19.10
2020

19 жовтня особовий склад 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Олександрія провів санітарну обробку поверхонь та територій, де зазвичай спостерігається постійний контакт чи скупчення людей, що може спричинити поширення вірусу.

[Читати детальніше]

19.10
2020

Україна у вівторок потрапить під вплив потужного західного антициклону.

Холодна повітряна маса арктичного походження нагадає комунальникам, що треба швидше перевіряти стан тепломереж – найближчої ночі очікується +1+6 градусів, місцями заморозки, завтра вдень у більшості областей передбачається +8+13 градусів.

Погрітися можна буде 22-23 жовтня – потепліє до +14+19 градусів.

Наталка Діденко

19.10
2020

Кіберполіція Кіровоградщини викрила зловмисника, який привласнив майже 140 тисяч гривень, зібраних на лікування дитини.

Встановлено, що 32-річний чоловік заволодів грошима з банківської картки громадянки, яка збирала гроші на лікування доньки.
Зловмисник зателефонував потерпілій, представився помічником високопосадовця, керівника благодійної організацій та запропонував допомогу. Фігурант попросив жінку надати номери телефонів її родичів, аби він міг переконатися, що родина дійсно потребує допомоги.
Дізнавшись номери – правопорушник здійснив блокування мобільного номеру потерпілої, з подальшим перевипуском сім-картки. Таким чином він отримав доступ і до її інтернет-банкінгу, а далі – перевів на свою картку гроші, зібрані на лікування. 

Через нестачу грошей, хвора – померла.  Злодію загрожує до восьми років за ґратами. 

Поліція Кіровоградської області

19.10
2020

Колишній депутат парламенту Віктор Лозінський, якого засуджували до 15 років ув’язнення за навмисне вбивство, балотується на посаду голови об’єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства.

“Лозінський Віктор Олександрович балотується на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області”, – повідомили ВВС News Україна у місцевій територіальній виборчій комісії.

Лозінський назвав себе директором агропідприємства й заявив, що добився справедливості й зняв усі судимості.

Хто такий Віктор Лозінський

У 2007 році пан Лозінський, який був впливовим аграрним бізнесменом на Кіровоградщині, обрався депутатом парламенту від БЮТ.

лозінський
Підпис до фото,Пан Лозінський запевнив у інтерв’ю, що більше не має судимостей

16 червня 2009 року поблизу смт Голованівська сталося вбивство, коли після інциденту компанії у складі Віктора Лозінського, прокурора та начальника міліції району і єгеря загинув селянин Валерій Олійник.

Сам Лозінський наполягав, що це була самооборона.

Це сталося незадовго до президентських виборів і спочатку тодішній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко стала на захист соратника, але в липні зажадала від нього скласти мандат.

Верховна Рада зняла з пана Лозінського недоторканність та позбавила мандату, після цього він зник, і його оголосили у розшук.

Віктора Лозінського затримали в березні 2010 року. Його звинуватили у навмисному вбивстві. За версією слідства, селянина вбили з дробовика, який зазвичай використовують на полюванні.

У квітні 2011 року Лозінського засудили до 15 років ув’язнення. Він мав вийти на волю в 2025 році, винним себе не визнав.

лозинський

Крім Лозінського, винними у вбивстві Олійника визнали колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка (засуджений до 9 років в’язниці), колишнього начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського (5 років позбавлення волі), а також єгеря Василя Перепелицю (4 роки в’язниці).

У 2012 році апеляційний суд пом’якшив вирок до 14 років.

У 2013 році Вищий спецсуд змінив статтю обвинувачення з вбивства на хуліганство, що зменшило строк ув’язнення до 10 років.

Після чотирьох років за ґратами у червні 2014-го Сергій Лозінський вийшов на волю “за станом здоров’я”.

У справу втрутився керівник уряду та генпрокурор, після чого прокуратура домоглася повернення Лозінського до в’язниці.

Вже 2016 року Лозінському перерахували термін ув’язнення згідно із “законом Савченко”, за яким день у СІЗО рахується за два, й він вийшов на свободу.

У травні 2019 року Дніпровський районний суд Києва взагалі зняв судимість з Віктора Лозінського. А у вересні це рішення, як наполягає Лозінський, підтвердив Верховний Суд.

19.10
2020

«Пів голови»

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

18 жовтня у галереї VashArt відбулось закрите відкриття персональної виставки художниці з Кропивницького Ольги Різдвянської-Краснопольської «Пів голови».

[Читати детальніше]

19.10
2020

19 жовтня в Олександрії відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке стосувалося захворюваності на коронавірус.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень