23.02
2021

Про це сьогодні розповів головний лікар центральної лікарні Олександрії Віктор Приходько.

[Читати детальніше]

23.02
2021

23 лютого міський голова Сергій Кузьменко побував з робочим візитом у центральній міській лікарні.
«У нас заплановано три стратегічні напрямки вдосконалення роботи центральної міської лікарні. Ми поставили за мету в цьому році зробити капітальний ремонт інфекційного відділення, завершити будівництво нового приймального відділення й облаштувати приміщення променевої діагностики, де згодом встановлять сучасний рентгенапарат. Для реалізації цієї стратегії була проведена робота з народними депутатами, з обласною державною адміністрацією і ми сподіваємося на успішне виконання поставлених цілей», – прокоментував свій візит Сергій Кузьменко.

[Читати детальніше]

23.02
2021

У Кіровоградській області в цьому році планують відремонтувати 273 км державних трас. Це в понад 2 рази більше, ніж у 2020-му. Плани озвучили під час форуму «Україна 30. Інфраструктура».

«У 2020-му на Кіровоградщині відремонтували 118 км доріг. Цьогоріч у регіоні за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» плануємо осучаснити 273 км державних магістралей», – зазначив голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко.

Зі слів голови Укравтодору Олександра Кубракова, до кінця року 37% загальнодержавних доріг країни приведуть до ладу. У 2021 році запланували будівництво та реконструкцію 4,5 тис км державних доріг. Але у квітні цифру можуть скоригувати, додавши ще 2 тис км шляхів.

Як уже повідомлялося, єдина в Україні магістраль загальною протяжністю 1392,3 км зі Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської через Кіровоградщину з’єднає схід і захід у нинішньому році. Завершити об’єкт мають до 30 річниці Незалежності.

23.02
2021

Жителі Кіровоградщини зможуть брати іпотеку під 7% річних на максимальний термін 20 років. Уряд напрацював механізм здешевлення вартості кредитів на житло. Старт програми запланований на березень і є першим кроком у реалізації загальної стратегії відновлення іпотечного ринку в Україні.

Перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак пояснив, предмет іпотеки – це квартири та будинки разом із земельною ділянкою на первинному та вторинному ринку, здані в експлуатацію з 2018 року.

«Максимальна сума іпотеки становитиме 2 млн грн, а максимальна вартість предмета іпотеки – не більш як 2,5 млн грн. Для отримання кредиту слід звернутися до уповноваженого банку зі стандартним пакетом документів, що підтверджують дієздатність, платоспроможність та відповідність іншим критеріям програми. Банк заключає договір та подає дані до Фонду розвитку підприємництва для подальшої компенсації відсотків», – уточнив Валерій Жалдак.

Перший заступник голови ОДА зауважив, максимальний дохід позичальника та його сім’ї не повинен перевищувати 10-тикратного розміру місячної середньої заробітної плати на Кіровоградщині.

«За умовами програми, кредит можна буде отримати на термін до 20 років із мінімальним першим внеском 15% вартості предмету іпотеки. Максимальний розмір комісії за надання та обслуговування кредиту складає 0,5 від суми кредиту та додатково 0,5% річних за гарантії Фонду у випадку використання», – додав Валерій Жалдак.

23.02
2021

Він помер в кардіоцентрі у місті Кропивницькому.
Аркадій Миколайович обіймав посаду директора оптової бази з 2011 року. Протягом 10 років за його керівництва підприємство працювало з позитивними показниками фінансово-господарської діяльності. За сумлінну працю неодноразово нагороджувався до Дня працівників торгівлі.
Аркадій Дяденюк займав активну громадянську позицію. Брав участь у волонтерському русі при відправці допомоги нашим військовим у зону АТО/ООС. Під час карантину, у зв’язку з поширенням COVID-19, організовував надання допомоги малозабезпеченим сім’ям.
Інформація про день і час поховання Аркадія Дяденюка буде повідомлена додатково.

23.02
2021

Один із деканів кропивницької Льотної академії НАУ вимагав з курсантів хабарі за допуск до польотів. Вартість кожного посадовець оцінював у 11 тисяч 500 доларів.
За інформацією слідства, чоловік систематично вимагав від майбутніх пілотів гроші за допуск до практичних занять, незважаючи на їхню успішність у навчанні й високі рейтинги.

Працівники СБУ затримали декана під час отримання першої частини хабаря у 5 тисяч доларів. Передача грошей відбулася безпосередньо в робочому кабінеті посадовця.

Правоохоронці готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. А тим часом перевіряють інші факти хабарництва з боку декана і причетність до незаконної діяльності інших посадовців Льотної академії.

Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі УСБУ.

23.02
2021

В Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield)виробника Serum Institute India.

Перша партія складає 500 тисяч доз. Борт з медпрепаратом вилетів з Мумбая 22 лютого та дістався Києва із зупинкою у Стамбулі.

Вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) було зареєстровано для екстреного використання в Україні 23 лютого.

Розробниками цієї вакцини є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Фактично, йдеться про ту ж “оксфордську” вакцину, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. На відміну від вакцини AstraZeneca, розроблену спільно з Оксфордським університетом та яку ВООЗ дозволила до використання у світі, індійський препарат ще не ліцензований в Європі. Влітку 2020 року AstraZeneca та Індійський інститут вакцин підписали угоду про виробництво вакцини, щоб “допомогти країнам з низьким і середнім рівнем доходу”.

Вакцина Covishield вводиться внутрішньом’язово – дві дози по 0,5 міліграма з інтервалом у 28 днів.

Суспільне

23.02
2021

Зі святом!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Тих, хто пам`ятає та відзначає цю дату – з днем 23 лютого!

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень