4.02
2021

4 лютого під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Сергія Завалія відбулося засідання міської комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки.

[Читати детальніше]

4.02
2021

У Кропивницькому слідчому ізоляторі відкрили першу VIP-камеру для ув’язнених.

Таку інформацію медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні забезпечення діяльності у Південному регіоні.

Так, запрацювала камера з покращеними умовами площею 40,0 м2, яка розрахована на утримання 4 осіб.

Відомо, що вартість камери за 1 добу складає 309 грн., за тиждень – 1083 грн., за місяць – 2476 грн. з 1 особи.

Державна установа «Кропивницький слідчий ізолятор» від користування послугою «Платна камера» вже отримала 4967 грн.

4.02
2021

Благодаря фестивалю «Ретрослет «Александрия», который проводит одноименный клуб, наш город стал одним из центров ретродвижения в масштабах всей страны. C чем будут встречать новый сезон александрийские ретроманы?

[Читати детальніше]

4.02
2021

Ні проїхати, ні пройти

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Батьки та вчителі олександрійських навчальних закладів неодноразово скаржились на відсутність належних під`їздних шляхів до їхніх установ.

[Читати детальніше]

4.02
2021

Після тривалої перерви, пов`язаною з пандемією, у ПК “Світлопільский” розпочинається гастрольний сезон українських зірок шоу-бізнесу та творчих колективів.

[Читати детальніше]

4.02
2021

Записатися в чергу на вакцинацію від коронавірусу можна буде через онлайн-платформу. Зараз над нею ще працюють в уряді. Обіцяють презентувати її до кінця місяця.

4.02
2021

Пожежа в Запорізькій інфекційній лікарні забрала життя лікаря родом із Кіровоградщини. Це ще зовсім молода жінка. Вже розшукали батьків. Неможливо описати горе і біль. Щирі співчуття.

4.02
2021

У 2020-му на Кіровоградщині народилося 5820 дітей, серед яких – 65 двієнь, 1 трійня та 1 четвірня. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

Серед новонароджених – 40, які народилися з низькою вагою.

«Це діти, які при народженні важили до півтора кілограма. 80% – з’явилися на світ в обласному перинатальному центрі, решта – у міських і районних пологових», – додав Олег Рибальченко.

Найбільше малюків народилося у пологовому будинку №1 Кропивницького – 1893, в обласному перинатальному центрі – 1307 та в Олександрії – 378.

Загалом в області 22 пологові стаціонари.

4.02
2021

Попельнастівська, Рівненська, Пантаївська, Долинська, Кетрисанівська об’єднані територіальні громади та місто Кропивницький долучаться до проекту «Поліцейській офіцер громади». Меморандум про партнерство голови ОТГ підписали з управлінням Нацполіції області сьогодні, 3 лютого.

«Питання безпеки жителів нашої області не менш важливе, ніж питання охорони здоров’я, освіти чи соціального захисту. Два роки тому Кіровоградщина долучилася до пілотного проекту і майже в третині наших громад вже є нові поліцейські станції. Держава вчить поліцейських, виплачує заробітну плату – завдання голів громад облаштувати робоче місце й забезпечити всім необхідним. Прошу вас знайдіть таку можливість. Кожна людина навіть у найвіддаленішому селі повинна почуватися в безпеці!», – звернувся до очільників ОТГ голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.

Проект «Поліцейській офіцер громади» ОТГ реалізовуватимуть у 5 етапів: підписання меморандуму про співпрацю, відбір поліцейських серед діючих співробітників, навчання офіцерів протягом 2,5 місяців, організація служби спільно з ОТГ, оцінка ефективності роботи Національною Поліцією України.

Зазначимо, 14 громад Кіровоградщини вже реалізували такий проект на своїх територіях, де працює 21 поліцейський офіцер.

4.02
2021

Першу партію у кількості 885 одиниць «пакунків малюка» отримали пологові будинки та органи соціального захисту населення Кіровоградської області. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров.

«Батьки новонароджених дітей зможуть отримати одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка» в закладах охорони здоров’я та місцевих структурних підрозділах із питань соціального захисту населення за місцем проживання протягом 30 днів з дня народження дитини. Наразі в області видано 71 пакунок закладами охорони здоров’я та 125 пакунків структурними підрозділами соцзахисту», – зазначив Олександр Догаров.

Він додав, до комплекту «пакунка малюка» входить 35 найменувань дитячих товарів. Йдеться про матрац, ковдру теплу, плед-ковдру, підковдру, рушник, пелюшки, дитячий одяг, засоби гігієни, багатофункціональний розвиваючий килимок і розвиваючі іграшки.

У разі неотримання «пакунку малюка» з незалежних від батьків обставин протягом 30 днів з дати народження дитини, вони можуть отримати грошову компенсацію. Її розмір із 1 січня становить 5763 грн.

4.02
2021

“Гаряча” телефонна лінія з очільником області працюватиме 4 лютого з 10.00 до 11.00.

Номер телефону “гарячої” лінії – 0-800-500-238 (вхідні дзвінки безкоштовні).

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень