22.11
2021

Сьогодні, 22 листопада, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна зустрілась із лікарем Мішелем Туссеном, який очолює Центр терапії та дослідницької роботи з питань домашньої вентиляції легень і нервово-м`язових захворювань відділення реабілітації клініки Інкендааль, Королівство Бельгія.

Лікар має на меті зібрати 100 портативних дихальних апаратів для пацієнтів з хворобою Дюшена всієї України. 12 таких апаратів вже знаходяться на території дитячої обласної лікарні. [Читати детальніше]

22.11
2021

На Кіровоградщині навіть під час вихідних не призупиняються ремонтні роботи на маршруті М-30 Стрий – Ізварине в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Наразі на відрізку між Кропивницьким та Знам’янкою на окремих ділянках триває влаштування узбіч, лотків водовідведення та верхнього шару покриття.
У селищі Знам’янка Друга продовжується реконструкція шляхопроводу – сьогодні шляховики працюють з опорами споруди.

22.11
2021

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна, представники ОДА та облради, учасники Революції Гідності, військовослужбовці та містяни взяли участь в мітингу з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.
Перед початком заходу вони поклали квіти до пам’ятної дошки Герою України Віктору Чміленку, який віддав своє життя за вільну Україну.
На головній площі Кропивницького учасники заходу до дня відзначення роковин трагічних подій на Майдані Незалежності виконали Державний Гімн України, спільною молитвою вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні та поклали квіти до пам’ятного знаку зі світлинами Героїв Майдану.

22.11
2021

До закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів з питань соціального захисту населення області надійшла одноразова натуральна допомога “пакунок малюка” у кількості 238 штук.



Як повідомили в департаменті соціального захисту населення Кіровоградської ОДА, наразі область очікує ще 133 “пакунки малюка”, які пропорційно розділені між закладами охорони здоров’я та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення та будуть доставлені до них безпосередньо у найближчі дні. [Читати детальніше]

22.11
2021

Кіровоградська ОДА долучається до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у рамках якої оголошено обласний дитячий фотоконкурс «Щасливе дитинство без зла і насильства».
Фотоконкурс передбачає участь дітей (7-12 років, 13-17 років) з фотороботами, на яких повинен бути присутній помаранчевий акцент, який символізує свободу і рівність (одяг чи аксесуар помаранчевого кольору).
До конкурсу приймаються фотографії усіх фотографічних жанрів розміром А4 (29,7 х 21,0 см) (на звороті фотороботи має бути наклеєна візитівка із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові автора, його віку, місця проживання, контактного телефону). [Читати детальніше]

22.11
2021

Сім проектів, які стосуються розбудови освітньої інфраструктури, буде реалізовано в Кіровоградській області у межах президентської програми «Велике будівництво».
За інформацією Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА, йдеться про реконструкцію та будівництво закладів загальної середньої освіти:
загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів селища Побузьке, Новопразької ЗШ I-III ст. №2, Торговицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені.Є.Ф.Маланюка, КЗ “Олександрівське НВО №1”, КЗ «Первозванівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», Маловисківської ЗОШ №3 І-ІІІ ступенів та КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ст. № 4 Долинської районної ради».
Реалізація цих проєктів дозволить покращити умови навчання для 6 460 учнів.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень