2.03
2021

Президент Володимир Зеленський вакцинувався від COVID19. Про глава держави повідомив у Twitter.

“Зробив це на передовій з нашими солдатами в якості головнокомандувача. Та сама Oxford / AstraZeneca (Covishield) з Індії, яка була доставлена першою в Україну, яку отримали мільйони людей у всьому світі. Вакцина дозволить нам знову жити без обмежень”, – написав він.

Натомість голова Кіровоградскої ОДА Андрій Назаренко повідомив у Telegram, що записався у чергу на щеплення: “Сьогодні я записався у чергу на вакцинацію від COVID-19. Зробив це через мобільний додаток Дія”.

2.03
2021

3 березня на «Дніпро-Арені»(м. Дніпро) відбудеться матч ¼ фіналу Кубку України-2020/2021 «Дніпро-1» — «Олександрія».

[Читати детальніше]

2.03
2021

Продовжуємо знайомити наших читачів з новим керівництвом Олександрії. І сьогодні наш гість – Юрій Шклярук, заступник міського голови з економічних питань.

[Читати детальніше]

2.03
2021

Програма здешевлення вартості кредитів на житло під 7% річних стартувала сьогодні, 1 березня. Це перший крок у реалізації загальної стратегії відновлення іпотечного ринку в Україні, зауважив заступник голови ОДА Сергій Шеремет.
«Підписання перших договорів між банками та позичальниками на отримання кредитів за програмою «Доступна іпотека 7%» відбулося сьогодні в рамках форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя». Жителі Кіровоградщини зможуть брати іпотеку під 7% річних на максимальний термін 20 років. Предмет іпотеки – це квартири та будинки разом із земельною ділянкою на первинному та вторинному ринку, здані в експлуатацію з 2018 року. Фактично це не лише забезпечення права громадян на власне житло, а й стимул до будівництва та розвитку економіки», – сказав Сергій Шеремет.
Як уже повідомлялося, максимальна сума іпотеки становитиме 2 млн грн, а максимальна вартість предмета іпотеки – не більш як 2,5 млн грн.
Для отримання кредиту слід звернутися до уповноваженого банку зі стандартним пакетом документів, що підтверджують дієздатність, платоспроможність та відповідність іншим критеріям програми. Банк заключає договір та подає дані до Фонду розвитку підприємництва для подальшої компенсації відсотків.
Максимальний дохід позичальника та його сім’ї не повинен перевищувати 10-тикратного розміру місячної середньої заробітної плати.
За умовами програми, кредит можна буде отримати на термін до 20 років із мінімальним першим внеском 15% вартості предмету іпотеки.
Максимальний розмір комісії за надання та обслуговування кредиту складає 0,5 від суми кредиту та додатково 0,5% річних за гарантії Фонду у випадку використання.

2.03
2021

80 медичних працівників Кіровоградської області отримали щеплення від коронавірусу сьогодні, 1 березня. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.
«В обласному центрі імунізацію пройшли 70 медичних працівників із обласної лікарні та «швидкої». Також сьогодні розпочалося щеплення медпрацівників у Новоукраїнському районі. Першою вакцинувалася тамтешня мобільна бригада», – зазначив Олег Рибальченко.
Він додав, за три дні кампанії імунізації населення на Кіровоградщині, щеплення отримали 202 медичних працівників.
Як повідомлялося раніше, Кіровоградщина отримала 12 100 доз вакцини Oxford/Astrezeneca (Covishield)

2.03
2021

Забезпечити прозору роботу суду, прискорити судовий процес, мінімізувати корупцію та можливості для зловживань покликана буде послуга «Суд у смартфоні». Створення такого онлайн-застосунку анонсував Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 1 березня під час форуму «Україна 30. Розвиток Правосуддя».
«У рамках цифровізації зараз усе більше бюрократичних процедур переходять в онлайн, чим спрощують отримання послуг громадянами. «Суд у смартфоні» – це крок, покликаний вирішити той обсяг проблем, із якими стикаються жителі, коли звертаються до суду», – прокоментував заступник голови облдержадміністрації Сергій Шеремет.
Нагадаємо, упродовж трьох днів із 1 по 3 березня у Києві проходить форум «Україна 30. Розвиток Правосуддя».

2.03
2021

Відкриті уроки з безпеки в інтернеті відбулися для учнів Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату. Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко.
«За дорученням голови облдержадміністарції, ми продовжуємо працювати над посиленням роботи в напрямку проведення уроків із безпеки в інтернеті в школах Кіровоградщини. Наприкінці минулого тижня відкриті уроки відбулися в науковому ліцеї-інтернаті», – зазначила Ельза Лещенко.
Вона додала, для одинадцятикласників урок відбувся у формі рольової гри «Суд над соціальними мережами». Свою правоту намагалися відстояти як обвинувачі соціальних мереж, так захисники.
Раніше очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко закликав освітян посилити просвітнику роботу серед учнів на тему інтернет-безпеки.

2.03
2021

На порталі «Дія» в розділі послуг для громадян з’явилася послуга онлайн-запису на вакцинацію від COVID-19. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.
«Запис проводиться до листа очікування вакцинації від COVID-19. Але наголошую, що попередньо стати в чергу на щеплення – не є фактичним записом до лікаря. Для запису необхідно авторизуватися на порталі або за допомогою особистого ключа, або за допомогою BankID чи MobileID та підтвердити або надати персональні дані, обрати населений пункт, де планується проходити щеплення. Також записатися на вакцинацію можна за телефоном контакт-центру МОЗу з питань кронавірусу: 0 800 60 20 19 або у сімейного лікаря», – зазначив Олег Рибальченко.
Як повідомлялося раніше, перша хвиля імунізації від коронавірусу на Кіровоградщині розпочалася 25 лютого. Наразі щеплення отримують медичні працівники.

2.03
2021

Кіровоградська область долучиться до роботи над Національною стратегією безбар’єрного простору. Підготовка документу реалізується у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». Про це повідомив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.
«Одним із головних завдань органів влади, органів місцевого самоврядування є створення доступного простору для осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп. У процесі реформи децентралізації на території області перед новоствореними громадами стоїть завдання забезпечити повний комплекс безбар’єрності для людей із інвалідністю.», – зауважив Валерій Жалдак.
В основу стратегії ляжуть 6 напрямів: соціальний, освітній, економічний, громадянський, фізичний і цифровий.
«Головна мета стратегії – розбудова безбар’єрності у різних вимірах життя. Тобто мають враховуватися потреби усіх груп населення – як осіб із інвалідністю, так і літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей», – додав Валерій Жалдак.
Процес розробки документу є відкритим. Пропозиції, ідеї, напрацювання щодо стратегічного розвитку безбар’єрного простору в Україні можна залишити за посиланням: https://forms.gle/HAsHvLWKBDk3pZDi8.
Нагадаємо раніше очільник області Андрій Назаренко доручив відновити роботу комітету доступності.

2.03
2021

В облдержадміністрації вже вдруге за лютий зібралася робоча група з напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності представників малого та мікробізнесу  26 лютого.
Про це повідомив заступник голови ОДА Сергій Шеремет.
Обговорили особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій для суб’єктів господарювання, впровадження більше пів сотні видів онлайн-консультацій для підприємців на платформі «Дія.Бізнес». А також збільшення вдвічі максимальної суми держдопомоги-компенсації за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».
«Кабінет міністрів України вдосконалив програму «Доступних кредитів 5-7-9%», збільшивши максимальну допустиму державну допомогу з €200 тис. до €400 тис. на період карантину та протягом шести місяців після його скасування. Це черговий крок, спрямований на підтримку середнього бізнесу і на подальший розвиток програми пільгових кредитів», – зазначив Сергій Шеремет.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень