20.01
2021

Ось які дані оприлюднив Держстат:

Українці найчастіше вмирали від: хвороби системи кровообігу – 365 515 смертей (з них ішемічна хвороба серця – 254 664, алкогольна кардіоміопатія – 3 206, цереброваскулярні хвороби – 70 126), це приблизно 69,8% всіх смертей через хворобу.

Новоутворення – 71 323 (з них злоякісні – 70 675), 12,99% всіх смертей через хворобу.

Хвороби органів травлення – 21 743 (з них алкогольна хвороба печінки посилання – 1 776), 4,15% всіх смертей через хворобу.

Симптоми, ознаки та відхилення від норми, виявлені при клінічних та лабораторних дослідженнях, не класифіковані в інших рубриках – 18 049, 3,44% всіх смертей через хворобу.

COVID-19 – 14 534, близько 2,77% всіх смертей через хворобу.

P.S. Загалом чисельність населення в Україні на 1 листопада 2020 року склала 41 млн 670,8 тисяч осіб. З початку року вона скоротилася на 231,6 тисячу осіб (0,55%).

Державна служба статистики

20.01
2021

Провести повний аудит тарифів в областях доручив президент України Володимир Зеленський. Про це повідомив голова ОДА Андрій Назаренко.

Він уточнив, виконання завдання очільник держави поклав на заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, який відповідає за регіональну політику.

«Президент вимагає справедливих тарифів і хоче розуміти, чи є обґрунтованим додаткове зростання чи тарифи безпідставно завищують. Це також мають знати і люди», – зазначив Андрій Назаренко.

Голова облдержадміністрації пояснив, у рамках аудиту президент доручив зіставити і проаналізувати ціноутворення за різні проміжки часу.

«З-поміж іншого, мова йде, зокрема, про тарифи та тепло», – додав Андрій Назаренко.

Сайт ОДА

20.01
2021

Звернення депутатів Олександрійської міської ради 8 скликання до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та НКРЕКП щодо необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг.

[Читати детальніше]

20.01
2021

На сьогоднішньому засіданні Уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам установ, закладів та організації бюджетної сфери.

Цього року в державному бюджеті на зарплати вчителям закладено майже 100 млрд грн. Тому сьогоднішнє рішення абсолютно прораховане та забезпечене відповідними фінансами.Крім підвищення зарплат учителям, Уряд також заклав кошти для підвищення цьогоріч виплат медикам на 30%. Також цього року відбудеться індексація пенсій, закладені кошти для додаткових виплат пенсіонерам, старшим за 75 років. Збільшуються виплати по інвалідності, виплати на дітей позбавлених батьківського піклування, виплати чорнобильцям.

Денис Шмигаль 

20.01
2021

За повідомленням Кіровоградського обласного центру зайнятості найбільш оплачуваними вакансіями у базі служби є вакансії для електромеханіка з підіймальних установок (26,46 тис. грн), електромеханіка підземної дільниці(25,28/23,4 тис. грн і гірник очисного забою (21,47/17,7 тис. грн). 

За ними йдуть керівник із земельних та правових питань підприємства (20,0 тис. грн), начальник відділу електронної комерції та платіжних засобів (20,0 тис. грн), керуючий відділенням (17,0 тис. грн), гірник підземний (16,16 тис. грн), електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування (16,13 тис. грн) та ін. 

Відзначається стабільно високий попит на професіоналів і фахівців із досвідом роботи (лікарів, вихователів, інженерів, медсестер, бухгалтерів). 

При цьому на ринку праці Кіровоградщини спостерігається дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили – серед зареєстрованих безробітних переважають державні службовці, керівники, військовослужбовці та професіонали, натомість існує гостра потреба в представниках робітничих професій.

20.01
2021

ОКВП «Дніпро – Кіровоград» в умовах карантинних обмежень через пандемією коронавірусу COVID-19 переводить роботу контролерів та слюсарів водомірної майстерні на більш зручний формат.

[Читати детальніше]

20.01
2021

Провести повний аудит тарифів в областях доручив президент України Володимир Зеленський. Про це повідомив голова ОДА Андрій Назаренко.

Він уточнив, виконання завдання очільник держави поклав на заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, який відповідає за регіональну політику.

«Президент вимагає справедливих тарифів і хоче розуміти, чи є обґрунтованим додаткове зростання чи тарифи безпідставно завищують. Це також мають знати і люди», – зазначив Андрій Назаренко. [Читати детальніше]

20.01
2021

Майже 93 тисячі або 23% домогосподарств Кіровоградщини отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Наразі органи соціального захисту населення області здійснюють нарахування житлових субсидій і розрахунок розміру пільги за січень 2021 року.
Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров. [Читати детальніше]

20.01
2021

Члени Громадської ради при ОДА під час зустрічі з очільником Кіровоградщини Андрієм Назаренком підняли питання підвищення тарифів на тепло у Кропивницькому.
«Сьогодні ми бачимо, що в Кропивницькому йде мова про підвищення тарифів на тепло. Для багатьох жителів здорожчання буде непосильним», – акцентував голова Громадської ради Анатолій Войний.
Очільник регіону зауважив, встановлення тарифів на тепло – зона відповідальності міської ради. [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень