27.07
2020

:итель Скадовського району незаконно утримував на території свого домоволодіння 13 заробітчан, серед яких – жителі Кіровоградської області.

Людей примушували по 15 годин безоплатно працювати на полях місцевих фермерів. Поліцейські провели спецоперацію по звільненню бранців і нині вони на свободі, ідеться на сайті Нацполіції Херсонської області.

Спецоперацію по визволенню заробітчан о 04:00 год ранку здійснили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП, Скадовського відділення поліції, під процесуальним керівництвом Скадовської районної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД.

Зі слів робітників, господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити наприкінці літнього сезону. Мешкали всі 13 людей у сараї в антисанітарних умовах.

Поліцейські встановили, що 30-річний вербувальник шукав безоплатну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення переважно у Кіровоградській та Закарпатській областях. Обіцяв достойну зарплатню, безкоштовне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, на них здійснювали психологічний тиск та примушували до важкої праці. Гроші за польові роботи бранців вербувальник забирав собі. При цьому самі заробітчани працювали лише за спальне місце та їжу.

27.07
2020

Завтра Всемирный день борьбы с гепатитом.

В этот день БО “Шлях до життя” проведет бесплатное и анонимное тестирование на гепатит-С и ВИЧ по адресу пр. Соборный, 89 (район ДК “Светлопольский”). С 12:00 до 14:00. 

27.07
2020

Кому довіряти?

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Нещодавно на дитячих майданчиках з’явилися таблички «ДОВІРЯЙ СПРАВАМ. МІСЬКИЙ ГОЛОВА СТЕПАН ЦАПЮК».

[Читати детальніше]

27.07
2020

Замість смітника – лохина

Рубрика: Новости. Автор: Gavrilenko

Перший урожай лохини зібрали в селищі Приютівка Олександрійського району. 

[Читати детальніше]

27.07
2020

Кропивницька громадськість звинувачує владу у державній зраді.

Кропивницький осередок Руху Опору Капітуляції протестуватиме проти капітуляції. Про це у ФБ пише РОК Кропивницький.

28 липня о 16.30 на площі Героїв Майдану активісти Кропивницького осередку Руху Опору Капітуляції розпочнуть акцію «Наша армія – миру гарант, а Росія – окупант!». Учасники заходу вирушать колоною від площі Героїв Майдану по вулиці Дворцова до обласного управління СБУ, де проведуть мітинг і зареєструють заяву про злочин за статтею «державна зрада».

“Нагадаємо, нещодавно у Мінську було узгоджено домовленість про нове «перемир’я». Фактично, оголошуючи «перемир’я», влада знезброїла нашу армію: Ми позбавлені права відкривати вогонь у відповідь. Тобто, ми стаємо мішенню. Ми позбавлені права вести розвідувальну діяльність. В умовах бойових дій це означає, що армії «викололи очі». За будь-який опір агресору наших військових можуть притягнути до дисциплінарного покарання. Росія практично перетворюється на спостерігача. Україну змусять домовлятися з так званими ЛДНР. Якщо Україна згодиться на цей крок – ми отримаємо поразку у війн”, – написали активісти.

27.07
2020

Земельні війни

Рубрика: Новини звідусіль. Автор: Gavrilenko

На Знам’янщині невідомі кинули вибуховий пристрій на території фермерського господарства.

Сьогодні, 27 липня, о 00.30 під бухгалтерію фермерського господарства, яке розташоване у с. Петрове Знам’янського району, невідомі особи кинули вибуховий пристрій (за попередньою версією – граната РГД5) біля будівлі бухгалтерії.

У результаті вибуху були пошкоджені вікна та захисні ролети приміщеня. Постраждалих немає.

У 2017 році фермерське господарство було атаковане рейдерами. У лютому 2017 року серед арендодавців, які надають в оренду свої паї фермеру, проводилась агітаційна робота. Людей закликали передати свої паї новому власнику, обіцяючи збільшити плату за оренду землі. Наступним кроком став підпал адміністративної будівлі бухгалтерії підприємства 19 березня 2017 року. Зазначимо, що в результаті дій правоохоронних органів винних не знайдено і не покарано, хоча вони всім відомі!

Народна мудрість каже, що безкарність породжує нові злочини, а бездіяльність правоохоронців цьому сприяє.

Наша Знам`янщина

Олександрійський тиждень

Олександрійський тиждень