23.11
2020

Олександрійський міськрайоний суд виніс вирок
трьом мешканцям міста, які у стані алкогольного сп’яніння вбили вітчима одного з них.

[Читати детальніше]

23.11
2020

В Олександрійському районі на дорозі між селищем Пантаївка та селом Веселе зіштовхнулись вантажний та легковий автомобілі.

[Читати детальніше]

23.11
2020

Завершился конкурс “Зверье мое” и 21ноября мы вручили его победителям подарочные сертификаты от нашего спонсора “Мотомайданчика”.

[Читати детальніше]

23.11
2020

21 листопада, набув чинності закон, який вводить штрафи за перебування в громадських місцях без одягнених засобів індивідуального захисту.

[Читати детальніше]

23.11
2020

Фахівцями Олександрійського управління ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області сумісно з працівниками міського відділу поліції проводяться перевірки дотримання  суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів.

[Читати детальніше]

23.11
2020

До Держпродспоживслужби Кіровоградщини надійшла скарга щодо відмови працівниці магазину прийняти купюру номіналом одна гривня 2006 року випуску. Під час перевірки було встановлено, що при здійсненні розрахунку за придбаний товар продавчиня дійсно відмовила покупцеві у прийнятті купюри.

Фахівці служби дали роз`яснення, щодо обігу монет та купюр старого зразка. Отже, згідно постанови Національного банку України з 01 жовтня 2020 року розпочато вилучення з готівкового обігу банкнот номіналами 1 і 2 гривні зразків 2003-2007 років років та обіг монет номіналом 1 гривня, виготовлених до 2018 року. Водночас банкноти номіналом 1 і 2 гривні та монети номіналом 1 гривня старого зразка перебувають в обігу до прийняття окремого рішення Правління Національного банку України про їх вилучення.

Таке рішення наразі не прийнято, тож купюри номіналом 1 гривня зразків 2003-2007 років з обігу не вилучені і можуть бути використані громадянами для розрахунків.

Тож касир та інший працівник, які мають право одержувати від споживача гроші за проданий товар, зобов’язаний приймати без обмежень банкноти і монети Національного банку (у тому числі пам’ятні, ювілейні монети, зношені банкноти та монети), які є засобами платежу, за номінальною вартістю, а також забезпечувати наявність у касі банкнот і монет для видачі здачі.

23.11
2020

Наше главное в жизни

Рубрика: Новости. Автор: Olena

Всем родителям, которым довелось поднимать детей в тяжелые времена социальных потрясений, посвящается

[Читати детальніше]

23.11
2020

Школьников Александрии то отправляют на дистанционное обучение, то возвращают в школьные классы. Не касаясь целесообразности карантинных мер, «Олександрійський тиждень» решил разобраться, насколько реально получить глубокие знания при дистанционном обучении.

[Читати детальніше]

23.11
2020

Прошедшие лето и осень были засушливыми и жаркими, синоптики с постоянной регулярностью предупреждали о высокой степени пожарной опасности. О том, каким выдался этот период для спасателей, рассказал начальник Александрийского горрайонного отдела ГСЧС Дмитрий Колесник.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень