1.10
2021
На Кіровоградщині шляховики відновлюють об’їзну дорогу біля Кропивницького в рамках президентської програми «Велике будівництво».
Одночасно шляховики ремонтують Південний обхід та ділянку М-30 Стрий – Ізварине, що співпадає з об’їзною, а також три штучні споруди, що в межах дороги.

[Читати детальніше]

1.10
2021
Вперше за часів Незалежності України звернули увагу на капітальний та поточний середній ремонт доріг місцевого значення у Кіровоградській області. Проект на особистому контролі у голови облдержадміністрації Марії Чорної.
В Агенстві автомобільних доріг зазначили, що особлива увага приділяється тим шляхам, які ведуть до лікарень, амбулаторій, шкіл та вокзалів.

[Читати детальніше]

1.10
2021
28 вересня, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна перевірила хід ремонтних робіт у Маловисківському ліцеї імені Г.М.Перебийноса.
У рамках програми Президента України «Велике будівництво» у закладі передбачено: заміна вікон на сучасні енергозберігаючі та дверей, оздоблення та утеплення фасадів, благоустрій території, забезпечення доступності маломобільних груп населення.

[Читати детальніше]

1.10
2021
Під час робочої поїздки до Маловисківського ліцею імені Г.М.Перебийноса голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна проінспектувала ремонтні роботи на дотримання норм безбар’єрності.
Марія Володимирівна поспілкувалась із адміністрацією ліцею з приводу ходу низки ремонтних робіт та акцентувала на важливості дотримання будівельних норм доступності для маломобільних груп населення.

[Читати детальніше]

1.10
2021
На шляхопроводі між Кропивницьким та селищем Нове тривають роботи з реконструкції у рамках президентської програми «Велике будівництво».
Зараз шляховики заливають другу плиту цементобетоном. Реконструкція триває – вже омонолітили першу 36-метрову плиту та продовжили в’язання армокаркасу і вже сьогодні залили другу. Допоки бетон застигатиме та набиратиметься міцності, продовжиться армування ще однієї частини мосту.

[Читати детальніше]

1.10
2021

З початку 2021 року правоохоронні органи відкрили 350 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 та COVID-сертифікатів.



Покарання за такі дії можуть варіюватися від штрафу до позбавлення волі на термін до 5 років, а у випадку внесення неправдивих даних в електронну систему охорони здоров’я – до 6 років ув’язнення. Також передбачається відповідальність не тільки за виготовлення та продаж підроблених документів чи внесення недостовірних відомостей до медичних баз даних, але й за використання таких документів. [Читати детальніше]

1.10
2021

Сьогодні, 1 жовтня голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна взяла участь у Другому Кропивницькому молитовному сніданку.

Мета заходу – проведення спільної молитви серед людей різної віри, конфесій та діяльності за мир і єдність в Україні. Молитовний сніданок став майданчиком для діалогу між представниками державних органів правління, бізнесу та громадських організацій. [Читати детальніше]

1.10
2021

Держава гарантує пацієнтам з цукровим діабетом доступ до базового лікування інсулінами. Базове лікування – це можливість для пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, отримати необхідну форму препаратів інсуліну, згідно категорії та стану пацієнта – безоплатно.

[Читати детальніше]

1.10
2021

Из журналистского опыта давно известно: когда собираешься писать про школьного учителя, обязательно окажется, что человек этот – не только Педагог, а нечто большее. Так получилось и с учителем словесности Валентиной Михайловной Билоткач. В прошлом номере «ОТ» была напечатана ее новелла «Развлечения списанных в архив», что послужило еще одним поводом для интервью.

[Читати детальніше]

1.10
2021

У с.Куколівка, по трасі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине, у 15 км від Олександрії, з мосту вниз злетіло два мікроавтобуси.

[Читати детальніше]

1.10
2021

Известный в Александрии врач – Сергей Дробышев поделился своими наблюдениями на тему коронавирусной инфекции.

[Читати детальніше]

1.10
2021

У Кіровоградській ОДА відбулося засідання регіональної комісії з питань формування пропозицій що розподілу коштів субвенції з державного бюджету на придбання житла для дітей-сиріт
За інформацією директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександра Догарова, згідно з постановою Кабміну, отримувачами субвенції є територіальні громади. Для області на 2021 рік передбачено 46,2 млн. грн. субвенції з державного бюджету на придбання житла для дітей сиріт. [Читати детальніше]

1.10
2021

В Кропивницькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти.

До привітання педагогів долучився заступник голови облдержадміністрації Андрій Лісота. [Читати детальніше]

1.10
2021

Взаємодії між Урядом «Нафтогазом», підприємствами теплокомуненерго та громадами будуть відтепер регулюватись спеціальним Меморандумом. Про відповідні результати засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна на своїй сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1785183418331394&id=100005192598806
[Читати детальніше]

1.10
2021

30 вересня відбувся мітинг-реквій до 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру.
У заході взяв участь заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота, члени єврейської спільноти, керівники організацій національних меншин та громадськість.
Місця масового знищення були майже у кожному окупованому нацистами населеному пункті України, у тому числі й на Кіровоградщині. Для Кіровоградщини початком Голокосту став серпень 1941 року, коли розпочалася гітлерівська окупація, де на той час проживало 35 000 євреїв. Після окупації нацистами Кіровоградщини, було знищено 22 745 євреїв. [Читати детальніше]

1.10
2021

На Кіровоградщину з робочою поїздкою прибув перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.
Спільно з заступником голови Кіровоградської ОДА Сергієм Поліщуком, у рамках виставки AGROEXPO 2021, була проведена широка ділова програма — панельні дискусії, семінари та конференції. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень