30.10
2021

«Ми, мешканці третього під`їзду будинку №37-а по вул. Садовій просимо перенести автобусну зупинку, яка на даний час знаходиться без узгодження мешканців та інших установ на прибудинковій території, що є порушенням норм розташування зупинок міського транспорту, а також санітарних норм, на відстань від будівлі – в зону дії відеокамери, що розміщена на нашому будинку. Таке розташування зупинки створює багато незручностей мешканцям (вихлопні гази автобусів, шум та інше). Просимо узгодити це питання в найкоротший термін, поки йдуть роботи з благоустрою цієї території».
(22 подписи жителей дома)

[Читати детальніше]

30.10
2021

28 жовтня Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції місцевим бюджетам для їх соціально-економічного розвитку. Зазвичай такі заходи відбуваються за поданням народних депутатів Верховної Ради, які відстоюють інтереси своїх виборців.

[Читати детальніше]

29.10
2021

Заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук долучився до привітань дорожників Кіровоградщини з професійним святом – Днем автомобіліста і дорожника.

Привітання, відзнаки та грамоти обласної державної адміністрації отримали працівники Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області та державного підприємства «Агенство місцевих доріг». [Читати детальніше]

29.10
2021

БАНДАНА

Рубрика: Новости. Автор: Админ

28 жовтня відзначається неофіційне свято – День бабусь і дідусів. Уперше його в цю дату відсвяткували в 2009 році за ініціативи Квіткового бюро Голландії. Тоді організація виступила із закликами подарувати живі квіти в горщиках своїм бабусям і дідусям. Квітники пояснили, що такий подарунок буде символізувати зв’язок поколінь від коренів – до молодих паростків..

[Читати детальніше]

29.10
2021

Делегация в составе творческих работников ряда столичных средств массовой информации посетила Александрию в ходе туристического пресс-тура по Кировоградской области.
Идея мероприятия принадлежит Кировоградской областной государственной администрации. Его цель – сделать более известным наш регион в масштабах Украины в плане туризма, культуры и просвещения.

[Читати детальніше]

29.10
2021

Заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук спільно з Знам’янським міським головою Володимиром Сокирком проінспектував хід реконструкції ДНЗ №7 «Козачок», яка ведеться в рамках програми Президента “Велике будівництво”. [Читати детальніше]

29.10
2021
Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив виплату субвенції для реставрації будівлі Олександрійського міського Будинку культури в рамках програми Президента України «Велика реставрація».
Прохання про завершення проведення на об’єкті ремонтно-реставраційних робіт мешканці Олександрії висловили голові Кіровоградської ОДА Марії Чорній під час зустрічі.

[Читати детальніше]

29.10
2021

Стартував ремонт траси М-13 Кропивницький – Платонове (на м.Кишинів) в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Цей автошлях є стратегічно важливим маршрутом, котрий з’єднує Кіровоградщину, Миколаївщину та Одещину з сусідньою Республікою Молдова.

Дорога була побудована у далекі 60-ті роки минулого століття. За понад півстоліття без ґрунтовного ремонту бетонне покриття дороги зазнало катастрофічних руйнувань. Подекуди бетонні плити настільки деформувалися, що проїзд дорогою перетворився на квест. [Читати детальніше]

29.10
2021

Цієї суботи, 30 жовтня, Кіровоградщина візьме участь у щорічній акції «Озеленення України». Організатори глобального екологічного проєкт «Greening the Planet» хочуть об’єднати мільйон українців та висадити 1 мільйон дерев.
Висадка проводитиметься на території “Олександрівського лісового господарство”. Початок о 9.40.
Зазначимо, що висадження лісів відбуватиметься у співпраці з програмою Президента «Зелена країна» в рамках акції «Створюємо ліси разом».

29.10
2021

На сьогодні в амбулаторних умовах лікується понад 2 тисяч осіб, які мають легкий перебіг хвороби. Наразі 271 ліжкомісце зайняте. Загальна кількість ліжкомісць для пацієнтів з коронавірусною хворобою – 800. Директор департаменту також додав, що нині для вентиляції легень пацієнтам з тяжким перебігом хвороби задіяні 29 апаратів ШВЛ. Вказані пацієнти були невакцинованими.



Госпітальними базами для лікування таких хворих визначено Кіровоградську обласну лікарню, Центральну міську лікарню м. Кропивницький, Обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни, Олександрійську міську лікарню та Добровеличківську лікарню.

29.10
2021

Відповідальність за наявність документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, за виключенням легкових автівок, покладається на пасажирів. Про ухвалені Кабміном зміни до Постанови №1236 поінформував під час брифінгу начальник управління структури Кіровоградської ОДА Володимир Дмитренко. [Читати детальніше]

29.10
2021

Під час засідання розглянули питання щодо забезпечення контролю за виконанням протиепідемічних заходів та стан охоплення вакцинацією населення області з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Значну увагу приділили питанню забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення в осінньо-зимовий період 2021/2022 року та стан санітарного очищення населених пунктів та сміттєзвалищ на території області. [Читати детальніше]

29.10
2021

Весточки, которых так ждали. Им почти 80 лет. Пожелтевшие от времени бумажные треугольники с черным штампом цензуры. Разворачиваешь и видишь – исписан каждый сантиметр свободной площади. Как много хотелось написать хороших слов родным людям, как много втиснуть чувств в маленький клочок бумаги. Ведь можно же было и не успеть сказать главное: а вдруг это письмо станет последним?..

[Читати детальніше]

28.10
2021

28 октября – День освобождения Украины 

Старая тетрадь с портретом Зои Космодемьянской на обложке подписана простым карандашом: «Воспоминания о войне и на временно оккупированной территории 1941-1943 гг. старшего лейтенанта в отставке Петра Гавриловича Братко». На пожелтевших страницах – подробное изложение того, что довелось пережить бывшему директору школы механизаторов из Александрии. Пётр Братко был разведчиком, вместе с группой привёл трёх «языков», после ранения в боях попал в плен, сбежал и два месяца по ночам пешком добирался домой, пройдя 350 километров…


Петр Братко
[Читати детальніше]

28.10
2021

Дорожники продовжують ремонтні роботи шляхопроводу на дорозі М-30, який розташований у Знам’янці в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Хід робіт проінпектував заступник голови ОДА Сергій Поліщук.

На об’єкті вже виконали будівельно-монтажні роботи, зокрема, демонтаж існуючого мосту, розбирання насипів, на опорах виконали влаштування фундаменту з гідроізоляцією, встановили опалубку з арматурним каркасом для подальшого бетонування. [Читати детальніше]

28.10
2021

Сьогодні, 28 жовтня, у Кропивницькому відбулося покладання квітів на Фортечних валах з нагоди 77-річниці звільнення від нацизму.

На заході був присутній заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Шеремет та представники обласних й міських органів влади. [Читати детальніше]

28.10
2021

Шановні жителі Кіровоградщини!

Щороку 28 жовтня відзначається День визволення від фашистських загарбників. Цю дату було обрано не випадково. Історичні дані свідчать про те, що саме в цей день у 1944 році з сучасної території України вигнали останнього солдата нацистського рейху. І це стало новою точкою відліку в нашій історії.

Люди нарешті змогли видихнути. Жахам, які супроводжували їх кілька років поспіль, нарешті прийшов кінець.

Саме тому 28 жовтня маємо ще одну нагоду, щоб вшанувати пам’ять героїв, які ризикували життям під час Другої світової війни. Багато воїнів полягло. Не менше зникло безвісти. Матері втрачали синів, дружини – чоловіків, а діти – батьків. І ми не маємо права про це забувати.

А ще маємо молитись за наших янголів-охоронців, які зараз захищають нас на Сході. Вони роблять все можливе, щоб не допустити повтору тих жахів і уберегти домівки українських родин. Низький уклін їм за це і неймовірна вдячність.

З повагою
голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна

28.10
2021

Ковид и вакцинация:

Рубрика: Новости. Автор: Админ

На интернет-ресурсах «ОТ» была опубликована реплика главного врача Центра первичной медико-санитарной помощи Александрии Сергея Дьячука об организации массовой вакцинации, которую проводят по указанию Минздрава и Офиса Президента. [Читати детальніше]

27.10
2021

Тариф на poзпoділ та дoставку пpиpoднoгo газу має станoвити 2,57 грн за метp кубічний. Наразі жителі Кірoвoградщини сплачують за розподіл 1 кубометра 1,92 грн.

«Оснoвнoю метoю перегляду тарифу є включення витрат на встанoвлення індивідуальних лічильників газу населенню, а такoж приведення рівня зарoбітнoї плати працівників ВАТ «Кірoвoградгаз» дo середньoї пo прoмислoвoсті, перегляд витрат на матеріали та пoслуги стoрoнніх oрганізацій», — зазначили у пресслужбі устанoви.

CBN

27.10
2021

На екскурсію до Головківки

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Інформаційно-туристичний центр «Олександрія» пропонує жителям громади екскурсію до села Головківка під промовистою назвою «Головківський манник».

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень