31.01
2021

31 січня у приватному будинку в районі 8-ї школи сталася пожежа, в якій загинули дві жінки пенсійного віку.

[Читати детальніше]

31.01
2021

Одразу кілька українських телеграм-каналів оприлюднили календар вакцинації від коронавірусу, підготовлений Кабінетом Міністрів.

Згідно з ним, у лютому почнуть вакцинувати медиків, які лікують хворих на COVID-19 та військових у зоні ООС.

У квітні розпочнеться щеплення українців, яким більше 80 років, а у травні черга медичних працівників.

З червня вакцинуватимуть громадян віком від 70 до 79 років, а у липні-серпні – працівників структур державної безпеки.

Інші категорії громадян зможуть безкоштовно вакцинуватися у листопаді-грудні 2021 року.

31.01
2021

В последнее время ни одно заседание исполнительного комитета Александрийского горсовета не проходило без принятия решений по детским вопросам: лишение родительских прав, предоставление статуса сироты и других. Почему так происходит, почему все больше детей становятся “бесхозными” и нуждаются во вмешательстве и помощи государственных органов? Этот вопрос мы задали начальнику службы горсовета по делам детей Юрию Яковлеву.

[Читати детальніше]

30.01
2021

На сайті ВАТКіровоградгаз” з`явилася інформація щодо оснащення населення області лічильниками газу.

“ГРМ – ВАТ «Кіровоградгаз» проводитиме в поточному році безкоштовне встановлення лічильників газу в квартирах багатоквартирних житлових будинків за графіком, тому подання письмових заяв з цього питання є недоцільним та жодним чином не прискорить процес встановлення, – йдеться у повідомленні.

Про дату встановлення безкоштовних лічильників, мешканці будинку будуть повідомлятися завчасно об’явами на під’їздах та на офіційному сайті Товариства.

На сайті зазначається, що фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок розподілювачів природного газу на відповідній території, коштів відповідного бюджету, крім коштів місцевих бюджетів, або інших джерел, не заборонених законодавством.

Згідно вимог Кодексу газорозподільних систем, якщо побутовий споживач, який не забезпечений індивідуальним лічильником газу, відмовляється від його встановлення, то фактичний об’єм спожитого газу визначається за граничними об’ємами споживання.

29.01
2021

Новый санитарный регламент, вступивший в силу в январе 2021 года, не предусматривает привлечения школьников для мытья полов и окон, а также использования ими моющих и дезинфицирующих средств.

“Старый регламент предусматривал также, что ученики могут самостоятельно убирать классы, кабинеты и лаборатории, и называл это «самообслуживанием», – отмечают в Госслужбе.

В то же время в новом документе термин «самообслуживание» также фигурирует, однако он означает лишь уборку за собой мусора и содержание своего рабочего места в чистоте.

«Позволяет Санитарный регламент привлекать учеников 5-11(12) классов только к поливу растений и влажной уборке поверхностей (без мытья полов и окон и использования моющих и дезинфицирующих средств). Происходить это должно с участием учителей и медицинских работников, а продолжительность самообслуживания не должна превышать 1 час в неделю», – говорится в разъяснении Государственной службы качества образования.

Освіта.ua

29.01
2021

Про це журналістам ЗМІ розповів міський голова Сергій Кузьменко.

Читати да

29.01
2021

29 січня на сесії міської ради депутати затвердили Календар знаменних і пам’ятних дат м.Олександрії на 2021 рік.

[Читати детальніше]

29.01
2021

На сьогоднішьому засіданні міська рада затвердила Програму поліпшення умов тримання затриманих і взятих під варту осіб в ізоляторі тимчасового тримання № 5 ГУНП в Кіровоградській області.

[Читати детальніше]

29.01
2021

Работники Александрийского районного отдела полиции установили личность водителя, который 27 января совершил наезд на женщину на перекрестке улиц Перспективной и Братской и скрылся с места ДТП.

[Читати детальніше]

29.01
2021

Не так давно попалась в руки любопытная книга «Польські замки і резиденції в Україні», изданная в 2012 г. В двух томах в ней рассказывается об уцелевших старых дворцах, разбросанных по регионам нашей страны. Кировоградщины в этом путеводителе мы не нашли и скоро поняли, почему.

[Читати детальніше]

29.01
2021

Эту жёлтую будку на колесах часто можно встретить в городе – когда она едет, все оборачиваются – дети радуются, взрослые удивляются. Она шустро “летает” улицами, и каждый раз возникает вопрос: что это, и кто этот бородатый мужичок за рулём?

[Читати детальніше]

28.01
2021

Для першої хвилі імунізації Кіровоградська область має більше 15 тис. осіб груп ризику, сформована вдповідна заявка на відповдну кількість доз вакцини від коронавірусу.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

Він нагадав, насамперед вакцинацію робитимуть жителям із груп ризику.

«До пріоритетних груп населення належать працівники сфери охорони здоров’я, військові, освітяни, люди похилого віку та особи, які проживають у соцзакладах, люди з супутніми захворюваннями тощо. В нашій області таких – близько 15 тися. 7 тисяч вже офіційно дали згоду на імунізацію.

26 пунктів імунізації від COVID-19 діятимуть у Кіровоградській області.

10 мобільних бригад доставлятимуть вакцину від COVID-19 у райони Кіровоградщини.

Щойно ми отримаємо вакцину, протягом 5 діб її потрібно передана центрам первинної медико-санітарної допомоги в районах. Саме вони будуть забезпечувати імунізацію населення. Ми визначили 10 мобільних бригад. Їхнє завдання – оперативно доставити вакцину безпосередньо з центрального рівня до кожного району», – пояснив Олег Рибальченко.

Він додав, у районах також будуть сформовані бригади, які логістично забезпечать вакциною організовані колективи. Йдеться про лікарні, госпітальні бази, будинки для літніх людей та інші соціальні структури.

28.01
2021

Пільги в “один бік”

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сьогодні, 28 січня, виконавчий комітет Олександрійської міськради ухвалив рішення про збільшення пільгових рейсів.

[Читати детальніше]

28.01
2021
Жителі Кіровоградщини, які мають електроопалення, отримають компенсацію від держави
Уряд підтримав рішення про виплату компенсацій громадянам, у яких встановлене електроопалення. Про це повідомив голова ОДА Андрій Назаренко сьогодні, 27 січня.

[Читати детальніше]

28.01
2021

Про це комерційний директор ВАТ «Кіровоградгаз» Віталій Линник розповів у інтерв`ю “Кіровоградській правді“.

– «Кіровоградгаз» – це досить велика компанія, де працює 1322 чоловіки. Ми маємо в експлуатації майже п’ять тисяч кілометрів газорозподільчих мереж, які експлуатуються від 25 до 40 років. Цю мережу треба утримувати, тобто забезпечити безперебійну подачу газу споживачам. 

Сьогодні ми маємо тариф на розподіл газу 1,92 гривні за кубометр газу з ПДВ – цей тариф для підприємства економічно необґрунтований і збитковий. Розуміючи ситуацію, що склалася в державі, керівництво «Кіровоградгазу» змушене йти на оптимізацію і скорочення чисельності працівників, економію видатків, аби бути готовим працювати за цим тарифом.

В ціну тарифу нам заклали ціну на газ 6,50 гривні на рік. Сьогодні вартість газу фактично становить 9,50 гривні. Ми вже розуміємо, що підприємство матиме збитки. Тобто, ми подали економічно обґрунтований тариф, але нам НКРЕКП, після прискіпливого вивчення, його знизило.

У нас 7-8% споживачів системно не платять за розподіл газу. Теплогенеруючі підприємства області на сьогодні заборгували «Кіровоградгазу» близько 50 мільйонів гривень. Це все ускладнює діяльність підприємства. Вартість сталевої труби зросла на 45% порівняно з січнем 2020 року, курс гривні коливається в межах 30-35%. Відповідно обладнання, необхідні матеріали здорожчали. Не переглядати наш тариф ми не можемо, інакше робота підприємства буде паралізована…

Є мережі, які, можливо, прокладали люди, місцева влада, держава. Але, не дай Бог, на цьому відрізку в межах населенного пункту або чиєїсь присадибної ділянки стався порив газової труби, або інша нештатна ситуація. Яким чином ця громада реагуватиме на цю надзвичайну ситуацію? Чи є у них аварійно-диспетчерська служба, чи є у них спеціально навчені люди, які знають, що треба робити в цих умовах, необхідне обладнання? Це питання набагато ширше. До труби, яка є у приватному домоволодінні, ще є сотні кілометрів надземної та підземної мережі, яку треба обслуговувати, щоб нею доставити газ високого або середнього тиску до газорозподільчого обладнання, яке його понизить до низького тиску і розведе по трубах споживачам. Є технічне обслуговування мережі, майстри, слюсарі, контролери, метрологи, які повіряють лічильники. Це все входить в обслуговування й розрахунок тарифу. Не доведи Боже, якщо виникне якась надзвичайна ситуація, хто тоді скаже, за що я плачу? Якщо умовно розподілити газову мережу, то все те, що доходить до подвір’я громадянина, це сфера обслуговування ВАТ «Кіровоградгаз». Усе, що знаходиться в його приватному домоволодінні, це його власність, – наголосив керівник підприємства.

28.01
2021

Такое решение принял сегодня исполнительный комитет Александрийского горсовета.

[Читати детальніше]

28.01
2021

За 27 січня фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили 176 обстежень, при 13 обстеженнях виявили порушення.

[Читати детальніше]

28.01
2021

Кабінет Міністрів затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних сьогодні, 27 січня. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.

Він пояснив, програма зі здешевлення вартості іпотечних кредитів запрацює в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%».

[Читати детальніше]

28.01
2021
ГК «Нафтогаз» встановила своїм клієнтам нижчу ціну на газ у лютому, ніж анонсувалося раніше. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко сьогодні, 27 січня.
Він зазначив, ціна на газ для побутових споживачів становитиме 6,86 гривні за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу.

[Читати детальніше]

28.01
2021

Міський голова Олександрії Сергій Кузьменко від 28 січня своїм розпорядженням призначив на посаду директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Олександрії Олену Грінчак.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень