13.11
2020

Андрій Садовий написав на сторінці у Фейсбук наступне:Ми прийняли рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

Це означає, що у Львові неможливо запровадити карантин «вихідного дня», бо в нас немає вихідних. Люди мають право на працю. Залишаю скан рішення Виконавчого комітету. У випадку, якщо завтра хтось буде намагатись заважати вам працювати, покажіть їм це рішення і звертайтесь на Гарячу лінію за телефоном 1580. Наші юристи допомагатимуть захистити ваші права”.

13.11
2020

На третину більше заплатять за газ у листопаді жителі Кіровоградської області. Вартість 1 кубометра газу з 1 листопада зросла майже на 35% – розповів заступник директора компанії ”Нафтогаз” в області Олександр Головченко. У жовтні вартість кубометра газу для жителів Кіровоградської області була 4 гривні 70 копійок, після підвищення – 6 гривень 33 копійки.


Як розповів заступник директора компанії ”Нафтогаз” в області Олександр Головченко, тарифи на газ залежать від сезону (ближче до зими зростає попит на газ, зростає його вартість на місцевому і світовому ринках – ред.). В зимовий період газ дорожчає, влітку – дешевшає: ”Відпускна ціна на газ складається з ціни оптового постачальника та націнки нашого підприємства. Оптова ціна зросла – це основна причина зростання ціни для споживачів. Єдине, що стримує – обсяги газу в газосховищі. Тариф мав бути ще більшим.

Суспільне

13.11
2020

Кого шанують у районі

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сьогодні, 13 листопада, біля приміщення Олександрійської районної державної адміністрації відбулося урочисте відкриття оновленої Дошки пошани. 

[Читати детальніше]

13.11
2020

Вихідний карантин

Рубрика: Новини звідусіль. Автор: Gavrilenko

Кабмін опублікував постанову №1100, якою скасовується адаптивний карантин з поділом на зони і вводиться загальнонаціональний карантин вихідного дня. Відповідний документ розміщено на Урядовому порталі.

У період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада до 30 листопада 2020 року діятиме такий режим обмежень:

1) у сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо):

– заборонено приймання відвідувачів;

– дозволено адресну доставку замовлень та замовлення на винос.

2) торговельно-розважальні центри – ТРЦ

– заборонено приймання відвідувачів;

3) інші заклади розважальної діяльності

– заборонено приймання відвідувачів;

4) діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення

– заборонено приймання відвідувачів за наступними виключеннями:

– дозволено торгівлю продуктами харчування (торговельні площі, не менше 60% призначено для торгівлі продуктами харчування, а також пальним, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами);

– дозволено надання фінпослуг, діяльність фінустанов, інкасація та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв’язку, медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;

– дозволено торговельну діяльність із здійсненням адресної доставки замовлень;

5) заборонено (з виключеннями) діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів

– дозволено роботу суб’єктів господарювання, пов’язану з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом;

6) спортивним залам, фітнес-центрам, басейнам заборонено приймати відвідувачів.

Водночас закладам, які не підпадають під заборону на здійснення діяльності в вихідні, рекомендовано визначити дві години (з 10:00 до 12:00) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.

13.11
2020

Відзавтра на Кіровоградщині діятиме карантин вихідного дня.

[Читати детальніше]

13.11
2020

В истории нашего края, да и всей Украины собственно, есть малоизвестные страницы. Два с лишним года фашистской оккупации – одна из них. Но благодаря некоторым неравнодушным александрийцам, мы можем приоткрыть такие страницы.

Дорога, как тогда говорили, с усовершенствованным покрытием, похоже, на окраине населенного пункта. По рассказам старожилов, так мог выглядеть выезд из Александрии на Новую Прагу. Справа вдоль дороги виден длинный забор, должно быть, какого-то учреждения, за которым – высокие сосны. На переднем плане – советский танк БТ-7 со следами пожара, видимо, он был поврежден в бою или подорван экипажем из-за отсутствия топлива и боеприпасов. Впереди танка – небольшая колонна техники, которую замыкает немецкий штабной или санитарный автомобиль. Если это в самом деле наша Александрия, фото было сделано сразу после 6 августа 1941 г., когда фашисты оккупировали наш город. Поскольку поврежденный танк не мог долго стоять на осевой линии дороги, мешая движению, немецкие саперы убирали такие препятствия при первой же возможности.
[Читати детальніше]

13.11
2020

Опять в школу

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

В Александрии с понедельника, 16 ноября возобновляется очное обучение для учащихся 5-9 классов.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень