5.08
2020

5 серпня міський голова Степан Цапюк провів нараду щодо підготовки господарського комплексу Олександрії до осінньо-зимового періоду експлуатації 2020-2021 років.

[Читати детальніше]

5.08
2020

Під час чергового засідання Кабінет міністрів України погодив кандидата на посаду голови Кіровоградської ОДА.

Про це повідомляє CBN з посиланням на Телеграм-канал нардепа Олексія Гончаренка.

Мова йде про Валерія Петровича Міщенка.

5.08
2020

После сообщений об уровне летальности в Украине от COVID-19 Кировоградщину основательно тряхнуло, но сейсмика тут ни при чем. Оказалось, что Кировоградская область по этому показателю занимает первое место в Украине, причем лидирует с большим отрывом от среднеукраинского показателя.

По даным Центра общественного здоровья, летальность от коронавирусной инфекции у нас в области составляет 5,1%, тогда как средняя цифра в Украине – всего 2,4%. Другими словами, у нас от COVID-19 умирает вдвое больше людей, чем в целом по стране.

Мы попробовали получить комментарий по телефону от трех ведущих инфекционистов страны, но ничего вразумительного не услышали. Ответы были на уровне «В рамках одной страны такого не может быть, потому что не может быть никогда!», «Пусть вам комментируют те, кто считал!», «Потому что ваши врачи все смерти списывают на COVID!», «Чушь собачья этот рейтинг Центра общественного здоровья!»…

Пришлось нам спускаться с неба на землю и обратиться к нашим специалистам, в частности, к директору департамента здраво­охранения Кировоградской ОГА Олегу Рыбальченко. Он разъяснил, что в Украине действует правило, при котором смерть от любого заболевания, но при наличии положительного теста на COVID, классифицируется, как смерть от этой инфекции. Но на вопрос о том, что другие области тоже пользуются этим правилом, достаточно непонятно пошутил: «Просто ми нічого не приховуємо, жартую. Мова йде про те, що ми показуємо так, як є».

Олег Николаевич сказал, что показатель летальности от COVID-19 меняется в зависимости от количества заболевших, но говорить о худшем качестве лечения несправедливо: «Щоб погано лікувати, потрібно, щоб була не лише висока смертність, але й погане одужування, а одужують у нас найкраще в Україні. Фактично це питання звітності, яку потрібно аналізувати протягом тривалого часу. Ми підтверджуємо цей показник, звертаємо на нього увагу, але повторю, серед смертей багато супутніх захворювань, у т.ч. онко, СНІД, хвороби крові. і саме вони є справжньою причиною смерті, а не коронавірусна хвороба. У свідоцтві про смерть патологоанатоми так і пишуть, смерть з інших причин, але це супутні захворювання при коронавірусі. У принципі, показник поганий, але його можна пояснити, аналізуючи всі випадки, а їх лише 36 за весь період».

С трудом мы дозвонились до главного инфекциониста областной больницы Елены Смирновой, которая большую часть времени проводит на самом переднем крае борьбы с инфекцией, где не до разговоров, но, как только смогла, она нам ответила, почему летальность в Кировоградской области зашкаливает:

– Це може бути питання до статистики, і якщо взяти абсолютні цифри й зрівняти кількість померлих у нас і в інших областях, наші цифри не такі вже й великі. У нас проблема з виявляємістю COVID-19, з діагностикою, у нас працює лише одна лабораторія. У нас заповнені всі терапевтичні та пульмонологічні відділення пневмоніями, і цю цифру, 700 з чимось хворих, які діагностовані ПЛР, можна спокійно множити на два чи на три, бо у великої кількості таких хворих ми не виявляємо COVID-19 навіть під час гострого захворювання. Ми виявляємо його після того, як пацієнт перехворів і має антитіла, за допомогою ІФА-реакції. Але ми цей метод не можемо використати, тому що єдиним методом діагностики, які вносяться до платформи й рахуються, є тест ПЛР.

– Насправді виходить, що показники летальності можуть бути ще гіршими?

– Якщо збільшується загальна кількість хворих, а летальність залишається на рівні 36, це елементарна арифметика, то процент летальності збільшується чи зменшується?

– Я думаю, зменшується.

– От і я про це.

– Тобто якість лікування в нас на рівні?

– Якість лікування в нас на рівні, дуже висока. Ви візьміть в абсолютних цифрах і зрівняйте з кількістю померлих в інших областях, скільки померло людей.

Получается, что летальность корректнее оценивать, исходя из абсолютных цифр, а не в процентном отношении.

А вот как оценивает статистику Центра общественного здоровья главный врач центральной городской больницы, в составе которой находится инфекционное отделение на Валах, Александр Артюх:

– Ви про найвищий показник летальності в Кіровоградській області від COVID? Це просто неправда, це просто не відповідає дійсності, це я вам зразу скажу. Я не знаю, це якісь дилетанти, просто…

– Це дані Центру громадського здоров’я.

– У нас про цей Центр взагалі окрема розмова на рахунок їхньої компетентості, ми жахаємось від їхньої роботи, ви розумієте, про що я кажу?

– Не дуже…

– Від їхньої роботи вся медицина Україні в загоні, не тільки Кіровоградської області, це я вам так коротко сказав. Це стосується і фінансування, і відношення до медпрацівників в частині заробітних плат,і так далі. Якщо серйозно, я кажу майже офіційно, не майже, а те, що кажуть наші співробітники,- залишаться наші корпуси, відремонтовані, з хорошою апаратурою, а працювати не буде кому.

– Може, погано лікуємо, ця ж цифра на щось натякає?

– Те, що погано лікуємо, це неправда. Я не знаю, хто так каже й на якій основі. Це неправда. Оце все, що я можу прокоментувати.

Вот так кировоградские специалисты оценили статистику Центра общественного здоровья, а других специалистов у нас нет – будем верить этим.

Україна-Центр

5.08
2020

Сьогодні на засіданні Кабміну заслухали претендента на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації. Ним виявився власник агрофірми Валерій Міщенко.

Претендент коротко розповів про те, що закінчив школу в Києві, служив у радянській армії (три роки до 1991 р.). Займався різною підприємницькою діяльністю. У 2001 році організував ТОВ “АГРОКОМПЛЕКС” з Устинівки і з того часу займається вирощування сільськогосподарських культур в Кіровоградській і Чернігівській областях.

Свій бізнес пообіцяв передати сину.

У свою чергу Кабмін погодив кадрові питання порядку денного. Відзначимо, що призначає голову ОДА Президент. 

Гречка

5.08
2020

Ужасы нашего городка (+18)

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Жуткое убийство произошло в Александрии в последних числах июня этого года. В роднике, что возле водоема в микрорайоне Победа был найден изуродованный труп мужчины. Тогда сообщения в СМИ, как и полицейские комментарии были крайне скупы, в отличие от слухов, ходивших по городу.

[Читати детальніше]

5.08
2020

Декілька днів тому працівники Олександрійського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» спиляли гілки дерев у Перемозькому мікрорайоні.

[Читати детальніше]

5.08
2020

На Кіровоградщині з початку послаблення карантинних норм відновились 550 автобусних маршрутів. Із цієї кількості 169 рейсів є міжобласними. Ще 122 – міжміськими у межах регіону. У решті випадків йдеться про міські та приміські пасажирські сполучення.

Про це повідомив керівник управління інфраструктури ОДА Володимир Дмитренко сьогодні, 5 серпня.

«Усі перевізники мають дотримуватись протиепідемічних заходів. За порушення карантинних обмежень водіїв штрафують на суму від 17 до 34 тисяч грн. Штраф від 17 тисяч грн можуть накласти й на пасажирів за їх перебування в салоні транспортного засобу без захисної маски. А ось для перевізників розмір мінімального штрафу сягає вже від 34 тисяч грн», – розповів посадовець.

Щодо зон відповідальності, перевізник зобов’язується забезпечувати водіїв засобами індивідуального захисту та дезінфекції. Натомість водії не мають права пропускати в салон пасажирів без захисних масок. Якщо ж людина без засобів індивідуального захисту перешкоджає руху автобусу й намагається пройти в салон, ігноруючи зауваження, водій має викликати на місце події поліцію. У таких випадках сплатити штраф за порушення карантинних норм доведеться пасажиру.

5.08
2020

Чотири місяці тому Сергій Кузьменко разом із командою небайдужих започаткував соціальний проект. У нелегкий час, коли по всій країні оголосили карантин і до якого не були готовими ані люди, ані медичні заклади, він підтримав жителів Олександрії та району, а разом із тим – лікарні, які потребували технічного оснащення для порятунку хворих на коронавірус. З квітня понад 15 тисяч родин отримали продуктові набори, а медичні заклади – засобів індивідуального захисту й техніки майже на 6 мільйонів гривень. Нині гуманітарна акція переросла у благодійний фонд «Турбота». Спільно з футбольним клубом «Олександрія» фонд став дієвим інструментом допомоги людям і перетворень у місті. Про те, з чого почалася робота фонду, які зміни чекають на Олександрію, Сергій Кузьменко розповів журналістам.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень