13.10
2021

Осінні канікули у школах Олександрійської громади розпочнуться 18 жовтня і триватимуть до 24 жовтня. На навчання учні повернуться з 25 жовтня.

[Читати детальніше]

13.10
2021

11-12 жовтня на Кіровоградщині відбувся престур для представників ЗМІ з різних регіонів України. Протягом двох днів учасники вивчали досвід у сфері захисту прав у земельних відносинах.

[Читати детальніше]

13.10
2021

На Кіровоградщині дорожники готують до введення в експлуатацію 100 кілометрів дороги М-30 «Стрий – Ізварине», яку будують в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Відрізок між Кропивницьким та Новоархангельськом вже у всіх шарах конструктиву, тож завершуємо влаштування узбіч та організацію дорожнього руху. Зокрема, триває нанесення горизонтальної розмітки холодним пластиком. Такий вид розмітки більш довговічний та має кращі світловідбиваючі властивості.

Нагадаємо, в ремонті в межах Кіровоградської області ремонтом охоплено всю протяжність маршруту М-30, тож будьте уважними та обережними за кермом, особливо в місцях виконання робіт.

13.10
2021

Про особливості та хід виконання робіт з реконструкції головного басейну Кропивницкого під час брифінгу повідомили фахівці Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА.

Реконструкція в ОСДЮШОР “Надія” відбувається в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Останній раз басейн спортивної школи оновлювали ще до того, як Україна стала незалежною. Ми плануємо відновити не тільки чашу, а й виконати комплексний підхід по ремонту басейну, душових, роздягалень та кімнат гігієни», – пояснив провідний інженер відділу контролю за будівництвом управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА Ігор Царьов.

За дорученням голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної, більше уваги приділятиметься деталям, від яких залежить комфорт спортсменів.

На даний час вже виконано демонтаж покриття плитки басейну, приміщень роздягалень та душових, демонтаж системи опалення, вентиляції. Виконуються роботи по влаштуванню покрівлі над приміщенням басейну, демонтаж перегородок в приміщеннях роздягалень та душових.

З наступного тижня планується влаштування перегородок душових та роздягалень, обшивка стін вологостійкими гіпсокартонними плитами, влаштування системи опалення в приміщенні басейну та виконання робіт, що стосуються безпосередньо чаші басейну.

Проект фінансується за рахунок державної субвенції – задля розвитку спортивної інфраструктури області.

Як відомо, у закладі тренуються 586 вихованців з 5 видів спорту – легкої атлетики, футболу, боксу, бейсболу та софтболу. Юні спортсмени неодноразово займали призові місця на чемпіонатах України та Європи.

За інформацією підрядної організації, всі ремонтні роботи планують виконати до кінця 2021 року.

13.10
2021

12 жовтня, на Кіровоградщині всьоме відбулись обласні національно-патріотичні змагання «Захисник Кіровоградщини» серед школярів.

Захід пройшов на території села Новоандріївка Новгородківської селищної громади Кропивницького району на базі стрілецького клубу “Arms club”.

Команди з громад Кіровоградщини змагались у різних видах спорту.



Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна привітала учасників, а також нагородила переможців. [Читати детальніше]

13.10
2021

На засіданні Кабінету Міністрів України 11 жовтня внесли зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки. Про це сьогодні, під-час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко. [Читати детальніше]

13.10
2021

В рамках програми Президента України “Велике будівництво” триває виконання робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О120903 Компаніївка-Сасівка-Губівка-Калинівка на ділянці км 10+000 – км 21+200, Кропивницького району Кіровоградської області. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень