6.11
2020

Аграрії Кіровоградщини втратили на недоврожаю як мінімум 1,5 млн. тонн зернових.

Таких низьких показників врожайності на Кіровоградщині ще не було за останнє десятиріччя. Врожайність 2020 року вдвічі менша від минулорічних показників, а в багатьох господарствах області і втричі, а то й  вчетверо. Деякі фермери кукурудзу скосили на силос, а дехто переорав за відсутності великої рогатої худоби…

Рік приніс великі збитки аграріям Кіровоградщини. Вкладено  було мільйонні кошти на гербіциди, на добрива… А ще ж треба розрахуватися з пайовиками. Буде сутужно, але, як сказав один із відомих господарників Олександрійщини: «На початку своєї роботи в аграрному секторі, а це було 20 років тому, було набагато гірше. Витримали, здолали негаразди, виросли,  виростили команду однодумців-спеціалістів, навчилися вирощувати багаті врожаї, побудували міцну матеріальну базу господарства.., переживемо. Пайовикам віддали все, що належить по угодах».

В облдержадміністрації прокоментували результати врожаю-2020.

– Фактично збір врожаю наші аграрії вже завершують. Погодні умови кінця жовтня здебільшого були сприятливими для проведення польових робіт. Аграрії області, за оперативними даними, зібрали 2,5 мільйона тонн зернових(а в минулі роки  були показники, що перебільшували 4 млн. тонн, -Авт.),– каже директорка департаменту агропромислового розвитку Марія Чорна.

Істина від Олександрії

6.11
2020

А компот?

Рубрика: Новини звідусіль. Автор: Gavrilenko

У виправних устaновaх Кіровогрaдщини перевірили приготувaння їжі.

Меню Петрівської виправної колонії

В підпорядкованих установах Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції було проведено контрольне приготування їжі.

Мета даного заходу – проведення практичного заняття з начальниками їдальнь, кухарським складом та іншим персоналом їдальнь з організації харчування осіб, які тримаються в установах.Перед початком проведення контрольного приготування їжі перевірено стан їдальнь, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, справність технологічного та холодильного устаткування, наявність і зберігання продовольства на складах.

Державна установа “Кропивницька виправна колонія – 6”

6.11
2020

Верховна Рада ухвалила штрафи за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час карантину без одягнутих респіраторів або захисних масок.

Людей, які не дотримуватимуться правил, штрафуватимуть від 170 до 255 гривень. Також штраф можуть накласти якщо маска чи респіратор одягнені неналежним чином (не закривають ніс і рот).

6.11
2020

У Кременчуцькому льотному коледжі Харкiвського національного університету внутрiшнiх справ представлено нового директора – Руслана Яковлєва.

[Читати детальніше]

6.11
2020

За прошлую неделю полиция зафиксировала 9 случаев мошенничества с помощью интернета.

[Читати детальніше]

6.11
2020

Сьогодні відбулося засідання Олександрійської територіальної виборчої комісії, на якому були оголошенні підсумки виборів до міськради.

 Партії, які подолали 5% бар’єр: [Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень