30.09
2021

До уваги жителів Войнівки та Приютівки. У зв’язку з початком будівництва пішохідного мосту через річку Інгулець, завтра з 8:00 тимчасово припиняється функціонування парому.

[Читати детальніше]

30.09
2021

Счётчик раздора

Рубрика: Новости. Автор: Админ

В середине сентября городской Водоканал начал установку общедомовых счётчиков воды в многоквартирных домах. Первый дом, в котором началась установка, – 9-этажка по ул. Героев Сталинграда, 31 – оказался для коммунальщиков “крепким орешком”. Люди категорически выступили против и заблокировали их работу.

[Читати детальніше]

30.09
2021

29 вересня, у рамках ділової частини проведення агропромислової виставки «АгроЕкспо – 2021» відбулась Панельна дискусія на тему: «Створення кластеру органічного бджільництва та апітерапії на території Кіровоградської області».

У ній взяла участь голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна. [Читати детальніше]

30.09
2021

На 125 тисячах квадратних метрів представили свої товари більш ніж півтисячі компаній з України та закордону.
Найбільша в Україні виставка агропромислової техніки та обладнання проходить під патронатом Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Кіровоградської облдержадміністрації.

[Читати детальніше]

30.09
2021

29 вересня, відбулась офіційна церемонія відкриття агропромислової виставки «АгроЕкспо», у якій цьогоріч беруть участь керівники та представники вищих державних органів, а також закордонні партнери.

Високоповажні гості разом з головою Кіровоградської ОДА Марією Чорною взяли участь в офіційному відкритті виставки, а також оглянули експозиції виставки, де ознайомились із зразками сучасної сільгосптехніки, та відвідали «Покровський ярмарок». [Читати детальніше]

29.09
2021

Олександрійська центральна міська бібліотека для дітей посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року 2021» за проєкт «Корекційно-розвиваюча студія «Сонячні зайчики» у номінації «Середні бібліотеки».

[Читати детальніше]

29.09
2021

Сьогодні, 29 вересня, у Кропивницькому відбулась церемонія відкриття однієї з найбільших агропромислових виставок в Україні – «АгроЕкспо – 2021».

Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна разом з Міністром аграрної політики та продовольства Романом Лещенком й іншими високоповажними гостями взяли участь в церемонії відкриття «АгроЕкспо – 2021», а потім оглянули експозиції виставки, де ознайомились із зразками сучасної сільгосптехніки. Також Роман Лещенко особисто перевірив як працює нещодавно створений чат-бот «Мандруй Кіровоградщиною» та переглянув туристичні місця регіону, які варто відвідати.

«Кіровоградщина – аграрне серце України. Це насправді так. За 9 років проведення «АгроЕкспо» виставка стала найбільшим агрохабом країни та знана далеко за кордонами області. Найвідоміші світові та національні виробники сільгосптехніки та продукції змагаються, щоб потрапити сюди. Саме тому тут ви можете побачити майбутнє аграрної галузі, кращих з кращих аграріїв та агропідприємств», – сказала Марія Чорна.

Також Марія Володимирівна подякувала голові наглядової ради “Ельворті Груп” Павлу Штутману, який ініціював та започаткував проведення агропромислової виставки на Кіровоградщині за постійний розвиток та високий рівень проведення «АгроЕкспо».

«Я ще раз дякую усім організаторам виставки. Лише у партнерстві бізнесу і влади можливий успіх економіки. «АгроЕкспо» є найкращим прикладом такої взаємодії. Бажаю усім учасникам і гостям виставки успіху та гарних результатів від зустрічей та спілкування, приємних вражень від ознайомлення із потенціалом Кіровоградщини!», – сказала очільниця області.

29.09
2021

История одной Школы

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Советские мальчишки почти поголовно мечтали быть если не космонавтами, то разведчиками точно. Но никто из них, скорее всего, и не подозревал, что в какой-то степени разведчиками они все уже были. Не знали советские мальчишки английского слова «скаут», означающего в переводе «разведчик». А советские пионеры очень многое переняли от английских скаутов, например: униформу с галстуком и девиз «Будь готов!», деление лагеря скаутов на звенья, отряды, дружины и т.д., и обычай каждому отряду иметь речевку (по-скаутски – короткий простой призыв). [Читати детальніше]

29.09
2021

Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна провела зустріч з виконавчим директором UkraineInvest – урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій Сергієм Цівкачом.

Мета зустрічі – обговорення перспективних інвестиційних проектів, які можуть бути впроваджені на Кіровоградщині. Під час зустрічі Марія Чорна презентувала можливості області, деталізувавши актуальні дані щодо найбільших виробництв та підприємств Кіровоградщини.

«Кіровоградська ОДА вже налагодила комунікацію з Вінницьким офісом «Юкрейнінвест» та направила інформацію про перспективні інвестиційні проекти та область. Нещодавно ми відвідали форум UkraineInvest Talks, у рамках якого презентували інвестиційний потенціал нашої області та ознайомили з успішними прикладами залучення інвестицій на Кіровоградщину. Сьогодні ми використовуємо виставку ″АгроЕкспо″ – не лише як виставку досягнень аграріїв і машинобудівників, а і як чудовий майданчик для презентації всього потенціалу Кіровоградщини. Тож наш регіон має всі передумови для активного залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій», – акцентувала в рамках зустрічі очільниця області.

У рамках зустрічі очільниця облдержадміністрації розповіла про найбільш перспективні напрямки підприємництва та виробництва на Кіровоградщині: сучасні підприємства з виробництва продуктів харчування, флагмани машинобудування – ПрАТ “Гідросила ГРУП”, ПАТ “Ельворті”, добувні підприємства. Крім цього, Марія Чорна наголосила: область має позитивний досвід залучення інвестицій і в інших галузях. Місцева компанія
“I&U Group” збудувала унікальний біогазовий комплекс з переробки органічних відходів цукрового виробництва в сировину для теплової та електричної енергії і це перший проект в державі, який був втілений за програмою “Використання сільськогосподарських відходів в Україні”.

Під час спілкування присутні обговорили подальші стратегічні вектори співпраці та можливості Кіровоградщини щодо залучення інвестицій у різних галузях промисловості та виробництва.

29.09
2021

Сьогодні, 29 вересня, 80-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинені нацистами у 1941-1943 роках.

Лише за два дні — 29 та 30 вересня 1941-го року — розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна закликала усіх вшанувати пам’ять тих, хто загинув під час цих страшних подій.

«Сьогодні Бабин Яр – це згадка про Голокост в Україні. Це болюча частина нашої історії. Тож вшануймо пам’ять усіх тих, хто загинув під час страшних і жорстоких подій того часу», – сказала Марія Чорна.

29.09
2021

У Кропивницькому на вулиці Першій Виставковій, 8, відкриється ІХ щорічна Міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією техніки «АGROEXPO» — найбільша виставка України у середу, 29 вересня.
Протягом усіх чотирьох днів роботи «AGROEXPO-2021» окремими блоками проходитимуть «Покровський ярмарок», фестиваль вуличної їжі «Єлисавет Смак-Fest», освітній ярмарок, виставка тваринництва та виставка «AUTOLAND», а також діятимуть статичні експозиції на відкритій виставковій площі та в критому павільйоні. Також вперше на «AGROEXPO» проходитиме виставка ретро-автівок.

Виставка триватиме до 2 жовтня.

29.09
2021

За дорученням голови облдержадміністрації відбулася чергова робоча нарада з головами районних державних адміністрацій, міськими, селищними, сільськими головами та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.
За словами голови ОДА Марії Чорної хто, як не влада на місцях, знає про усі проблемні питання районів, вирішення яких потребує втручання влади обласного рівня.
«Лише об’єднавши зусилля усіх гілок влади, ми зможемо досягти ефективних результатів та розв’язувати проблемні питання районів. Холодна пора року наступає дуже швидко, тому ми маємо бути готовими до всіх непередбачуваних випадків, що стосуються карантинних обмежень, вакцинальної кампанії та опалювального сезону», – наголосила голова ОДА Марія Чорна.
Учасники наради обговорили проблемні питання стабільного функціонування важливих сфер життєдіяльності районів. Зокрема, питань пов’язаних з проведенням вакцинальної кампанії в області, роботою закладів освіти в умовах карантинних обмежень та стан готовності парків другої черги в рамках проекту «Активні парки».
На завершення зустрічі керівникам районів розповіли про нові можливості, що надаються за ініціативи президента України, які можуть бути включені до переліку об’єктів, що будуватимуться у 2021-2022 роках. Зокрема, мова йде про переобладнання будинків культури у районних центрах, селищах та селах під кінотеатри.

28.09
2021

Розпорядженням міського голови Сергія Кузьменка затверджено план заходів щодо соціального захисту громадян, особливо людей похилого віку, інвалідів, які проживають самотньо, та бездомних осіб від переохолодження у зимовий період.

[Читати детальніше]

28.09
2021

28 вересня з 14:00 до 16:00 відбудеться пряма телефонна лінія Кабінету Міністрів України за участю керівників центральних органів виконавчої влади. Від Міністерства аграрної політики та продовольства України до телефонної розмови приєднається Міністр Роман Лещенко.

Громадяни, які хочуть задати питання, можуть телефонувати за номером урядової «гарячої лінії» 1545.

28.09
2021

Протягом 20-26 вересня проходив традиційний 51-й фестиваль театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».
У ньому взяли участь театри з Кропивницького, Олександрії, Вінниці, Миколаєва та Коломиї.

[Читати детальніше]

28.09
2021

Справжнiй Герой з Куколiвки

Рубрика: Новости. Автор: Админ

На початку осені до редакції завітав чоловік, назвався Михайлом Степановичем. Дав оголошення, купив газету і поміж іншим сказав: «От ви пишете про те та про се, а чому не розповісте про справжнього героя – чоловіка з нашої Куколівки, Івана Якименка? Всю війну пройшов і повернувся Героєм – із “Золотою Зіркою” Героя Радянського Союзу!» І ми подумали: а справді, чому? Адже якщо забувати героїв минулих часів, кому будуть потрібні нові кумири?

[Читати детальніше]

27.09
2021

До України прибув гуманітарний вантаж з Америки. Це ліки від коронавірусу загальною вагою понад 6 тон та вартістю 19,5 млн доларів США.

[Читати детальніше]

27.09
2021

На території Кіровоградської області, яка з 26 вересня перебуває у ”помаранчевій” зоні адаптивного карантину, додаткові протиепідемічні заходи не вводитимуть. Про це розповіла головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук.

За словами Надії Оперчук, відповідно до постанови уряду, ”помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки в області встановився автоматично, бо два дні поспіль був перевищений показник рівня госпіталізації: ”Встановлений рівень є сигнальним рівнем, додаткові протиепідемічні заходи не вводяться. Ввели його через динаміку госпіталізації. На 27 вересня він становить 60,5%, базовий рівень – 50%”.

Головна санітарна лікарка сказала, що впродовж 20-26 вересня в області госпіталізували 130 людей з підозрою на COVID-19: ”За сім днів, з 13 по 19 вересня, їх було 81. Це перевищення на 60,5%. Інші показники, встановлені для ознак рівня епіднебезпеки відповідають ”жовтій” зоні: захворюваність не перевищує 75 випадків на 100 тисяч населення і, на ранок 27 вересня, становить 42. Рівень завантаженості ліжок з киснем – 12,3%, базовий показник – не більше 65%”.

Суспільне

27.09
2021

З 1 жовтня пацієнти з діабетом зможуть отримати інсуліни безоплатно або з доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров’я. Вартість інсулінів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України. Про це під час брифінгу повідомила заступниця департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Горбенко. [Читати детальніше]

27.09
2021

На страницах “ОТ” мы неоднократно на протяжении многих лет рассказывали об александрийских лётчиках, которые проявили отвагу и мужество, выполняя поставленные задачи в различных горячих точках в нашей стране и по всему миру. Но, как мы узнали во время празднования Дня авиаторов, из этой “обоймы” выпал один из ветеранов части – Александр Рыжов. “О нем мало знают, так как он скромничает, но вы просто обязаны написать о нем», – сказали нам его побратимы. – В его летной практике есть такие истории, которых не было ни у кого».

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень