19.10
2021

На Кіровоградщині протягом минулої доби, 18 жовтня, зробили 4279 щеплень від COVID-19.

Як повідомили в департаменті охорони здоров’я ОДА, у центрах масової вакцинації населення провели 989 щеплень. Також вакцинацію отримали 217 працівників освіти. У поштових відділеннях вакцинацію провели для 1044 пенсіонерів, з них 138 – на території поштових відділень. [Читати детальніше]

19.10
2021

За перші два тижні у Кіровоградській області 1 086 пацієнта із цукровим діабетом отримали необхідні препарати безоплатно або з невеликою доплатою в аптеках. Загалом за два тижні аптеки погасили 1 527 рецептів на інсуліни.

Нині отримати інсуліни можна в 163 аптеках.

“Жителі Кіровоградської області, які потребують лікування від цукрового діабету отримали ширший доступ до інсулінів. Якщо до 1 жовтня 2021 року препарати інсулінів можна було отримати в 33 аптеках, то з початку жовтня 163 аптеки відпускають інсуліни. Розширити доступ пацієнтів до лікування вдалось приєднанням інсулінів до програми реімбурсації “Доступні ліки”, — розповідає директорка Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталя Будяк.

У програму включено 76 препаратів інсуліну та їх аналоги швидкої, середньої, тривалої дії та комбіновані. З них 47 — повністю безоплатні.

Як отримати інсулін за електронним рецептом

1. Зверніться до ендокринолога, який складе ваш індивідуальний план лікування і внесе його в Електронну систему охорони здоров’я. В плані лікування ендокринолог зазначає тип інсуліну, який потрібен саме вам, дозування тощо. На основі цієї інформації генерується електронний рецепт.

2. Перший електронний рецепт на інсулін виписує ендокринолог. З 1 жовтня паперові рецепти ендокринологи не виписують. Якщо ви маєте на руках паперовий рецепт, виписаний до 30 вересня, ви можете отримати за ним ліки до 31 жовтня. З 1 листопада отримати інсулін можна буде лише за електронним рецептом.

3. Сімейний лікар також може виписувати рецепти на інсулін на основі плану лікування, який створив ендокринолог. Однак сімейний лікар не може змінювати план лікування. Тому якщо потрібно змінити дозування чи тип інсуліну — зверніться до ендокринолога.

Коли лікар випише електронний рецепт — ви отримаєте повідомлення на ваш мобільний телефон з номером рецепту та кодом підтвердження.

4. Виберіть зручну для вас аптеку, яка має договір з НСЗУ на видачу інсулінів.

Знайти аптеки допоможе мапа з аптеками на дашборді НСЗУ — “Електронна карта аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів”. В лівому крайньому стовпчику виберіть потрібну вам область, населений пункт та у вікні “Тип договору” — інсулін безоплатно або з доплатою. Карта покаже вам перелік аптек, де можна отримати інсуліни.

Або шукайте аптеку з наліпкою “+Інсуліни”.

Також про найближчу аптеку можна запитати у оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

5. Завітайте до обраної аптеки. Назвіть аптекарю номер електронного рецепту та код підтвердження. Отримуйте інсулін безоплатно або з невеликою доплатою.

У випадку, якщо у вас немає телефону. Лікар, який виписує вам електронний рецепт, може роздрукувати рецепт на папері. Саме його і показуйте аптекарю.

Якщо в аптеці немає потрібного типу інсуліну, то його можна замовити. Це безоплатно. Аптека не має права відмовити вам у цій послузі, оскільки вона підписала договір з НСЗУ. Якщо вам відмовили, зверніться до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

19.10
2021

На Кіровоградщині продовжується реконструкція шляхопроводу в селищі Знам’янка Друга, що є частиною автомобільної дороги державного значення М – 30 Стрий – Ізварине в рамках програми президента «Велике будівництво».

Нині дорожники викопали 9 котлованів, два – в роботі. Також проводять бетонування фундаментів опор, армування та залиття цементобетоном. [Читати детальніше]

19.10
2021

29 жовтня має відбутися онлайн-аукціон з продажу комплексу будівель загальною площею 492,5 м² у м. Мала Виска. Про це повідомила заступниця начальника Регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Кіровоградській області Людмила Астаф’єва. [Читати детальніше]

19.10
2021

Соціологія по Олександрії

Рубрика: Новости. Автор: Админ

З’явилася свіжа соціологія по Олександрії від соціологічної групи «Рейтинг» http://ratinggroup.ua/research/regions/aleksandriya_obschestvenno-politicheskie_nastroeniya_1-10_oktyabrya_2021.html

Олександрія: суспільно-політичні настрої (1-10 жовтня 2021)
Вибіркова сукупність: 800 респондентів

[Читати детальніше]

19.10
2021

Креативность (в смысле – изобретательность) нашей нынешней правительственной команды просто не может не вызывать восхищения. «Веселые и находчивые», как и подобает выходцам из бывшего Криворожского КВНа, а также их последователи с едино-мышленниками просто поражают своей неуемной фантазией по увертыванию из всевозможных скандалов и провалов, которые они, как правило, сами же и создают или провоцируют. Только за прошедшую неделю на уровне всей страны таких фейлов (проколов), о которых громко и возмущенно сейчас кричат все украинские СМИ, было сразу несколько. Но сейчас речь пойдет не об этих вселенских «проколах», а о «приколе», так сказать, местного уровня, о котором написал на своей странице в Facebook один известный в Александрии медик и руководитель городского лечебного подразделения. [Читати детальніше]

19.10
2021

Під час брифінгу, директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко пояснив як в застосунку та на порталі Дія можна згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію людям, які отримали різні вакцини.
«Першою дозою може бути вакцина AstraZeneca/CoviShield, Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Другою дозою — Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech», – уточнив Олег Рибальченко. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень