12.08
2021

Олександрія отримала бренд

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сьогодні у малій залі міськвиконкому відбулася  презентація бренду міста Олександрія.

[Читати детальніше]

12.08
2021

Мешканці Приютівської громади, які прагнуть покращити якість життя у громаді, мають практичні ідеї та готові взяти участь у Конкурсі ініціатив жителів, що відбудеться цієї осені, запрошуються до “Школи проєктного менеджменту”.

[Читати детальніше]

12.08
2021

“Я в бізнесі”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko


Громадська організація “Олександрійський гендерний інформаційний центр” в рамках реалізації проєкту “Сила рівності” запрошує громадських активістів, журналістів, бізнесменів та бізнесменок, усіх, хто цікавиться тематикою гендерної рівності і фемінізму на панельну дискусію “Я в бізнесі”.

[Читати детальніше]

12.08
2021

Начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець відповів на п`ять найважливіших запитань стосовно добровільного декларування активів фізичних осіб.

  • Що таке одноразове добровільне декларування доходів фізичних осіб?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

  • В які терміни подається декларація для можливості використання податкової амністії, та в які терміни сплачуються податки?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Відповідно до п. 12 підрозділу 9 прим. 4  розділу ХХ Податкового кодексу сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу – до 1 листопада 2023 року; третього платежу – до 1 листопада 2024 року.

  • Хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням ?

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть такі категорії декларантів:

фізичні особи – резиденти (у тому числі самозайняті особи);

фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до цього Кодексу є чи були платниками податків. Тут маються на увазі податки, які підлягають сплаті фізичною особою особисто чи через податкового агента із зазначених доходів.П

  • Що необхідно задекларувати (об’єкт декларування)?

-Активи з яких не були сплачені податки:

– Валютні цінності, крім коштів у готівковій формі

– Нерухоме майно

– Рухоме майно

– Частки (паї) у майні юридичних осіб або в утвореннях без статусу юр. осіб

– Цінні папери та фінансові інструменти

– Права на отримання дивідендів, процентів

– Інші активі фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщенні на рахунках та майнові права, що належать декларанту або з яких отримуються доходи на підставі договору про управління майном чи іншого аналогічного правочину та не сплачує власнику такого частину належного власнику доходу.П

  • Які ставки спеціального збору?

 – 5% валютні цінності, розміщенні на рахунках у банках України (відкриті зі спеціальним режимом) та активів, що зареєстровані в Україні, крім ОВГЗ

– 9% валютні цінності, розміщені за кордоном

– 2,5% номінальна вартість ОВГЗ з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних у період з 01.01.2021 до 20.06.2022 до подання спеціальної декларації

– 18% у разі порушення умов розміщення валютних цінностей, відсутності відповідного документа, що підтверджує право вимоги, відсутності договору позики (нараховується при камеральній перевірці).

12.08
2021

Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу опублікував рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад Кіровоградщини.

[Читати детальніше]

12.08
2021

Як стають письменниками

Рубрика: Новости. Автор: Админ

Хто такі письменники? Чи взагалі складно написати книгу? Звідки взяти впевненість, що твої думки, почуття, історії, описані в твоєму творі, будуть цікаві іншим? Які вони, письменники – веселі чи завжди замислені, прості чи поважні та серйозні? Якщо вас цікавлять такі питання, то вам варто було б сходити на зустріч із молодою письменницею Аліною Rоss, яка 6-го серпня в приміщенні Центральної міської бібліотеки презентувала свою чергову нову книгу «Любов народжується в мовчанні».

[Читати детальніше]

12.08
2021

23 серпня на День прапора Кіровоградщина встановить національний рекорд!

Ми проведемо наймасовіший велозаїзд у вишиванках, який фіксуватимуть представники Книги рекордів України.

Запрошую всіх жителів нашої області долучитись до цієї знакової події. Стартуватимемо з Фортечних валів у Кропивницькому, а фінішувати будемо на Театральній площі.

Обов’язкові умови – гарний настрій, велосипед і улюблена вишиванка. Приїжджайте самі й беріть з собою друзів.

Марія Чорна

12.08
2021

Поховання кіммерійця, датоване першим тисячоліттям до н.е., та поховання доби бронзи (4-2 тисячоліття до н.е.) знайшли під час розкопок за участі слухачів Кіровоградської обласної Малої Академії Наук.

[Читати детальніше]

12.08
2021

СБУ виявила у трьох депутатів селищних рад у Кіровоградській області незареєстровану вогнепальну зброю. Серед вилученого – пістолети з бойовими набоями і пристроєм для безшумної стрільби.

Перевіряється інформація щодо можливого використання виявлених засобів ураження для розхитування обстановки в регіоні напередодні Дня Незалежності України. Правоохоронці викрили факт незаконного зберігання зброї в ході розслідування кримінального провадження щодо причетності викритих депутатів до системної корупції.

Серед організаторів протиправної діяльності – керівник обласного осередку однієї з політсил. За даними слідства, депутати налагодили корупційний механізм одержання грошей від громадян, у тому числі підприємців. Встановлено, що учасники схеми вимагали 60 тисяч доларів від керівника комерційної структури у сфері енергетики, який підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За гроші вони обіцяли підприємцю сприяння у закритті відповідного провадження та уникнення від кримінальної відповідальності.

Управління СБ України в Кіровоградській області

12.08
2021

На сегодняшнем заседании члены исполнительного комитета Александрийского горсовета поддержали принятие городской Программы по «локализации и ликвидации карантинных организмов».

[Читати детальніше]

12.08
2021

За даними Олександрійського міськрайонного відділу ДСНС в місті та районі за 2020 рік потонуло 8 чоловік (4 особи – з міста, 4 – з району).

[Читати детальніше]

12.08
2021

На Войнівці запустили рибу

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Друзі, ви знаєте моє ставлення до незаконного вилову риби у Войнівському водосховищі.

[Читати детальніше]

12.08
2021

До 1 вересня планується вакцинувати проти корона вірусу 80% медичних та педагогічних працівників. Про це під час брифінгу повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

Наразі в області вакцинувалися близько 140 тисяч жителів. [Читати детальніше]

12.08
2021

22 липня Івана Кузьменка призначили на посаду генерального директора ФК «Олександрія». Новина моментально привернула до нього великий інтерес і викликала багато запитань. Ми зустрілися з Іваном, познайомилися трохи ближче і розпитали про нього і про футбол.

[Читати детальніше]

12.08
2021

Кабінет міністрів під час сьогоднішнього засідання підтримав питання виплати грошової підтримки фермерам, які втратили посіви через погодні умови.

Проектом постанови пропонується надати сільськогосподарським товаровиробникам бюджетну дотацію на одиницю угідь на безповоротній основі в розмірі 4700 гривень за гектар повністю втрачених (загиблих) посівів, але не більше 50 гектарів посівів на одного отримувача. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень