1.02
2021

У 2020 році рівень бідності в Україні зріс до 50%. Як передає кореспондент Укрінформу, про це на засіданні погоджувальної ради сказала віцеспікер Олена Кондратюк.

За її словами, дослідження міжнародних організацій засвідчили, що рівень бідності у 2020 році в Україні зріс до 50%.

У зв’язку з цим вона вважає, що парламент має поставити перед урядом завдання щодо розробки нової стратегії подолання бідності.

«За даними багатьох міжнародних організацій, рівень бідності в Україні зріс до 50%, за межею бідності знаходиться близько 19 мільйонів українців. Тому Верховна Рада має ставити перед урядом завдання терміново затвердити стратегію та комплекс заходів щодо боротьби з бідністю в Україні до 2030 року», – зауважила Кондратюк.

1.02
2021

Український уряд ставить перед собою завдання — до 2030 року вийти за рівнем середньої зарплати до показників наших сусідів, Польщі чи Словаччини.

[Читати детальніше]

1.02
2021

Реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 розпочнеться сьогодні, 1 лютого. Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко.

«Зареєструватись на основну сесію ЗНО цього року можна з 1 лютого по 5 березня. Такий термін встановлює календарний план підготовки та проведення ЗНО 2021 року, затверджений наказом МОН», – зазначила Ельза Лещенко.
Вона додала, участь в основній сесії ЗНО є безкоштовною. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із 5-ти навчальних предметів.
Зазначимо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться за таким графіком: 21 травня – хімія, 24 травня – іспанська, німецька, французька мови, 25 травня – англійська мова, 28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту), 1 червня – українська мова, українська мова і література, 4 червня – історія України, 7 червня – фізика, 10 червня – біологія, 15 червня – географія.
Результати зовнішнього незалежного оцінювання буде розміщено на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 30 червня.

1.02
2021

Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету і, у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію, передбачила компенсацію споживачам, які мають електроопалення, сьогодні 29 січня. Про це повідомила директорка департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук.
Вона зазначила протягом тижня після оприлюднення закону, уряд має визначити механізм призначення таких виплат.
«Тобто, яким буде порядок виплат, ми поки не знаємо. Законодавець визначив наразі категорії споживачів, яким передбачена виплата через зростання тарифу та електроенергію. Компенсації виплачуватимуться мешканцям будинків, у тому числі готельного типу, квартир і гуртожитків, які обладнані в встановленому порядку електроопалювальними установками. Це стосується не лише споживачів у містах, а й у селах. Також компенсація передбачена мешканцям багатоквартирних будинків, у яких немає ані газу, ані централізованого теплопостачання. Плюс до категорії людей, яким буде відшкодування, належать багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу», – уточнила Ольга Довжук.
Усього на компенсації в державному бюджеті передбачили 1,4 мільярда гривень.

1.02
2021

Президент України Володимир Зеленський своїм Указом заснував стипендії для найкращих учасників ЗНО, а також премії переможцям учнівських олімпіад і гранти на навчання за кордоном. Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко.

«Мова йде про стипендії для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати. Також президент заснував премії для переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад із навчальних предметів, а ще – грантів на навчання за кордоном. Це буде дуже хороша мотивація для наших розумників», – сказала Ельза Лещенко.
Як повідомив у своєму влозі сам Володимир Зеленський, найкращі учасники ЗНО отримуватимуть щомісяця стипендію в розмірі 10 тисяч гривень, переможці всеукраїнських учнівських олімпіад – разову премію у 20 тисяч гривень, а переможці міжнародних олімпіад – 100 тисяч гривень.
Згідно з указом, Кабінет Міністрів має упродовж двох місяців розробити та затвердити порядки призначення й виплати стипендій, премій і грантів Президента.
Також уряд має передбачати у державному бюджеті України видатки на такі заохочувальні виплати.
Нагадаємо, у 2020 році на Кіровоградщині четверо випускників склали ЗНО на 200 балів із математики, фізики та історії України.

1.02
2021

Танок сили

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

30 січня 2021 року в Олександрії на базі ДЮСШ № 2 пройшов ІХ Всеукраїнский турнір з професійного боксу пам’яті Олексія Скічко.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень