17.11
2021

Мосту бути!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

З жовтня місяця розпочалася активна фаза будівництва мосту через Войнівське водосховище, який з`єднає селища Приютівку та Войнівку.

[Читати детальніше]

17.11
2021

На сьгоднішньому засіданні виконавчого комітету Сергій Кузьменко подякував вчителям та медпрацівникам за вакцинацію.

[Читати детальніше]

17.11
2021

Сьогодні, 17 листопада, виконавчий комітет переглянув тариф на перевезення пасажирів у міському автобусному транспорті загального користування.

[Читати детальніше]

17.11
2021

17 листопада під головуванням заступника голови Кіровоградської ОДА Сергія Шеремета, відбулось засідання Міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії незаконному обігу підакцизних товарів.
«За результатами останнього моніторингу, проведеного Нафтогазовою Асоціацією України, АЗС/АГЗС, які працюють з порушенням законодавства, призводять до недоотримання податків до Державного та місцевих бюджетів, порушують законодавство про охорону праці, природоохоронне законодавство, несуть потенційну загрозу для життя та здоров’я людей та інфраструктурі. [Читати детальніше]

17.11
2021

Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна сьогодні, 16 листопада, провела засідання комісії з ТЕБ та НС, на якому обговорили питання щодо недопущення відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я області.
Під час засідання очільниця області акцентувала на важливості найбільш швидкого реагування на надзвичайні ситуації. Марія Чорна зазначила: ОДА спільно з територіальними громадами та постачальниками електричної енергії на підвідомчих територіях повинні розробити алгоритми забезпечення закладів охорони здоров’я джерелами альтернативного електропостачання. [Читати детальніше]

17.11
2021

Господарства області продовжують комплекс робіт по збиранню пізніх сільськогосподарських культур. Про це повідомили фахівці департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації.
Вони зазначили, що станом на 10 листопада2021 рокузернові і зернобобові культуриобмолочені на площі 755,2 тис. га, що становить 84% до прогнозу, валовий збір складає 3 млн. 881,7 тис. тонн, при урожайності 51,4 ц/га. [Читати детальніше]

17.11
2021

День працівників сільського господарства для нашого краю – це головне свято. Адже я з в великою гордістю повторюю, що Кіровоградщина – аграрне серце України.

Завдяки нашим аграріям та умілому господарюванню на Кіровоградщині ми зібрали рекордний врожай за всі роки незалежності – понад 4 мільйони тон зернових! Спільними зусиллями відроджуємо овочівництво та садівництво, розвиваємо тваринництво та продовжуємо впроваджувати найсучасніші технології в сільське господарство.

В цей день хочу ще раз подякувати нашим аграріям за соціальну відповідальність. Кожна громада, кожне село області щиро цінує вашу допомогу в утриманні та розвитку місцевої інфраструктури.

Зі святом вас, дорогі друзі! Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя плани, задуми та сподівання, а природні стихії обходять стороною. Бажаю вам успіхів у справах, а вашим рідним радості, сімейного затишку та доброго здоров’я.
З найщирішими побажаннями
голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна

17.11
2021

Дорогі земляки!

21 листопада в Україні відзначається День гідності та свободи. Це свято було засноване в результаті двох переломних для української історії подій – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року. Тож це не просто чергова дата в календарі. Цей день – символічне свідчення того, що ми, українці, готові відстоювати власні права і свій вибір творити майбутнє наперекір і всупереч усьому.

Сміливим завжди непросто. І українцям багато чого довелось пережити. Але, пам’ятаючи про подвиг та мужність наших героїв, ми продовжуємо розбудовувати вільну та сильну державу. На цьому шляху маємо бути як одна велика команда, як єдине ціле. Тільки тоді отримаємо результат і відкриємо перед собою нові горизонти.

Те, у якій країні будемо жити, залежить персонально від кожного. Тож хочу побажати всім нам бути непорушними у своїх переконаннях і сміливими у здійсненні задумів! А ще – мати мудрість розвиватись самим і розвивати рідну область для себе, своїх дітей і нащадків.

З найщирішими побажаннями
голова Кіровоградської ОДА
Марія Чорна

17.11
2021

Шляховики продовжують ремонт об’їзної дороги Кропивницького в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Наразі ділянка, що співпадає з маршрутом М-30 Стрий – Ізварине, км 707-714, вкривається шаром гарячого асфальтобетону. Вже зараз на 6,5 км влаштовано нижній шар і роботи продовжуються. Паралельно тривають роботи з влаштування дренажів та узбіч.

17.11
2021

За даними управління охорони здоров’я в Олександрійській громаді від COVID-19 щеплено 48 дітей віком від 12 до 17 років. Вакцинація проводилася лише за згоди батьків та в їхній присутності. Всі неповнолітні щеплені вакциною Pfizer.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень