16.08
2021

Віктор Ляшко без жодних попереджень перевірив пункти щеплень у чотирьох населених пунктах регіону, а також оглянув, наскільки якісно надають допомогу хворим на коронавірус у обласній і Добровеличківській лікарнях.
«У багатьох моментах ми показали високий рівень. Зокрема обласна лікарня не підвела. Візитом до неї Віктор Ляшко залишився задоволений. Більш того, він акцентував, що найближчим часом медзаклад отримає апарати МРТ і ангіографії, які є такими необхідними для якісної діагностики», – зазначила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.
Вона додала, що Міністр відзначив позитивну динаміку по вакцинації у нашому регіоні.
Також розповіла про те, що відбулась ґрунтовна розмова щодо вдосконалення роботи медичної сфери Кіровоградщини.
А саме про вирішення питання онкології та покращення матеріально-технічної бази медзакладів області та роботу Донецького національного медичного університету в Кропивницькому.

16.08
2021

Діти, які потребують особливої уваги та підтримки вперше поїдуть на оздоровлення та відпочинок до закладів, які розташовані в гірських районах. Новий напрямок оздоровлення запровадило міністерство соціальної політики України.

Мова йде про заклади оздоровлення та відпочинку вищої категорії – «Артек – Прикарпаття» – дитячий оздоровчий табір, який знаходиться за адресою: вул. Суховоля, 61, м. Трускавець, Дрогобицький район, Львівська область та «Соколята» – дитячий табір відпочинку, оздоровлення та патріотичного виховання дітей та молоді, який знаходиться за адресою: вул. Б.Хмельницького 7А/2, м. Хирів, Самбірський район, Львівська область.

Оздоровлення дітей в зазначених закладах буде здійснюватися за кошти державного бюджету.

I оздоровча зміна для оздоровлення та відпочинку дітей у зазначених закладах розпочинається вже з 17 серпня 2021 року і триватиме 21 день як передбачено Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», тобто до 06 вересня 2021 року.

На І оздоровчу зміну Кіровоградській області виділено Національною соціальною сервісною службою України 46 путівок для дітей пільгових категорій віком від 7 до 18 років.
Всі путівки безкоштовні і розподілені для дітей, які відповідно до чинного законодавства потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме: діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей тощо.

Діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, є пріоритетом влади не лише у літній період. До кінця 2021 року планується проведення по 5 оздоровчих змін у вищезазначених закладах.

Батькам або ж законним представникам дітей, бажаючих оздоровитися в дитячих оздоровчих закладах «Соколята» або «Артек – Прикарпаття», необхідно звернутися із заявами та відповідними документами (копія свідоцтва про народження дитини та копія документа, що підтверджує належність дитини до пільгової категорії) до територіальних громад за зареєстрованим місцем проживання дитини, як передбачено Положенням про порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку вищої категорії, які розташовані в гірських районах (районах, в яких розташовані населені пункти, віднесені до категорії гірських), за рахунок бюджетних коштів, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 5 липня 2021 року №377.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень