21.10
2021


Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники Патрульної поліції України.

«Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники Патрульної поліції України. Перевірку проводитимуть у місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби – під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків», – сказав заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Він наголосив, що у паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково мають бути реквізити – інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я. 

21.10
2021

Моторошна ДТП сталася сьогодні вранці, 21 жовтня, в районі ФДБ і автозаправки “ОККО”.

[Читати детальніше]

21.10
2021

Члени виконавчого комітету дозволили проведення концертної програми «HELLO» гурту «Антитіла».

[Читати детальніше]

21.10
2021

Проєкт “Олександрія-місто-магніт” кіноклубу “Docudays UA”  увійшов у десятку успішно реалізованих адвокаційних проєктів.

[Читати детальніше]

21.10
2021

Полтора десятка александрийцев откликнулись на приглашение руководителя БФ “Шлях до життя” Анатолия Тримбача и вышли на уборку территории возле “еврейского” мостика.

[Читати детальніше]

21.10
2021

У Кропивницькому сьогодні з 28 автобусів міжобласного сполучення – вісім відмінили. Вони не виїхали з автостанції №1 через новi правила пасажирських перевезень – люди не купили квитки або здали їх, бо не мали необхідних документів для поїздки.

Це негативний результат тесту на коронавiрус, сертифікат про вакцинацію чи довідка про антитіла. Від сьогодні ці документи, крім квитка, мають бути у пасажирів для поїздок між регіонами України. Обмеження не стосуються неповнолітніх.

У Кропивницькому, через нові правила, з автостанції №1 відмінили чотири автобуси – каже касирка Людмила Івасечко. За її словами, квитки людям продають, але попереджають, що при посадці мають бути документи.

Контролерка автостанції №1 Людмила Івахно говорить: пасажирів без тестів і вакцинації в автобус не беруть. Конфліктів через це не було.

“Шкода людей. Ось сьогодні одна жінка не змогла додому дістатися. Без документів не поїхали пасажири на похорон у Дніпро. Хоча ще тиждень тому ми розповідали людям та попереджали їх про нововведення”.

О 09:30 в автобусі “Кривий Ріг-Вінниця” був один пасажир Віталій Грабовий. Він їхав з Кривого Рогу в Умань. Мав сертифікат про вакцинацію від коронавірусу. Каже: у нього документ перевіряв водій.

“У Кривому Розі п’ятьох людей взагалі не пустили в автобус, бо вони не мали сертифікатів. Дорогою водій зупинявся, але без сертифікатів пасажирів не брав. Хтось з цього приводу роздратований, хтось сприймає спокійно”.

21.10
2021

Сьогодні, 21 жовтня 2021 року відбулося засідання виконавчого комітету міста Олександрії. Перед його початком виступив мер міста Сергій Кузьменко, він наголосив, що по всій країні маємо невтішну інформацію по Covid-19: зараз хворіють 286376 чоловік, це 10,6% від кількості населення країни.

В Олександрії поки що не така критична ситуація, в лікарнях заповнено 50% ліжок. Подякував лікарям за їхню самовіддану працю та нагадав, що для лікування у нас все необхідне є: ліки, апарати штучного дихання, кисень. Ще раз нагадав про необхідність вакцинації. [Читати детальніше]

21.10
2021

Масштабные гонки на “Вербовой Лозе”, прошедшие в минувшие выходные под патронатом мэра Александрии Сергея Кузьменко, удались на славу: десятки гоночных автомобилей из четырех стран, зрелищная и увлекательная борьба соперников, комфортные условия для зрителей. Порадовали александрийцев успешными выступлением и наши земляки – гонщики Данил Крысько и Роман Жосан.

[Читати детальніше]

21.10
2021

“Гаряча” телефонна лінія з очільницею області працюватиме 22 жовтня з 10.00 до 11.00.
Номер телефону “гарячої” лінії – 0 800 500 238 (вхідні дзвінки безкоштовні).

21.10
2021

20 жовтня в Кіровоградській ОДА відбувся круглий стіл на тему “Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні”.
Ці групи населення є пріоритетними для вакцинації як відповідно до глобальних рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), так і згідно з національним планом і Дорожньою картою з вакцинації населення від COVID-19.
Учасниками заходу стали заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота, начальник департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, головна санітарна лікарка області Надія Оперчук і представники місцевої влади. В якості спікерів долучені експерти та фахівці національного та міжнародного рівня – представники Міністерства охорони здоров’я України, Бюро ВООЗ в Україні, Департаменту охорони здоров’я, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ), Державного експертного центру України, Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Під час круглого столу з відеозверненнями виступили Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та Голова Бюро ВООЗ в Україні Др. Ярно Хабіхт.

“ Ми забезпечили нові платформи для вакцинації: від розважальних центрів до наметів просто неба. Тепер потрібно зробити все можливе, щоб громадяни мали до них доступ. Особливо категорії професійного та вікового ризику, щоб вони отримали інформацію і послуги там, де їм зручно. Саме в цьому їм потрібна чітка координація між громадами і системою охорони здоров’я. Прошу використати максимум ресурсу, аби мінімізувати відстань між вакциною і людьми. Безпечна країна починається з безпеки громади”, – звернувся до присутніх Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Ми ваші спільники у цій справі. Кожного дня ми зіштовхуємося з антивакцинаторами, є люди, які спеціально розповсюджують рейкову інформацію, а ми їм протидіємо. Саме через це, голова ОДА Марія Чорна, її заступники, начальники департаментів охорони здоров’я та освіти особисто виїжджають на місця та контролюють хід проведення імунізації населення. Ця адвокаційна кампанія втілюється у нас в області, ми чітко йдемо «дорожньою картою» та на даний момент маємо вже 40% вакцинованого населення першою дозою.”, – зазначив заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота.

21.10
2021

20 жовтня в селі Розумівка Кропивницького району відбулась виїзна робоча нарада за участі голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної з приводу будівництва історично-меморіального комплексу “Чорний Ворон”.

Саме в Розумівці розташоване місце останнього бою отамана Чорного Ворона – військового діяча часів УНР. За словами архітектора проєкту Володимира Рака там планують побудувати пам’ятний знак та церкву Присвятої Богородиці.

“Перша черга будівництва проєкту – зведення монументу та каплиці. Потім планується побудова господарських та адміністративних споруд, місць для паркування”, – сказав Володимир Рак.

На монументі буде зображено ворона на кургані, їхні ескізи ще проєктуються. Також там планують відтворити землянки часів Холодноярського повстання.

Голова ОДА Марія Чорна зазначила, що обласна влада підтримує та ініціює проєкти, спрямовані на збереження культурної та історичної спадщини Кіровоградщини.

“Я впевнена, що ми це робимо заради нашого майбутнього, заради наших дітей. Адже дуже важливо, аби наші діти мали міцне коріння, на якому вони можуть вчити своїх дітей, що вони – українці. Наша нація має вікові традиції та славетну історію, яку в нас генетично не може вбити ніхто, поки є люди, які готові боротись за це. Колись – це був отаман Чорний Ворон, зараз – воїни, які віддають життя на війні на сході України”, – сказала Марія Чорна.

21.10
2021

На Кіровоградщині в рамках президентської програми «Велике будівництво» цьогоріч вже завершені ремонтні роботи на 15 об’єктах з 32. Про це під час брифінгу повідомив директор ДП «Агентство місцевих доріг» Анатолій Зорькін.

Так, у 2021 році запланований капремонт на 17 дорогах загального користування місцевого значення, зокрема, 5 об’єктів комунальної власності. Також на 15 – поточний середній ремонт (зокрема 3 об’єкти комунальної власності).

«На даний час по усім 32 об’єктам провели тендерні процедури та уклали договори підряду. Розпочато ремонтно-будівельні роботи на 31 дорозі (в т.ч. на 15 завершено виконання ремонтних робіт), по 1 дорозі комунальної власності виконуються роботи з підготовки документації для отримання дозволу ДАБІ на початок виконання робіт. Влаштовано 64,55 км покриття автомобільних доріг, що складає 90% від запланованих 71,78 км», – пояснив Анатолій Зорькін.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень