15.11
2020

В Александрийском горрайсуде вынесли приговор местному жителю, который привез из зоны АТО взрывчатку и пытался ее продать.

[Читати детальніше]

15.11
2020

Зима 2020 – 2021 для українців буде аномально теплою та безсніжною. Окрім цього, в цей період збережеться посушлива погода.

В Україні, як і у 2019 році, буде переважати область високого тиску, але з південними потоками, які принесуть теплу і суху повітряну масу. Такий прогноз дала завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в коментарі “Апострофу”.

На клімат у Європі впливають Атлантичний і Північний Льодовитий океани. Зараз вони мають дуже високу температуру. А це впливає на атмосферні процеси.

На Південно-Східну Європу, зокрема Україну, чекає тепліші і сухіші повітряні маси, що надходять з Африканського континенту і Азії.

Однак навряд чи зима 2020 – 2021 буде теплішою за попередню, але в середньому температура буде вищою на 2 градуси.

Коли ми говоримо, що нас очікує тепліша зима, ми говоримо про загальні тенденції. Так, десь на 60% переважатиме тепла погода, вище за норму. Але певна кількість днів буде потрапляти в кліматичну норму, і ймовірність, що буде похолодання, звичайно є, – сказала Балабух.

15.11
2020

Сегодня завершилось голосование в нашем конкурсе «Зверье мое». Спасибо всем участникам за прекрасные снимки ваших любимцев.  «Жули», «Кнопки», «Тихони», «Сони», «Улыбаки», «Ворчуны», «Стесняки» и другие собаки, коты, грызуны, птицы и даже ослик –  все они умилительные и забавные.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень