30.12
2021

Сегодня в Центре детского и юношеского творчества (бывший Дом пионеров) состоялся новогодний утренник для детей с особыми потребностями.

[Читати детальніше]

30.12
2021

Мешканця Олександрії засудили до 10 років позбавлення волі за зґвалтування літньої жінки (ч.2 ст.152 КК України). 

[Читати детальніше]

30.12
2021

29.12
2021

На Кіровоградщині з наступного року розпочинається робота з розбудови Долинського ГЗК, частину майна української частки будівництва підприємства придбала компанія – інвестор «Рудомайн». Про це під час публічного звіту про роботу за грудень поінформувала голова облдержадміністрації Марія Чорна.



«Минулого тижня у Долинському гірничо-збагачувальному комбінаті відбулася презентація проекту його розбудови. Перші результаті роботи ми побачимо наприкінці наступного року. Плани компанії дуже амбітні. Планується запуск підприємства на повну потужність протягом двох найближчих років. На рік планується переробляти 12,5 мільйонів тонн залізної руди та випускати близько 3 мільйонів тонн готової продукції за рік. Для реалізації цих планів передбачається залучити більше 100 мільйонів доларів», – зазначила Марія Чорна.

29.12
2021

У рамках програми президента «Велике будівництво» на Кіровоградщині цьогоріч вдалося відновити та побудувати близько 280 кілометрів доріг. Про це під час звіту про роботу за грудень повідомила голова облдержадміністрації Марія Чорна.

«Завдяки національній програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у країні вдалося побудувати та відновити понад 14 тисяч кілометрів доріг, а також 500 кілометрів мостів. На Кіровоградщині цього року відновили та побудували близько 280 кілометрів доріг, а вже наступного року ми маємо ще більш амбітні плани», – зазначила Марія Чорна.

29.12
2021

Мультифункціональний спортивний комплекс, створення урбанпарку, реконструкція стратегічних обласних лікарень та бейсбольного стадіону – ці масштабні проекти почнуть реалізовувати вже наступного року. Про це під час публічного звіту про роботу за грудень повідомила голова ОДА Марія Чорна.

«Цьогоріч в країні оголосили кінець епохи довгобудів і наша область теж долучилася до цього гасла. Можемо констатувати, що нам вдалося завершити роботи в одному з таких довгобудів. Днями спільно з міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом ми відкрили реконструйовану ОСДЮШОР – 2 у Кропивницькому. Ця унікальна спортивна інфраструктура допоможе нашим чемпіонам здобувати перемоги», – зазначила очільниця області.



Вона додала, що роботи з відновлення та будівництва інших об’єктів, які не завершили в цьому році, продовжаться в наступному. Мова йде про реконструкцію кінотеатру «Мрія» під спортивно-оздоровчий комплекс в Онуфріївці, будівництво ДНЗ у Черняхівці, реконструкцію Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості у Кропивницькому, капремонт ЗОШ №3 у Малій Висці. Водночас у планах – реалізація нових масштабних проектів.

«У наступному році ми почнемо реалізовувати проект щодо створення мультифункціонального спортивного комплексу, створення урбанпарку, реконструкції бейсбольного стадіону. За ініціативи Президента, стартуватиме і реконструкція дорослої та дитячої обласних лікарень. В обласній лікарні відбудеться ремонт реанімаційного відділення, перинатального центру, реконструкція третього корпусу лікарні, де знаходиться хірургічне відділення, є плани щодо ремонту опікового відділення. У дитячій лікарні почнеться відновлення корпусу для реабілітації та інфекційного відділення, а також почнеться будівництво харчоблоку», – додала голова облдержадміністрації Марія Чорна.

29.12
2021

У Кіровоградській ОДА відбулося засідання обласної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за кошти державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Шеремета.

Під час засідання члени комісії обговорили питання щодо формування узагальненого переліку програм та проектів регіонального розвитку, які можуть бути реалізовані наступного року. Орієнтовний індикативний розподіл коштів ДФРР на 2022 рік складає 91 мільйон 649 тисяч 576 гривень.

До переліку проектів, які планується реалізувати наступного року увійшли такі перехідні проекти, як: реконструкція кінотеатру «Мрія» під спортивно-оздоровчий комплекс в Онуфріївці, будівництво ДНЗ у Черняхівці, реконструкція Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості у Кропивницькому, капремонт ЗОШ №3 у Малій Висці.

Крім цього, серед проектів, які планується реалізувати та які пройшли конкурсний відбір: створення сприятливих умов для підвищення якості освіти через модернізацію матеріально-технічної бази і умов навчання в закладах загальної середньої освіти, капремонт головного корпусу Смолінського НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія- позашкільний навчальний заклад», капремонт (санація) будівлі Олександрійського НВК,а також реконструкція операційного блоку міської лікарні швидкої допомоги у Кропивницькому.

29.12
2021

В Олександрії у період новорічних та різдвяних свят біля головної ялинки проходять святкові ранки для дітей.

[Читати детальніше]

29.12
2021

28 грудня відбулися установчі збори з формування складу молодіжної ради при Олександрійській міській раді. Із 59 кандидатів, що потрапили до списку, зареєструвалося 27.

[Читати детальніше]

29.12
2021

Згідно з постановою Міністерства освіти та науки України з 1 січня збільшить розмір студентської стипендії. Про це повідомила у своєму телеграм-каналі голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

Отже, учні закладів професійно-технічної освіти отримуватимуть стипендію у розмірі: 1250 грн – звичайна стипендія, 1930 грн – підвищена стипендія, 1750 грн – стипендія Президента, 1500 грн – стипендія Кабміну.
Студенти закладів фахової передвищої освіти: 1510 грн – звичайна стипендія, 1930 грн – підвищена стипендія, 3320 грн – стипендія Президента, 3020 грн – стипендія Кабміну.

Для студентів вищих навчальних закладів: 2000 грн – звичайна стипендія, 2550 грн – підвищена стипендія, 4400 грн – стипендія Президента, 4000 грн – стипендія Кабміну.

«Молодь Кіровоградщини – обдарована та дуже активна. І я переконана, що підвищення стипендії стане для них мотивацією вчитись ще більш старанно, адже знання – це найкраща інвестиція в майбутнє», – зазначила Марія Чорна.

28.12
2021

В обласній філармонії відкрилася головна ялинка області під патронатом голови Кіровоградської ОДА.


До участі у святі долучилися діти з усіх куточків Кіровоградщини. Відкрила ялинку очільниця Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна.

«Прийміть найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Напередодні Нового Року прийнято загадувати бажання і вірити, що вони обов’язково здійсняться. Я вірю, що новий 2022 рік стане для вас роком здійснення найзаповітніших мрій. Буде щедрим на радість і натхнення, добро, удачу і мир. Бажаю вам щастя, міцного здоров’я, любові й тепла у родинах, здійснення найзаповітніших бажань! З Новим роком, із Різдвом Христовим!» – звернулася до присутніх Марія Чорна.

Під час урочистого відкриття у філармонії була презентована концертна програма за участю солістів обласної філармонії, казкових героїв та символу року – Тигра. Після цього присутнім дітям вручили новорічні подарунки.

28.12
2021

Сьогодні, 28 грудня, у Кіровоградській ОДА під головуванням заступника голови області Сергія Поліщука відбулась оперативна нарада з приводу стану доріг області під час зимового періоду.

На нараді були присутні представники патрульної поліції області, ДСНС, служби автодоріг, облавтодору та Укртрансбезпеки.

Начальниця Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко повідомила дорожникам про складний південний циклон, який на Кіровоградщину надходить з Херсонської області.

«Сьогодні до обіду ще сніжитиме досить сильно, при чому з налипанням мокрого снігу та хуртовиною. Після обіду область опиниться в теплому секторі циклону, де циркулюватиме тепле повітря. Попереджаю, сьогодні надзвичайно складні погодні умови», – повідомила Олена Юрченко.

Як додала посадовиця, до вечора сьогоднішнього дня сніг може перейти у мокрий або у дощ. Це може спричинити налипання мокрого снігу та сильну ожеледь.

У зв’язку із погіршенням погодних умов, які тривають вже з початку сьогоднішньої доби, Сергій Поліщук наголосив службам-балансоутримувачам доріг мобілізувати працівників та техніку аби оперативно ліквідовувати наслідки негоди та полегшити пересування автошляхами водіям.

За інформацією Служби автодоріг Кіровоградщини, на дорогах продовжують працювати 129 одиниць техніки, працівники ДСНС 11 разів залучались для надання допомоги водіям на складних ділянках доріг.

Як додали у патрульній поліції, протягом доби на автошляхах підвищився показник дорожньо-транспортних пригод без постраждалих.

27.12
2021

Заробитчане и отдыхающие

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Чаще всего александрийцы выезжают из города в двух направлениях – на работу и на отдых. Где и как этим заняться, чтобы не попасть впросак и потом не жалеть о потраченных деньгах или времени, лучше всего знают специалисты кадрового агентства “Легат” и турфирмы “Вираж”.

[Читати детальніше]

27.12
2021

Профессия – судья

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Спортсмены радуются своим триумфам, получая заслуженные призы и награды, но этому предшествуют месяцы серьезных тренировок, огромной работы тренеров, которой мы не видим. Каждому спортивному мероприятию, будь то футбольный матч, шахматный турнир или чемпионат по единоборствам, зрелищем которого мы наслаждаемся, предшествует огромная и кропотливая организационная работа, о которой мы не знаем.

[Читати детальніше]

25.12
2021

Этой ночью прекратилась подача тепла в дома, которые обслуживает центральная котельная Александрии.

[Читати детальніше]

24.12
2021

За підтримки Олександрійської окружної прокуратури до 14 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який з ревнощів убив дружину.

[Читати детальніше]

24.12
2021

Обласна рада проголосувала за виділення 51,4 мільйона гривень на ремонти й оснащення інтернатних закладів Кіровоградщини на сесійному засіданні сьогодні, 23 грудня.

Кошти передбачені в програмі зміцнення матеріально-технічної бази інтернатних закладів до 2025 року.

Зокрема, у 2022 році програма передбачає проведення капітальних ремонтів у 12-х пансіонатах та інтернатах на суму 40,7 мільйона гривень, придбання обладнання для соцзакладів загальною вартістю 7,6 мільйона гривень і забезпечення їх засобами пожежної безпеки на 3 мільйони гривень.

«Ми маємо 12 відповідних соціальних закладів, у яких тривалий час не проводились ремонти та не оновлювалась матеріальна база. Для нас важливо, щоб підопічні у таких закладах мали все необхідне для комфортних умов проживання. Я вдячний колективам за самовіддану роботу та професіоналізм», – зауважив перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.

Програма зміцнення матеріально-технічної бази інтернатних закладів розрахована до 2025 року з загальною сумою видатків 194 мільйони 152 тисячі гривень.

Як уже повідомлялося, на поповнення бібліотечних фондів Кіровоградщини новою україномовною літературою залучать один мільйон гривень з обласного бюджету у 2022 році.

24.12
2021

Алгоритм для жінок нічим не відрізняється від алгоритму постановлення на військовий облік чоловіків.

Кожна жінка – громадянка України упродовж 2022 року має з’явитися до військомату за місцем реєстрації для того, щоб з’ясувати чи буде вона поставлена на військовий облік в залежності від того чи має вона відповідну професію або освіту.

Про це на брифінгу розповіли начальник Управління персоналу Штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач та військовий комісар Київського обласного територіального центру комплектування Валерій Куценко.

“Цей алгоритм нічим не відрізняється від алгоритму постановлення на військовий облік військовозобов’язаного чоловіка. Є певний перелік професій, які мають бути поставлені на військовий облік за спорідненими військово-обліковими спеціальностями. Тобто, жінка-військовозобов’язана, яка підпадає… Наприклад, бухгалтер. Вона повинна, по-перше, повідомити свого керівника підприємства, по-друге, з’явитися до територіального центру комплектування протягом 2022 року – до кінця 2022 року. І для себе з’ясувати, чи підлягає вона військовому обліку”, – зазначив Куценко.

Він пояснив, що в цьому питанні існують вікові обмеження та обмеження за станом здоров’я.

За словами Куценка, жінка-військовозобов’язана приходить до територіального центру комплектування за місцем реєстрації і пише заяву про те, що хоче стати на військовий облік.

“Вона надає відповідні копії й оригінали документів: паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження дітей, свідоцтво про закінчення навчального закладу, довідку з роботи, за якою спеціальність вона працює на даний час”, – повідомив Куценко. Також потрібно мати 3 глянцевих фотографії 3х4 см, Covid-сертифікат (у додатку “Дія” або паперовий), і за наявності, стару довідку або приписне свідоцтво з військомату.

У військоматі буде з’ясовано чи придатна жінка до військової служби за станом здоров’я, чи має вона право на відстрочку від служби, в тому числі й у зв’язку з наявністю неповнолітніх дітей, навчанням на стаціонарі та інших підстав, які дають право на таку відстрочку.

Після цього начальником територіального центру комплектування буде ухвалене рішення про те, ставити жінку на облік чи ні.

“У випадку, якщо вона підлягає цьому обліку, вона буде направлена для проходження військово-лікарської комісії там же – за місцем реєстрації свого проживання”, – зазначив Куценко.

Роман Горбач підкреслив, що мова не йде про те, що жінок після постановки на облік у центрах комплектації візьмуть служити до армії. Мова йде лише про виконання норм закону щодо військовозобов’язаних як чоловіків, так і жінок. Він також додав, що з 2023 року громадяни України (жінки і чоловіки) які не стануть на облік у військоматах можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу від 850 до 1500 гривень.

Стосовно обов’язків підприємств, установ і організацій, Куценко наголосив, що, незалежно від форм власності, всі вони ведуть первинний облік військовозобов’язаних.

“До цього переліку, крім медичних працівників і осіб, які раніше проходили військову службу, я маю на увазі жінок, на даний час залучаться деякі інші спеціальності, за якими вони працюють. Це ті ж самі бухгалтери і готельно-ресторанний бізнес. Дуже великий перелік – включає близько 35 категорій. Тобто, вони будуть вести цей первинний облік на своїх підприємствах і організаціях. Що стосується фізичних осіб-підприємців, то вони такого обліку не ведуть, і відповідальність за облік військовозобов’язаних покладається на тих осіб, які зареєстровані в нього за договорами і працюють з ним. Якщо він не є керівником установи, організації, підприємства”, – пояснив Куценко.

Він додав, що оштрафувати з 2023 року зможуть також і роботодавця, який візьме на роботу жінку без відповідного документа з військомату про те, що вона взята на облік за певною військовою спеціальністю або її не взяли на такий облік через відсутність в неї відповідної професії, освіти, за станом здоров’я чи інших обставин.

Куценко зауважив, що взяття на військовий облік такої великої кількості жінок – це “нове для держави”.

УНІАН

24.12
2021

Із нового року має бути запроваджена нова система шкільного харчування по всій країні. Тож вже з січня у всіх закладах освіти Олександрії готуватимуть за меню, що відповідає новим санітарним нормам і санітарному регламенту. Що передбачає ця реформа, ми попросили розповісти начальника Олександрійського управління Держпродспоживслужби Василя Коновалова.

[Читати детальніше]

24.12
2021

Для збереження робочих місць і бюджетних надходжень до Смолінської громади обласна і місцева ради розглядають можливість створення індустріального парку як альтернативу роботи Смолінської шахти. Про це голова обласної ради Сергій Шульга заявив в ефірі «Суспільне. Кропивницький» сьогодні, 24 грудня. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень