27.11
2020

В Киеве художники закончили рисовать самый высокий мурал в Европе, который размещен на стене 25-этажного жилого дома. Для его создания потребовалось 340 литров краски и 300 человеко-часов.

[Читати детальніше]

27.11
2020

О пользе клюквы!

Рубрика: Новини звідусіль. Автор: Gavrilenko

Сегодня, во время коронавирусной пандемии, как никогда важно поддерживать иммунную систему организма. Для этого совсем не обязательно покупать дорогие препараты -можно использовать проверенные и надежные природные средства.

 Клюква – это целый витаминный комплекс, подаренный нам природой.

Благодаря высокому содержанию витамина С, – отличное профилактическое средство, укрепляющее иммунитет и повышающее защитные функции организма, природный антибиотик. Сироп, сок и морс из этой ягоды с успехом используют для лечения простудных заболеваний. Также клюква прекрасно действует на сердечно-сосудистую систему и понижает уровень холестерина в крови. Ее также относят к продуктам, помогающим восстанавливать нервную систему, улучшающим работу ЖКТ и борющимся с циститами и другими воспалительными заболеваниями мочеполовой системы. Она обладает жаропонижающим, противовоспалительным и общеукрепляющим действием.

При легкой степени простудных заболеваний употребление клюквы и напитков из нее может привести к выздоровлению без лекарственных препаратов. Народная медицина рекомендует использовать клюкву при простуде, стенокардии, ревматических заболеваниях, проблемах с мочевым пузырем, патологиях желудка, кишечника и поджелудочной железы, а также при авитаминозах и усталости.            Ягода также помогает предотвратить инфекции мочевого пузыря у людей, у которых есть проблемы с его полным опорожнением (например, у мужчин с увеличением простаты).           А также клюква защищает печень; снижает уровень сахара в крови; увеличивает силу сокращения миокарда.                                      

Уникальные свойства этой ягоды укрепят Ваш иммунитет и помогут противостоять COVID -19.

27.11
2020

На Кіровоградщині наркотичні засоби в колонію постачала злочинна організація – так званому «смотрящему» за установою та усім фігурантам повідомлено про підозру.

[Читати детальніше]

27.11
2020

У рамках обласної програми станом на сьогодні на випадок ковіду застраховані всі 1002 медичних і не медичних працівника госпітальних баз, які надають допомогу хворим на коронавірус.

[Читати детальніше]

27.11
2020

На превеликий жаль, Кіровоградщина залишається лідером по онкологічним захворюванням серед усіх територій України. Захворюваність на 32% перевищує середньоукраїнські показники, розповів очільник кропивницького онкодиспасеру Костянтин Яриніч.

Останнім часом в мене складається враження, що окрім коронавірусу у нас інших хвороб не існує. Вся стрічка новин заповнена новинами про «захмарні» цифри інфікованих. За усім цим ми перестали помічати тих людей, які борються за своє життя роками.Сьогодні отримав бюлетень Національного канцрреєстру України за 2018-2019 рік. На превеликий жаль, Кіровоградщина залишається лідером по онкологічним захворюванням серед усіх територій України. Захворюваність на 32% перевищує середньоукраїнські показники та майже на 50% у Кропивницькому.За статистикою, за рік захворіли 4461 пацієнтів та померли 1953 жителя Кіровоградщини.На той час, від початку пандемії, від коронавірусу в області померли 146 громадян. Це в 15 разів менше, ніж від онкології. І в той же час, на сьогоднішній день онкологічний центр не має можливості закупити сучасне обладнання для променевої терапії, яка є основною, у нас немає цифрового мамографа, рентгентерапевтичної техніки та ще багато «мінусів», які в сукупності є ключовими в лікуванні онкології.Пацієнти інколи просто змушені їхати на лікування до інших областей. Це сором мати в області таких масштабів онкологічний центр та кадровий потенціал та не мати можливості надавати допомогу людям на сучасному рівні.Чи правильно забувати про онкологічних пацієнтів? Правильно кидати їх сам на сам із проблемою?Мені навіть страшно уявити, якими будуть цифри занедбаності у 2021 році, у зв’язку з тією ситуацією, яка склалася в онкологічній галузі.Сподіваюсь на здоровий глузд всіх потенційно дотичних до цієї проблеми.

27.11
2020

Из нашего города вышло немало выдающихся людей: есть ученые с мировым именем, полководцы, министры, артисты, художники и космонавт. Но вот про человека, чье творчество покорило Америку и Европу, нам раньше слышать не приходилось. А ведь одна из его песен была провозглашена американскими журналистами лучшей мелодией ХХ столетия.

[Читати детальніше]

27.11
2020

У зв’язку з карантинними обмеженнями, що діють в Україні через захворювання на коронавірус, цьогорічна «чорна п’ятниця» має певні особливості.

Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини розповіли, про що треба пам`ятати, вирушаючи до магазинів.

Купуючи щось по акції, слід бути обережним і звертати увагу не тільки на знижену вартість товару, а й інформацію про нього, щоб уникнути непотрібних, а іноді шкідливих або навіть небезпечних придбань (товар може бути протермінованим, бракованим тощо).
Якщо після покупки виявиться, що товар вас не влаштовує за фасоном, розміром, кольором чи габаритами, при цьому ви його не використовували і він має той вигляд, в якому продавався, – ви можете повернути товар в магазин незалежно від суми знижки, з якою ви його придбали. Винятками є лише товари, зазначені в «Переліку товарів, які неможливо обміняти або повернути».

Товари можна повернути у тому вигляді, в якому вони були придбані, протягом 14 днів з дати придбання. Для цього обов’язково пред’явіть підтвердження оплати із зазначеною вартістю товару.
Ще однією особливістю цьогорічної «чорної п’ятниці» в мовах карантину є зростання кількості громадян, які вирішили робити покупки в Інтернеті. На жаль, послуги, які надають в інтернет-магазинах, та організація інформації про суб’єкта господарювання, що таким чином здійснює реалізацію товарів, не завжди відповідають вимогам законодавства, особливо Закону України «Про захист прав споживачів». Але саме норми цього закону дозволяють покупцеві реалізовувати своє право на повернення або заміну товару в разі придбання неякісних виробів.
Тож, при здійсненні онлайн-замовлення потрібно звертати увагу на те, щоб на сайті продавця була вказана інформація з приводу суб’єкта господарської діяльності, його юридичної або фізичної адреси, а також ідентифікаційний код. Слід також зазначити, що юридична особа, зареєстрована в будь-якій іншій країні, не буде нести відповідальність за повернення дефектних товарів або коштів на виконання Закону України «Про захист прав споживачів» та Закону України «Про електронну комерцію». Це є ризиком для споживача. Обов’язково знайдіть на сайті інформацію щодо повернення товару і за чий кошт це здійснюється, ознайомтеся з інформацією щодо гарантійного терміну та умовами гарантійного обслуговування.
І найголовніше – у жодному випадку не забувайте про фіскальний чек. Він є не тільки підтвердженням придбання того чи іншого товару, а й найкращим ідентифікатором продавця.

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень