16.04
2021

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області оголошує конкурс на зайняття вакантних посад державної служби категорії «В», а саме:

[Читати детальніше]

16.04
2021

Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Єгор Романюк.

Протягом січня-березня 2021 року фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Кіровоградській області в ході фактичних перевірок встановлені порушення законодавства щодо оформлення трудових відносин з найманими особами. Виявлено працю 11 неоформлених працівників. Матеріали перевірок передані до Управління Держпраці в Кіровоградській області для відповідного реагування. За оперативними даними до порушників трудового законодавства застосовані штрафні санкції в сумі 90 тис. гривень.

Крім того, за рахунок інших заходів контролю (співбесіди, роз’яснювальна робота тощо) з початку року виявлено та легалізовано працю 314 офіційно не оформлених найманих працівників. Залучено до державної реєстрації 75 осіб.  За результатами інших заходів контролю до бюджету додатково надійшло  податку на доходи фізичних  осіб в сумі 612,4 тис. грн та  єдиного  внеску в сумі 954,3 тис. гривень. 

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи за повний робочий час, встановлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також без утримання податків є порушенням законодавства про працю та норм Податкового кодексу України.

«Офіційне оформлення трудових відносин – це достойне життя кожного та загалом громади. Треба чітко усвідомити, що згода отримувати зарплату «в конвертах»  може позбавити у майбутньому всіх соціальних гарантій. А легалізація заробітної плати – гідне забезпечення майбутнього кожного з нас та краще життя в регіоні, де ви проживаєте, вже сьогодні»,- підкреслив Єгор Романюк.

Важливою проблемою сьогодення є легалізація трудових відносин та заробітної плати, адже через тіньовий ринок зайнятості  держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються соціального захисту. Саме тому надзвичайно важливим завданням є повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити доходи громадян та спрямувати більше коштів на розбудову місцевих громад.

Посадовець нагадав роботодавцям,  що легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області

16.04
2021

За програмою «Велике будівництво» в області тривають ремонтно-будівельні роботи на 33 об’єктах станом на сьогодні, 15 квітня. Зокрема, це дороги, мости, заклади освіти й медичні заклади.

[Читати детальніше]

16.04
2021

Кабмін ухвалив рішення про затвердження плану заходів із популяризації природничих наук і математики до 2025 року. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень