11.01
2021

Щойно прем`єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Фейсбук наступне:

На виконання доручення Президента України, під час наради з керівництвом Міненерго, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу Президента було напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення.

Перший підхід — це формування тарифів на газ за формулою «ціна на європейських хабах «мінус» транспортування газу до України», який пропонує Міністерство енергетики. Крім того, пропонується тимчасово обмежити маржу для газопостачальників. Очікуваний результат: суттєве зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил.

Другий підхід, який пропонує державна компанія «Нафтогаз», — це посилення конкуренції на ринку шляхом обов’язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить «Нафтогаз». Крім того, пропонується, аби газопостачальні компанії почали активно конкурувати за базу споживачів, що призведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів. Очікуваний результат: посилення конкуренції та, як наслідок, суттєве зменшення платіжок для українців.

Також за результати наради з відповідальними відомствами сформовано механізм, який дозволить зменшити ціну на транспортування газу. НКРЕКП терміново починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які на сьогодні мають найвищі тарифи на цю послугу.

Денис Шмигаль 

11.01
2021

Ініціативи від Чебишева

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Відомий олександрієць В`ячеслав Чебишев звернувся до міського голови Сергія Кузьменка з кількома пропозиціями.

[Читати детальніше]

11.01
2021

Сегодня премьер-министр Украины Денис Шмыгаль сообщил в Фейсбук радостную новость: “Уряд підтримує курс реформ та продовжує послідовно впроваджувати в Україні європейські норми й практики.

Міжнародний валютний фонд відновив роботу місії в Україні після новорічної перерви. Очікуємо низку продуктивних перемовин та онлайн-зустрічей із нашими партнерами для успішного завершення перегляду програми Stand-by. Це, у свою чергу, відкриє можливості для отримання Україною наступного траншу”.

Шмыгаль считает таким важным сообщить это своим подписчикам? Ну тогда вот типичные комментарии под его постом:

Vasil Ruban: “І знов про мітинги проти тарифів ні слова. Мов би і не в Україні живите? Це ж треба так ненавидіти свій народ, щоб навіть не звертати на нього увагу”.

Гама Гуру: “Хорош да с ними сотрудничать…чем больше вы с ними сотрудничаете, тем больше у нас долг … вы то уедете, а нам долги отдавать”

Arsen Kirillov: “Бубочка на лыжах, Степанов советует когда носки покупать … вы немного не оборзели”?

Larysa Liliya: “Для ваших міжнародних партнерів?.. А для пенсіонерів, українців які підвищення? Які місця праці ви подбали?… Опишіть хочемо знати”.

Сергей Лукьянец: “Вы с Зеленским хоть раз публично и конкретно можете рассказать: 1. Цель реформ. 2. Общественная польза для всех слоев населения от реформ в чем? 3.. Ваши задачи для достижения целей?4. какими методами и в каком порядке будет обеспечиваться решение задач? Украина 30 лет живет в состоянии разговоров, что идет реформирование”.

Igor Filatov: “А як же “Пійшли в дупу”?

Alexander Nikolayevich: “Такое ощущение, что Шимагаль просто издевается. Здесь тарифы подняли в два раза, а он про международный фонд) Отмороженные полностью”.

11.01
2021

За даними слідства, посадові особи державного підприємства автомобільних доріг та керівники підрядних організацій налагодили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами, виділених на капітальні ремонти водопропускних труб та мостів автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Кіровоградщини.

У ході проведеного правоохоронними органами комплексу заходів встановлено факти розкрадання вказаними особами бюджетних коштів  в особливо великому розмірі шляхом підробки документів та завищення фактичної вартості  проведених робіт, проведення робіт з невідповідністю проектно-кошторисної документації та не у відповідності до державних будівельних норм.

В рамках досудового розслідування кримінального провадження   проведено більше десятка санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи та офісних приміщень фірм у ході яких вилучено  документацію протиправної діяльності злочинної групи.

Досудове розслідування здійснюють  слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР НП України.

Кіровоградська обласна прокуратураh

11.01
2021

За власним бажанням звільнилося 152 лікарі. За згодою сторін звільнилося ще 54 особи, у зв’язку зі скороченням штату – 41 особа. Ще 29 лікарів звільнилися у зв’язку з виходом на пенсію та 10 – у зв’язку з переведенням на інше місце роботи. Крім цього, 9 лікарів померли.

Серед молодших спеціалістів з медичною освітою 508 медпрацівників написали заяву за власним бажанням, ще 213 звільнилися за згодою сторін. У зв’язку зі скороченням штату 172 медпрацівники залишились без роботи, ще 50 осіб звільнилися у зв’язку із виходом на пенсію. На інше місце роботи перейшли працювати ще 7 осіб. На жаль, також 7 медпрацівників померли.

Про це медіапорталу DOZOR у запиті на інформацію повідомили в департаменті охорони здоров’я Кіровоградської ОДА.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень