатов и действовали в течение полугода. Каждый из них стоил по 2,5 тысячи гривен. За период своей деятельности врачи могли “заработать” более 1 млн гривен.

Злоумышленники вносили сведения о вакцинации в электронную систему eHealth, которые в дальнейшем загружались в Единый портал государственных услуг “Дия”.

Пресс-служба СБУ

10.12
2021

Суд – погляд ізсередини

Рубрика: Новости. Автор: Админ

15 грудня в Україні відзначається професійне свято – День працівників суду. Ми неодноразово розповідали про діяльність та проблеми цієї найголовнішої гілки влади у нашому місті. Проте багаторічну низку спроб судових реформ самі судді називають нескінченною. Як результат – на сьогодні в Олександрійському міськрайонному суді склалася надзвичайно скрутна ситуація, яку в багатьох аспектах можна назвати кризовою. Про це, а також про тих, хто забезпечує судочинство, розповіла керівник апарату суду Алла Бєлова.

[Читати детальніше]

10.12
2021

В ноябре этого года в Александрии и районе умерло 314 человек.

[Читати детальніше]

10.12
2021
У селі Куколівка на Кіровоградщині в рамках програми Президента України «Велике будівництво» продовжується ремонт шляхопроводу.
Як повідомила Служба автодоріг в області, всі чотири опори вже залиті цементобетоном, тож ремонтники розпочали влаштування ригелів для подальшого монтажу балок. Паралельно засипаються крайні берегові опори піском.
Активно працюють бригади робітників і на шляхопроводі у Знам’янці Другій.
Практично всі стійки залиті, тож триває влаштування ригелів та вже вмонтовано сім балок.
У Службі зазначають, що планують відновити рух транспорту вже на початку нового будівельного сезону. Допоки ж, просять водіїв уважно стежити за дорожніми знаками та не ігнорувати схеми об’їзду об’єктів ремонту.
Нагадаємо, на обох спорудах працює ТОВ «Мостобудівельний загін 112», відповідно до укладених договорів підряду.

 

10.12
2021

Верховна Рада України прийняла закон, який зобов’язує всіх українців — власників земельний паїв, сплачувати мінімальний податок в 1,5 тис.грн з кожного гектара. Центральні вітчизняні видання повідомляють, що про це йдеться в новому, так званому «ресурсному» законі, прийнятому нардепами 30 листопада. Даний закон набуде чинності з 1 січня 2022 року.

[Читати детальніше]

10.12
2021

9 грудня, під час брифінгу головна санітарна державна лікарка в області Надія Оперчук нагадала, що вже почав діяти наказ Міністерства охорони здоров’я щодо розширення переліку професій, для яких обов’язкова вакцинація проти COVID-19.

За її словами, до переліку додали соцпрацівників, співробітників державних підприємств та співробітників стратегічно важливих підприємств, зокрема, це «Укрзалізниця» та «Укрпошта».

«У разі відсутності щеплення проти коронавірусу працівники цих сфер будуть відсторонені від роботи», – прокоментував Надія Оперчук.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень