28.01
2021

Для першої хвилі імунізації Кіровоградська область має більше 15 тис. осіб груп ризику, сформована вдповідна заявка на відповдну кількість доз вакцини від коронавірусу.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

Він нагадав, насамперед вакцинацію робитимуть жителям із груп ризику.

«До пріоритетних груп населення належать працівники сфери охорони здоров’я, військові, освітяни, люди похилого віку та особи, які проживають у соцзакладах, люди з супутніми захворюваннями тощо. В нашій області таких – близько 15 тися. 7 тисяч вже офіційно дали згоду на імунізацію.

26 пунктів імунізації від COVID-19 діятимуть у Кіровоградській області.

10 мобільних бригад доставлятимуть вакцину від COVID-19 у райони Кіровоградщини.

Щойно ми отримаємо вакцину, протягом 5 діб її потрібно передана центрам первинної медико-санітарної допомоги в районах. Саме вони будуть забезпечувати імунізацію населення. Ми визначили 10 мобільних бригад. Їхнє завдання – оперативно доставити вакцину безпосередньо з центрального рівня до кожного району», – пояснив Олег Рибальченко.

Він додав, у районах також будуть сформовані бригади, які логістично забезпечать вакциною організовані колективи. Йдеться про лікарні, госпітальні бази, будинки для літніх людей та інші соціальні структури.

28.01
2021

Пільги в “один бік”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сьогодні, 28 січня, виконавчий комітет Олександрійської міськради ухвалив рішення про збільшення пільгових рейсів.

[Читати детальніше]

28.01
2021
Жителі Кіровоградщини, які мають електроопалення, отримають компенсацію від держави
Уряд підтримав рішення про виплату компенсацій громадянам, у яких встановлене електроопалення. Про це повідомив голова ОДА Андрій Назаренко сьогодні, 27 січня.

[Читати детальніше]

28.01
2021

Про це комерційний директор ВАТ «Кіровоградгаз» Віталій Линник розповів у інтерв`ю “Кіровоградській правді“.

– «Кіровоградгаз» – це досить велика компанія, де працює 1322 чоловіки. Ми маємо в експлуатації майже п’ять тисяч кілометрів газорозподільчих мереж, які експлуатуються від 25 до 40 років. Цю мережу треба утримувати, тобто забезпечити безперебійну подачу газу споживачам. 

Сьогодні ми маємо тариф на розподіл газу 1,92 гривні за кубометр газу з ПДВ – цей тариф для підприємства економічно необґрунтований і збитковий. Розуміючи ситуацію, що склалася в державі, керівництво «Кіровоградгазу» змушене йти на оптимізацію і скорочення чисельності працівників, економію видатків, аби бути готовим працювати за цим тарифом.

В ціну тарифу нам заклали ціну на газ 6,50 гривні на рік. Сьогодні вартість газу фактично становить 9,50 гривні. Ми вже розуміємо, що підприємство матиме збитки. Тобто, ми подали економічно обґрунтований тариф, але нам НКРЕКП, після прискіпливого вивчення, його знизило.

У нас 7-8% споживачів системно не платять за розподіл газу. Теплогенеруючі підприємства області на сьогодні заборгували «Кіровоградгазу» близько 50 мільйонів гривень. Це все ускладнює діяльність підприємства. Вартість сталевої труби зросла на 45% порівняно з січнем 2020 року, курс гривні коливається в межах 30-35%. Відповідно обладнання, необхідні матеріали здорожчали. Не переглядати наш тариф ми не можемо, інакше робота підприємства буде паралізована…

Є мережі, які, можливо, прокладали люди, місцева влада, держава. Але, не дай Бог, на цьому відрізку в межах населенного пункту або чиєїсь присадибної ділянки стався порив газової труби, або інша нештатна ситуація. Яким чином ця громада реагуватиме на цю надзвичайну ситуацію? Чи є у них аварійно-диспетчерська служба, чи є у них спеціально навчені люди, які знають, що треба робити в цих умовах, необхідне обладнання? Це питання набагато ширше. До труби, яка є у приватному домоволодінні, ще є сотні кілометрів надземної та підземної мережі, яку треба обслуговувати, щоб нею доставити газ високого або середнього тиску до газорозподільчого обладнання, яке його понизить до низького тиску і розведе по трубах споживачам. Є технічне обслуговування мережі, майстри, слюсарі, контролери, метрологи, які повіряють лічильники. Це все входить в обслуговування й розрахунок тарифу. Не доведи Боже, якщо виникне якась надзвичайна ситуація, хто тоді скаже, за що я плачу? Якщо умовно розподілити газову мережу, то все те, що доходить до подвір’я громадянина, це сфера обслуговування ВАТ «Кіровоградгаз». Усе, що знаходиться в його приватному домоволодінні, це його власність, – наголосив керівник підприємства.

28.01
2021

Такое решение принял сегодня исполнительный комитет Александрийского горсовета.

[Читати детальніше]

28.01
2021

За 27 січня фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили 176 обстежень, при 13 обстеженнях виявили порушення.

[Читати детальніше]

28.01
2021

Кабінет Міністрів затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних сьогодні, 27 січня. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.

Він пояснив, програма зі здешевлення вартості іпотечних кредитів запрацює в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%».

[Читати детальніше]

28.01
2021
ГК «Нафтогаз» встановила своїм клієнтам нижчу ціну на газ у лютому, ніж анонсувалося раніше. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко сьогодні, 27 січня.
Він зазначив, ціна на газ для побутових споживачів становитиме 6,86 гривні за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу.

[Читати детальніше]

28.01
2021

Міський голова Олександрії Сергій Кузьменко від 28 січня своїм розпорядженням призначив на посаду директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Олександрії Олену Грінчак.

28.01
2021

Об этот сообщил городской голова Сергей Кузьменко. Он сказал, что готовится соответствующее обращение к областному совету, на чьем балансе находиться учебное заведение.

[Читати детальніше]

28.01
2021

Учора, 27 січня, pятувальники дістали з Вoйнівськoгo вoдoсхoвища тілo загиблoгo чoлoвіка.

[Читати детальніше]

28.01
2021

27 січня, близько 18:00 години на перехресті вулиць Братської та Перспективної сталася аварія, в якій постраждала жінка.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень