4.08
2020

Кто забивает канализацию

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Сегодня в Александрии началась чистка городских канализационных систем на их самых проблемных участках. Для этого из областного центра была направлена специальная канально-промывочная машина (единственная в области), которая хорошо вычищает трубы изнутри.

[Читати детальніше]

4.08
2020

В Олександрії триває підготовка до нового навчального року.
Кількість учнів у школах збільшиться.

[Читати детальніше]

4.08
2020

Як повідомляє radiosvoboda.org доказів присутності Росії на Донбасі за роки війни зібралося чимало. Полонені солдати, фото і відео російських військовослужбовців у соцмережах, новітня зброя і техніка, яку вдалося зафіксувати або знищити українським військовим. Черговим у цьому списку став спецавтомобіль «Тигр» – машина, яку виробляють спеціально для силових структур у Росії. Як виявили «Тигр»? Як бойовики замітали сліди і як цю техніку використовують на непідконтрольній Україні території? Розбиралися журналісти спеціального проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».


26 червня 2020 року. У непідконтрольному Україні Донецьку парад військової техніки. БТР-и, танки, БМП, «Гради» – вся зброя, як на підбір, виключно радянська. Того дня із позашляховиків містом проїдуть одні лише УАЗи. Трохи більше, ніж через тиждень ЗСУ знайде і знищить на Донбасі інший позашляховик – «Тигр». Схожі теж були того дня на параді. Щоправда, у Москві.


«Що цікаво з цим «Тигром», – це вже модифікація 2019 року, нового типу машин, а саме командно-штабних машин, машин розвідки та машин зв’язку. І вже перші машини мали потрапити до частин їхнього ВДВ та частин розвідки. І на Донбасі ми побачили вже те, що було створено машину для контролю та запуску безпілотних літальних апаратів для проведення розвідки, що говорить, що вони вже потрапляють до військ саме Росії. І вони, насамперед, вже є на стадії випробувань», – каже спікер спільноти «Інформнапалм» Михайло Макарук.


У розвідувальній спільноті «Інформнапалм» зображення з БПЛА прив’язали до карти. Там стверджують, що російський мінозахисний автомобіль був знищений поблизу Авдіївки. Від українських позицій у районі покинутої частини ППО і шахти «Бутівка» до місця, де виявили техніку, трохи більше за кілометр.


«Тигр» – це автомобіль популярного у всіх арміях світу класу MRAP. З круговим бронюванням і захистом від підривів. Серійно в Росії виробляли більше ніж десяток різних модифікацій для армії та інших силових підрозділів. Розслідувачі стверджують, що одну з них, із комплексу безпілотників, і знищили українські військові. Але це далеко не перший випадок, коли ці автомобілі «засвітилися» в Україні.

Прес-служба СБУ

4.08
2020


Как сообщает real-vin.com за второе августа спикер пресс-центра Объединенных сил Ярослава Зорина зафиксировала два выстрела из автоматических станковых гранатометов сто стороны террористов ДНР по укреплениям Вооруженных сил Украины у Южного под Горловкой и Красногоровки у Донецка. Инциденты имели место после семнадцати часов, поскольку в вечерней сводке за первые 17 часов 2 августа Ярослава Зорина боевых действий не зафиксировала. Наши защитники ответный огонь не открывали.

За первые семь часов третьего августа спикер ПЦОС боевых действий не зафиксировала.

Между тем блогер и украинский патриот с оккупированных территорий «IgorGirkin» обратил внимание на сообщение террористов ЛНР о ротациях подразделений Вооруженных сил Украины на фронте: якобы 14-ая механизированная бригада сменила 93-ю ОМБр, а 80-ая десантно-штурмовая – 25-ую ОДШБр.

Ротация (передача позиций сменщикам) – самое опасное время на фронте, поскольку при артобстрелах в этот момент возможны максимальные потери. До перемирия обе стороны обычно такие периоды у противника не пропускали…

Пресс-служба СБУ

4.08
2020

Фонтаны из нечистот и потоки грязи наблюдали несколько дней назад у себя во дворе жители дома № 99 по пр. Соборном.

[Читати детальніше]

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень