30.11
2021

Краєзнавець Юлія Лебедева розмістила сьогодні на своїй сторінці у Фейсбук допис під назвою «Темні сторінки родинної історії Боровських». У коментарі до нього вона написала: «В мене були сумніви (щодо доцільності публікації – ред.). Але всі публікації про наших поміщиків носять здебільшого компліментарний характер. А це одна із сторін медалі і її теж треба враховувати. Читаючи такі справи, по іншому сприймаєш деякі дії селян, які отримавши ілюзію свободи після революції кинулися руйнувати і палити панські маєтки. Може спогад саме по таких землевласників їх до цього спонукав»?…


Портрет генерала Ф. А. Боровского
[Читати детальніше]

30.11
2021

Морг обласної лікарні у Кропивницькому переповнений померлими від ускладнень коронавірусу. У холодильній камері облаштовують додаткові місця.

Про це розповів Суспільному завідувач патологоанатомічного відділення лікарні Сергій Немазенко. За його словами, під час карантину навантаження на працівників відділення зросло втричі.

На момент зйомки сюжету, 26 листопада, в морзі було 15 тіл. “До пандемії у нас було один-два розтини на день, нині – п’ять-шість, – сказав Немазенко.

30.11
2021

30 листопада у селі Ізмайлівка Олександрійської територіальної громади відбувся благодійний захід для дітей, які потребують особливої уваги. Це діти із багатодітних сімей та діти, що потрапили у складні життєві обставини.

[Читати детальніше]

30.11
2021

Любите ли вы футбол?..

Рубрика: Новости. Автор: Админ

На сегодняшний день футбол – самый популярный вид спорта в мире, и этот факт сложно оспорить. Каждый год чемпионаты по футболу собирают миллиарды зрителей. У футболистов самая большая армия болельщиков. В любой стране мира почти в каждом дворе можно встретить мальчишек, гоняющих мяч. Футбольную площадку достаточно просто соорудить на любой ровной поверхности, а ее границы обозначить песком или вовсе любыми другими ориентирами. Для занятий футболом необходимо иметь только один мяч, и начать играть может каждый. Простые правила и минимум инвентаря – как раз те факторы, которые так привлекают в этой игре.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень