1.09
2021

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна взяла участь в урочистій посвяті в студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка.

З вітальним словом очільниця області звернулася до студенства.

«Я вас вітаю в нашій університетській родині. Кажу так, оскільки сама, здається, зовсім нещодавно, була студенткою: ходила ось по цим сходам, в цих аудиторіях слухала лекції, писала конспекти, захищала курсові. Я щиро рада і вдячна вам за те, що обрали наш вуз, а не поїхали на навчання в інші міста. Це – кредит довіри для нас, обласної влади, який зобов’язує створювати для вас умови, щоб і після навчання ви залишилися на Кіровоградщині та мали роботу. І для цього ми та Президент України Володимир Зеленський робимо все можливе. Я вас вітаю, студенти! Успіхів у навчанні!» – привітала очільниця облдержадміністрації.

Під час урочистостей Марії Чорній вручили посвідчення почесного лектора вишу. Далі урочистості продовжилися на подвір’ї університету.

1.09
2021

31 серпня під час робочої наради з віце-прем’єр міністром України Олегом Уруським голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна озвучила низку проблем регіону, які потребують вирішення на рівні держави.

“У рамках президентських ініціатив хочемо відбудовувати і авіаційну галузь. Тим більше, ми єдині в Україні, хто має власну навчальну базу та льотну академію. Наш кропивницький аеропорт у відносно гарному стані. Його готовність майже 90%, тому завершення будівництва може бути досить швидким”, – зазначила Марія Чорна.

На необхідності розвитку авіаційної галузі наголосив начальник льотної академії національного аваіаційного університету Олександр Чумак.

“Аеродром у Кропивницькому має всі необхідні кваліфікаційні сертифікати для початку активної роботи. Для цього маємо відповідну інфраструктуру та кваліфікований персонал. Звісно для повного відновлення функціонування потрібно провести низку ремонтних робіт”, – сказав Олександр Чумак.

Віце-прем’єр міністр Олег Уруський підтримав позицію Марії Чорної та зазначив, що враховуючи те, що у Кропивницькому та області налагоджено виробництво різноманітної продукції, а також регулярно проводиться масштабна агро-промислова виставка “Агроекспо” для комфортного відвідування гостей місту просто необхідний функціонуючий аеропорт.

“За результатами сьогоднішньої наради буде сформовано відповідне доручення і це питання буде порушуватись мною у міністерстві інфраструктури”, – повідомив Олег Уруський.

1.09
2021

31 серпня, з робочим візитом Кіровоградщину відвідав віце-прем’єр міністр України з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Під час робочої наради голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна ознайомила Олега Уруського з основними напрямками діяльності та спеціалізацією виробництв регіону.

Марія Володимиріна акцентувала на виробничому потенціалі Кіровоградщини:

“На Кіровоградщині виробляється майже все: від меблів та вікон до високоточного обладнання для атомних електростанцій.
Крім промислових можливостей ми маємо все для того, щоб стати найбільшим транспортним хабом країни. Завдяки програмі Президента «Велике Будівництво» активно будуємо дороги, розвиваємо водний транспорт. Наше Кременчуцьке водосховище – найбільше в Україні. А Світловодський річковий флот взагалі може врятувати дороги країни від перевантажених фур. Тут потрібна комплексна державна програма розвитку річкових перевезень. Ми готові бути регіоном, який впровадить пілотний проєкт”, – сказала Марія Чорна.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень