8.10
2021

Сегодня, 8 октября, БФ “Шлях до життя” высадил в Александрии 50 саженцев елей, туй и берез.

[Читати детальніше]

8.10
2021

З 1 вересня цього року у багатьох селах нашого району були закриті поштові відділення, що стало справжнім шоком для їхніх мешканців. Не отримуючи своєчасно кореспонденцію, у тому числі й нашу газету, люди почали скаржитися до всіх інстанцій, а редакційні телефони “почервоніли” від численних звернень читачів. Ми у свою чергу намагалися отримати коментарі від компетентних поштових осіб, але чули: “Іде процес реформації, дайте трохи часу”. І ось минулого тижня ми зустрілися з начальником олександрійського Центру обслуговування споживачів ПАТ «Укрпошта» Світланою Величко, яка розповіла про зміни, що відбулися в її службі.

[Читати детальніше]

8.10
2021
7 жовтня, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна у Бобринці проінспектувала хід капітального ремонту мосту, який виконується у рамках програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”.
“Як добре, що завдяки ініціативі Президента та його програмі “Велике будівництво” можна відновити такі важливі інфраструктурні об’єкти, як цей міст”, – висловилася Марія Чорна.
Капітальний ремонт мосту відбувається на км 1+743 автомобільної дороги загального користування місцевого значення С120138 від а/д Н-14-Бобринець-вихід на а/д Н-14.
Згідно з проєктом на ремонт мосту передбачено 12,578 мільйона гривень.
На об’єкті відремонтують і посилять опори мосту, облаштують монолітні плити, тротуари, відновлять асфальтобетонне покриття та встановлять огородження.

8.10
2021
Так звану «бетонку» на автошляху М-13 на Кіровоградщині вже наступного року планують повноцінно відремонтувати. Про це під час брифінгу повідомила заступниця начальника Служби автодоріг в області Жанна Петрович.
«У планах – ремонт так званої «бетонки» дороги М-13 «Кропивницький – Платонове»: вже тривають тендерні процедури, тож у наступному сезоні почнеться повноцінний ремонт», – зазначила Жанна Петрович.
Нагадаємо, цьогоріч “Велике будівництво” охопило 338 кілометрів доріг на Кіровоградщині.

8.10
2021
На Кіровоградщині триває активна підготовка до зимового сезону. Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу експлуатації Служби автомобільних доріг області Олексій Донченко.
«Наші підрядні організації активно готуються до зимового утримання доріг. Вперше цього року обслуговують дороги державного значення три потужні приватні підрядні організації, в тому числі і з утримання доріг під час зимового періоду. На сьогодні підрядники на 40-50% готові до зимового сезону. Вже заготовлено 37% солі, необхідної для зимового періоду, ще 25% на шляху від виробника до замовника. Ведеться заготівля протиожеледних матеріалів», – зазначив він.

8.10
2021
Значна кількість автошляхів регіону нині знаходиться в ремонті цьогоріч. Роботи виконуються в рамках президентської програми «Велике будівництво». Про хід робіт детально розповіла заступниця начальника Служби автомобільних доріг в області Жанна Петрович в рамках тематичного брифінгу.
За її словами, нині ведуться роботи на дорозі від Кропивницького до Знам’янки, де на низці ділянок проводять капремонт, на деяких – поточний середній. Цьогоріч ремонт цієї дороги планують завершити. Паралельно з відновленням покриття доріг, відновлюють і штучні споруди, тож наразі значна їх частина в області буде відремонтована. Торік практично завершили ремонт дороги Н-23 «Кропивницький-Кривий Ріг – Запоріжжя» (82 км), зараз окремі відрізки дороги здаються в експлуатацію. У планах на наступний будівельний сезон – завершення ремонту дороги М-22 «Полтава – Олександрія» (залишилося завершити ремонтні роботи на 21 км дороги) та початок ремонту М -13 Кропивницький – Платонове (так звана бетонка).
Як поінформувала заступниця начальника Служби автодоріг в області Жанна Петрович, цьогоріч на дорозі Н-23 «Кропивницький-Кривий Ріг – Запоріжжя» завершували роботи з планування узбіч, облаштування водовідведення та встановлення нових дорожніх знаків – у рамках пілотного проекту. Нині ці знаки вже є обов’язковими для всієї України. Наразі 30 км дороги готують до введення в експлуатацію.

8.10
2021
У рамках відновлення найдовшого в Україні маршруту М-30 Стрий – Ізварине, Служба автодоріг у Кіровоградській області відновлює і штучні споруди.
Мости на км 714 та 717 майже завершені. Тривають роботи на тротуарних частинах, встановлення перильного огородження, підготовка до монтажу бар’єрного огородження та штучного освітлення. Одночасно працюють підрядники і під мостом – очищають та укріплюють конуси і опорні частини.
Також проводяться ремонтні роботи на шляхопроводах. Км 708, м. Кропивницький – с. Нове: дві плити вже у цементобетоні, продовжується в’язання арматури в каркас на інших плитах. Виконують доглядові роботи за бетоном.
Км 759, с. Знам’янка Друга – зусилля зосереджені на зварюванні армокаркасів під буронабивні сваї, фундаменти опор під них набирають міцності.
Нагадаємо, «Велике будівництво» – програма Президента України, спрямована на якісну розбудову державної інфраструктури.

8.10
2021
У Кіровоградській ОДА обговорили хід ремонтів доріг загального користування державного значення регіону в рамках програми Президента України «Велике будівництво» в рамках тематичного брифінгу за участю заступника голови Кіровоградської ОДА Сергія Поліщука та представників Служби автомобільних доріг в області.
Сергій Поліщук нагадав: Кіровоградщина межує з 5-ма областями, тож значна увага приділена капітальному, середньому поточному ремонтах та експлуатаційному утриманню доріг загального користування. На сьогодні в області 2056,8 км доріг загального користування.
«За ініціативи Президента України роботи з ремонту та реконструкції автомобільних доріг в рамках програми «Велике будівництво» тривають. Зараз у виконанні 6,8 млрд. гривень. Ремонтом охоплені 338 кілометрів доріг. Темпи не зменшуються. Цього року ми маємо практично на завершенні автомобільну дорогу М-30, яка з’єднує схід та захід України. Дорога від Новоархангельська до Кропивницького практично завершена, там ведуться роботи з влаштування засобів безпеки дорожнього руху», – розповів Сергій Поліщук.

8.10
2021
У Кіровоградській облдержадміністрації в рамках брифінгу за участю заступника голови ОДА Сергія Поліщука та представників Служби автомобільних доріг в області обговорили хід ремонтних робіт на шляхопроводах та мостах на території області в рамках програми Президента України “Велике будівництво”.
За інформацією заступниці начальника служби автомобільних доріг області Жанни Петрович, вже відремонтований міст у селищі Новгородка. Вводимо в експлуатацію два мости – у селищах Покровське та Братолюбівці. Основні зусилля зосереджені на дорозі М-30 – у західній частині автошляху завершується нанесення розмітки, облаштування освітлення. Планується, що до кінця жовтня ці ділянки будуть введені в експлуатацію», – повідомила Жанна Петрович.
У ремонті на Об’їзній біля Кропивницького два мости – роботи там практично завершені, а для водіїв забезпечений проїзд. Один шляхопровід між селищем Нове та Кропивницьким ще в ремонті. Там вже дві плити залиті монолітним цеметобетоном (близько 60 м) і продовжуєтьсч в’язанняармокаркасупід заливання іншої частини споруди. На початок листопада тут мають працювати з влаштуванням асфальту і згодом надати проїзд транспорту. Ще один шляхопровід на дорозі М-30 у Знам’янці Другій – там виконаний повний демонтаж споруди. Його протяжність була 54 м, після реконструкції вона складатиме близько 200 метрів. Планується, що до грудня там встановлять основні несучі конструкції. У селі Куколівка ремонтують міст – там теж демонтували споруду, роботи тривають безпосередньо на підготовці відбудови мосту, а поблизу Пантаївки завершуються підготовчі роботи (влаштування об’їзної дороги) до капітального ремонту шляхопроводу.
Жанна Петрович наголосила: підрядні організації працюють і на територіальній мережі доріг регіону. Шляховики намагаються максимально охопити ті ділянки, де ремонти почалися цьогоріч і завершити їх. Мова йде про дороги Т 2401, Т-1504, Т-0207. Завершуються роботи й на дорозі Т-12-12 «Новомиргород – Велика Виска», де ремонт був призупинений через брак коштів ще у 2011 році.

 

8.10
2021

Реконструкцію старої козацької вежі завершують на території Попельнастівської громади, неподалік від в’їзду до села.

[Читати детальніше]

8.10
2021

Голова Кіровоградскої обласної ради Сергій Шульга оголосив догану гендиректору ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роману Ілику.

“За неналежну організацію робочого процесу опрацювання скарг про аварійні ситуації й несвоєчасне реагування на них, через що підприємство зазнає збитків”, – йдеться у повідомленні.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень