31.10
2020

Зверьё, мое!

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Мы начинаем акцию-конкурс фотографий наших любимых питомцев. Принимаются ваши лучшие фото с вашим зверьём: собаками, кошками, хомячками, и всякой другой живностью, обитающей в доме.

Фото Вики Покоры “жизнь на ладони”
[Читати детальніше]

30.10
2020

Поліції надано право штрафувати водіїв за керування автомобілем з іноземною реєстрацією на місці зупинки!

28 жовтня Урядом прийнято рішення згідно з якими поліція виявляє транспортні засоби, тимчасово ввезені на митну територію країни більш як на 30 діб та не зареєстровані в установлені законодавством строки.

При цьому, Кодексом про адміністративні правопорушення поліції надано право штрафувати водіїв за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезено за межі України, та за керування автомобілем з іноземними номерними знаками іншою особою, ніж та, що ввезла автомобіль на територію України.

Штраф складає 8 500 грн. та виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення (ч.8 ст.121 КУпАП). На перший раз автомобіль не вилучається.

Якщо порушення вчинено цим же водієм повторно протягом року, то штраф складає вже 17 000 грн. Одночасно водій позбавляється права керування строком на 1 рік та з оплатним вилученням авто чи без такого (ч.8 ст.121 КУпАП). За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу, складеного поліцейським на місці зупинки. До вирішення справи у суду автомобіль затримується на штрафмайданчик.

ДОРОЖНІЙ АДВОКАТ

30.10
2020

Як повідомляє Кіровоградський обласний центр гідрометеорології з 1 листопада в області хмарно з проясненнями.

[Читати детальніше]

30.10
2020

Що буде з цукром?

Рубрика: Новости. Автор: Админ

І розмови на автобусних зупинках, і цінники в супермаркетах сигналізують, що з цукром щось відбувається. Солодкий пісок раптом подорожчав, і «знавцями» уже озвучена причина: неврожай! Ми спитали про це у справжніх експертів ринку.

[Читати детальніше]

30.10
2020

Как сообщило недавно издание Агроньюс, за последние 30 лет в Украине исчезло почти 10000 рек! В это же время специалисты Института водных проблем и мелиорации НААН говорят, что к 2050 году Украине, очень вероятно, придется импортировать питьевую воду. В 2020 году реки обмелели настолько, что вопрос рекордного мелководья уже дважды выносили на заседание СНБО. Ведь это стало угрожать национальной безопасности.

[Читати детальніше]

30.10
2020

Дорогі друзі! Ми обіцяли вказати місце куди Ви, за бажанням, можете принести свою допомогу для дитячих будинків та “Скриньки хоробрості” (відділення дитячої онкології м. Кіровоград).

[Читати детальніше]

30.10
2020

Про це розповів сьогодні міський голова Степан Цапюк.

[Читати детальніше]

30.10
2020

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

[Читати детальніше]

29.10
2020

У неділю, 1 листопада, на Кіровоградщині розпочинається сезон полювання на парнокопитних тварин.

Так, полювати можна буде на кабана, козулю, оленя. Дозволяється полювання по суботах і неділях.

Відомо, що першого листопада полювання розпочнуть 11 користувачів мисливських угідь на території Голованівського, Знам’янського, Кіровоградського, Маловисківського, Новгородківського, Новомиргородського, Олександрівського, Онуфріївського та Світловодського районів. Триватиме сезон полювання до 27 грудня.
Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства.

29.10
2020

З посади судді Олександрійського міськрайонного суду звільнився Максим Ніколаєв.

[Читати детальніше]

29.10
2020

Олександрія та інші міста з централізованим опаленням (Кропивницький та Світловодськ) не можуть розпочати подачу тепла, оскільки не мають дозволу на підключення до газових мереж.

[Читати детальніше]

29.10
2020

Урожай не в нашу пользу

Рубрика: Новости. Автор: Shyrokun

Похоже, по теме сельскохозяйственного сезона в Украине продвинутые программисты скоро создадут увлекательную компьютерную игру-стратегию: насколько драматична борьба за урожай в наших реалиях, настолько непредсказуемы итоги. Вот только селянам не до игрушек, особенно – в нынешнем году

[Читати детальніше]

29.10
2020

Наверное, когда-нибудь мы все-таки сможем правильно оценить время, которое сейчас переживаем. Для кого-то коронавирус COVID – цифры и проценты в газетной публикации, а для кого-то – ежедневная реальность и угроза жизни. И самое страшное, что от первого состояния до второго любому из нас – один шаг.

[Читати детальніше]

28.10
2020

Як повідомила начальниця управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова, треба дочекатися рішення Верховної Ради, щоб область юридично перейшла на формат чотирьох районів.

Для завершення реформи адміністративно-територіального устрою і визначення управлінських ресурсів новообраних очільників громад і місцевих рад Верховна Рада має проголосувати за відповідний закон. «Законопроєкт пропонує врегулювати питання закінчення повноважень сільських, селищних, міських голів, сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, районних рад у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

У розрізі Кіровоградщини – маємо перейти від 21 адмінодиниці до 4.Це дозволить місцевій владі не лише управляти фінансами, землею, ресурсами, а й вирішувати нагальні питання життєдіяльності громад», – зазначила Вікторія Кулікова.

Вона додала, законопроєкт також врегулює питання правонаступництва нових місцевих і районних рад, їхніх виконавчих органів у частині прийнятих раніше рішень, бюджетів, фінансових і майнових зобов’язань, комунального і державного майна.

Відповідно до рішення, до чотирьох адмінодиниць увійшли:•Голованівський район (із адміністративним центром у селищі міського типу Голованівськ): території Благовіщенської міської, Вільшанської селищної, Гайворонської міської, Голованівської селищної, Заваллівської селищної, Надлацької сільської, Новоархангельської селищної, Перегонівської сільської, Підвисоцької сільської, Побузької селищної об’єднаних територіальних громад;• Кропивницький район (із адміністративним центром у місті Кропивницький): території Аджамської сільської, Бобринецької міської, Великосеверинівської сільської, Гурівської сільської, Дмитрівської сільської, Долинської міської, Знам’янської міської, Катеринівської сільської, Кетрисанівської сільської, Компаніївської селищної, Кропивницької міської, Новгородківської селищної, Олександрівської селищної, Соколівської сільської, Суботцівської сільської, Первозванівської сільської, Устинівської селищної об’єднаних територіальних громад;• Новоукраїнський район (із адміністративним центром у місті Новоукраїнка): території Ганнівської сільської, Глодоської сільської, Добровеличківської селищної, Злинської сільської, Маловисківської міської, Мар’янівської сільської, Новомиргородської міської, Новоукраїнської міської, Піщанобрідської сільської, Помічнянської міської, Рівнянської сільської, Смолінської селищної, Тишківської сільської об’єднаних територіальних громад;• Олександрійський район (із адміністративним центром у місті Олександрія): території Великоандрусівської сільської, Новопразької селищної, Олександрійської міської, Онуфріївської селищної, Пантаївської селищної, Петрівської селищної, Попельнастівської сільської, Приютівської селищної, Світловодської міської об’єднаних територіальних громад.

Кіровоградська обласна державна адміністрація

28.10
2020

Кіровоградське регіональне відділення  Асоціації міст України оприлюднило попередній список переможців в ОТГ нашого району.

[Читати детальніше]

28.10
2020

В Олександрії під час гасіння пожежі рятувальники виявили тіло загиблого громадянина.

[Читати детальніше]

28.10
2020

Как сообщил городской голова Степан Цапюк, вчера в стационаре лечилось 23 больных коронавирусом, сегодня их количество сократилось до 15 (на дому лечатся 40 человек).

Читати дал

28.10
2020

Сьогодні відбулося покладання квітів з нагоди 76-ї річниці вигнання нацистів з України.

[Читати детальніше]

27.10
2020

Стали известны итоги подсчета голосов на выборах в городской совет Александрии.

На данный момент еще нет официальных результатов выборов, но кое-какие итоги уже известны. Так, по данным ТИК на вечер 26 октября по числу депутатов в городском совете Александрии лидируют партии ОПЗЖ, «Слуга народа» и «Европейская солидарность». Подсчет голосов продолжается, поэтому о количестве депутатов от других партий говорить рано. Но скорее всего, в горсовет пройдет еще 4-5 партий. [Читати детальніше]

27.10
2020

До суду направлено обвинувальний акт відносно інспектора роти Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, який обвинувачується у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідством встановлено, що вночі 16 липня 2019 року у місті Кропивницький патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ» через порушення правил дорожнього руху. Водій транспортного засобу мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки. У ході спілкування між потерпілим та правоохоронцями виник конфлікт, у результаті якого правоохоронці повідомили водієві про адміністративне затримання та намагалися вдягнути на нього кайданки. Через опір працівникам поліції з боку потеріполого один із патрульних застосував до нього надмірну фізичну силу – здавив і протягом 20 секунд утримував його шию, поваливши на асфальт. Такі дії призвели до рефлекторної зупинки серця та смерті чоловіка.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Стопкор

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень